Selçuk Özdag'dan Cumhurbaskani Erdogan'a “Hodri meydan”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in Ahmet Davutoglu ve Ali Babacan'a yönelik, “O makamlara layik olduklari için gelmediler” sözlerine Gelecek Partisi Genel Baskan Yardimcisi Selçuk Özdag'dan tepki geldi. Özdag Cumhurbaskani Erdogan'a seslenerek, “Sayin

Güncel 27.07.2022 16:44:00 0
Selçuk Özdag

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in Ahmet Davutoglu ve Ali babacan'la ilgili ithamlarinda “ihanet, dönek, kafir” kelimelerini kullandigini kaydeden Gelecek Partisi Genel Baskan Yardimcisi Selçuk Özdag, “Bu laflar ve ithamlar bir devlet adamina da, siyasete de, siyasetçiye de yakismiyor. Türkiye'nin bu sözlerden arinmasi lazim. Insanlarin fikirlerini veya konumlarini zaman içerisinde degistirdiklerinde ihanet etmekle, kafirlikle veya döneklikle suçlanmalari çok büyük bir ayip. Sayin Erdogan Refah Partisi'nde, Milli Selamet Partisi'nde, Fazilet Partisi'nde siyaset yapti. Yine Sayin Erdogan bu partilerden ayrilirken Sayin Erbakan ve arkadaslarina ihanet mi etti? Kendi tabiriyle dönek miydi? Bunlar çok ayip ifadeler, Sayet Sayin Davutoglu ve Sayin Babacan liyakatli olmadiklari halde onlara görev vermisse herseyden önce Sayin Erdogan devletimize, milletimize, vatanimiza dolayisiyla Türkiye'ye karsi ciddi bir sekilde kötülük yapmis demektir. Insanlari liyakatlarina ve ehliyetlerine göre degerlendirmek gerekir. Sayin Erdogan, “Ben Müslüman'im davamiz Islamdir” diyor. Eger siz Müslümansaniz ve Islam'i davaniz olarak görüyorsaniz, Kur'an-i Kerim'de de ifade edildigi gibi “Isi ehline veriniz” sözünü unutmamaniz gerekiyor. Ayni zamanda “Liyakatli ve ehliyetli insanlarla çalisiniz” sözünü unutmamaniz gerekiyor. Vefa sadece Istanbul'da bir semtin adi degildir. Vefa imandan gelir. Geçmiste yol almis oldugunuz arkadaslariniz liyakatsiz ve ehliyetsizse Sayin Erdogan, neden geçmiste bu insanlara Disisleri Bakani, Ekonomi Bakani, Basbakan Yardimcisi, Basbakan, Basbakan Danismani gibi çok ciddi görevler verdiniz?” sorusunu yöneltti?

ERDOGAN BU SÖZLERLE HERKESE HAKARET ETMISTIR

Ahmet Davutoglu'na AK Parti'nin kurulus sürecinde kuruculuk, kurulduktan sonra da Milletvekilligi teklifinde bulunuldugunu kaydeden Özdag, Davutoglu'nun kendisine gelen teklifleri 2007 yilina kadar, “Ben bir akademisyenim, akademiye daha fazla hizmet etmek istiyorum” diyerek kabul etmedigini daha öncede yine baska bir siyasi partiden gelen teklifi ayni gerekçelerle geri çevirdigini kaydetti. Davutoglu'nun 2007 yilinda parti kapatma davasi açildiginda ise, “Demokrasi askiya alinmak isteniyor, partiyi kapatma davasi açildi. Sayet o günkü teklifiniz geçerli ise, partiye katilarak demokrasi ayibini sizlerle birlikte izole etmek istiyorum” ifadelerini kullanarak siyasete atildigini ifade eden Özdag, “Bu vesileyle Sayin Erdogan'a seslenmek istiyorum; Siz liyakatli ve ehliyetli olmadiginiz için mi Sayin Necmettin Erbakan sizi Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi göstermisti? Size bir sey daha hatirlatmakta yarar görüyorum Sayin Erdogan; Biz bir yerlere geliyorsak, belirli görevlerde bulunuyorsak Allah'in taktiriyle bu yerlere, görevlere geliriz. Isimize baslarken besmele çekeriz. Isimizi bitirince de hamdederiz. Yine Allah'a sükrederiz. Peki Allah'in idaresine neden karsi geliyorsunuz? Peki, millet iradesinden söz ediyorsunuz; millet iradesine neden karsi çikiyorsunuz? Yan, size göre Türkiye'de seçimler seklen mi yapiliyor? Madem siz birilerini belirliyorsunuz yapilmasin öyle bir seçim, 40 Milyon insan neden o zaman sandiga gidip oyunu kullaniyor? Aslinda Sayin Erdogan sarfettigi sözler ve yakisiksiz ithamlariyla kendi partisindeki Milletvekilleri, Bakanlar dahil herkese hakaret etmistir. Ben o partide 3 dönem Milletvekilligi yaptim, dolayisiyla bana da hakaret edilmistir. Hayatim çilelerle geçti. Iki fakülte bitirdim. Doçent oldum ama haketmeme ragmen Profösörlügümü vermediler. 7,5 yil cezaevinde kaldim, 17 yil siyaset yaptim. Milletvekilligi görevinde bulundugum her yil yilin Milletvekili seçildim. Bu vesileyle geçmiste çalistigim Bakanlara ve Milletvekillerine sesleniyorum; Sizlet liyatsiz ve ehliyetsiz missiniz. Öyle diyor Sayin Erdogan. Bu sözlere sessiz kalmayin, tepkinizi ortaya koyun. Su an görevde bulunan Milletvekillerine ve Bakanlara sesleniyorum. Bu sözlerin de Sayin Erdogan size de hakaret ediyor. Sessiz kalmayin” diye konustu.

TÜRKIYE'DE LIDER SULTALIGINA SON VERECEGIZ

Cumhurbaskani Erdogan'in sözlerinin Türkiye'de bir sultaligi oldugunu da ortaya koydugunu kaydeden Özdag, “Demek ki liderin iki dudagi arasindan çikan kelimeler ve buna paralel karari kisileri Milletvekili yapabiliyor demekki. Milletimiz tek adamliga ve Cumhurbaskani Erdogan'in bu yalisiksiz ithamlarina ve tutumuna gereken cevabi 31 Mart'ta sandikta verdi zaten. Ne zaman ki liyakati ve ehliyeti askiya aldilar, Cumhurbaskanligi hukümet sistemini hayata geçirdiler görülüyor ki duvara tosladilar. Oy kaybinin acisini da bu tür yakisiksiz ithamlara siginarak çikarmaya çalisiyorlar. Sayin Erdogan'a bir kez daha sesleniyorum; Madem Sayin Ahmet Davutoglu liyakatsiz ve ehliyetsiz öyle mi? Liyakatli ve ehliyetli sizsiniz. Lider sizsiniz. O zaman istediginiz kanalda, istediginiz moderatörle, istediginiz gazetecilerle Sayin Ahmet Davutoglu'yla liyakat ve ehliyeti konusma adina, Disisleri Bakanligi'ni, Basbakanligi, ekonomiyi, egitimi, iç politikayi konusma adina var misiniz bizimle açik oturuma? Istedigin yerde, istedigin kanalda, istedigin moderatörle, istedigin gazetecilerle... Ahmet Davutoglu'nun Basbakan benim de Genel Baskan Yardimcisi oldugum döneme bakin. Sayin Ahmet Davutoglu Basbakanligi biraktiginda banka faizleri ne kadardi? Yüzde 5, enflasyon ne kadardi? Yüzde 6, Simdi banka faizi ne oldu? Ortalama yüzde 30-35 bandinda, Simdi yillik enflasyon TÜIK'e ragmen yüzde 80'i buldu. Cumhurbaskanligi hükümet sistemiyle iflas ettiniz bu da geçer diye bekliyorsunuz ama siz iktidarda oldugunuz sürece Türkiye'yi çok daha zor günler bekliyor. O nedenle her köseye sikistiginizda beka konusunda samimiyseniz, devletinizi ve milletinizi düsünüyor ve menfaatini koruyorsaniz bir an önce sandiga gidin” dedi.

 


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °