BAHÇELI: MUSUL BASKONSOLOSLUGUMUZA FÜZELI SALDIRIYI KIM YA DA KIMLER YAPMISSA ZAHO’YA SALDIRAN DA AYNI MIHRAKLARDIR

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, “Zaho’da masumlarin canina kasteden saldiri, bir terör eylemidir... Siddetle lanetledigimiz 27 Temmuz 2022 tarihinde Musul Baskonsoloslugumuza füzeli saldiriyi kim ya da kimler yapmissa Zaho’ya saldiran da ayni mihraklard

Güncel 28.07.2022 18:21:00 0
BAHÇELI: MUSUL BASKONSOLOSLUGUMUZA FÜZELI SALDIRIYI KIM YA DA KIMLER YAPMISSA ZAHO’YA SALDIRAN DA AYNI MIHRAKLARDIR

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, “Zaho’da masumlarin canina kasteden saldiri, bir terör eylemidir... Siddetle lanetledigimiz 27 Temmuz 2022 tarihinde Musul Baskonsoloslugumuza füzeli saldiriyi kim ya da kimler yapmissa Zaho’ya saldiran da ayni mihraklardir” dedi. Bahçeli, “Türkiye’yi töhmet altinda birakmaya hiç kimsenin, hiçbir ülkenin hakki olmadigini” belirtti.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, güncel iç ve dis siyasi gelismeler hakkinda yazili açiklama yapti. Bahçeli’nin açiklamasi özetle söyle:

“TÜRKIYE’NIN YOGUN ÇABASI SONUÇ VERDI”

“Bilhassa Ukrayna limanlarinda sikisan tahilin dünyaya ulasmasi hususunda Türkiye’nin yogun çabasi, aylar süren müzakerelerdeki dirayeti ve israri ezcümle sonuç vermis, açlik ve yoksullukla pençelesen yüz milyonlarca insana can simidi uzatilmistir. Inaniyorum ki, Rusya ile Ukrayna arasinda kalici çözüm ve baris ikliminin yesermesi de çok uzun sürmeyecektir.”

“TÜRKIYE’YI TÖHMET ALTINDA BIRAKMAYA HIÇ KIMSENIN, HIÇBIR ÜLKENIN HAKKI YOKTUR”

“Zaho’da masumlarin canina kasteden saldiri bir terör eylemidir. Tertipçileri ve tetikçileri Türkiye’nin hem terörle mücadelesinden hem de bölgesel güç ve küresel aktör olarak sivrilmesinden keyfi kaçan terör, silah ve savas baronlaridir. Esasen bu karanlik emellerin hüviyetleri bellidir. Zaho’da sivil insanlarin kanini döküp hemen ardindan Türk Silahli Kuvvetleri’ni suçlama yarisina girenler Türkiye’miz üzerinde hesap yapan, bölücülüge refakat eden, teröre gelecek baglayan, dahasi her alanda önümüzü kesmek için pusu kuran alçalmis ve alçaklasmis çevrelerdir. Terörle mücadelemizi engellemek maksadiyla her yola müracaat edenlerin kimler oldugu bilinmektedir. Zaho’daki kanli eylemin sorumlulugunu Türkiye’ye ihale etme yanlisina düsenler bizatihi suçludur, bu suretle cinayetlerine yenilerini eklemislerdir. Irak Merkezi Hükümeti isbirligi kanallarini açik tutarak, diyalog zemininden kaçmadan Zaho katliaminin saklanmis faillerini Türkiye’yle esgüdüm halinde ortaya çikarmak mecburiyetindedir. Bilinmelidir ki, siddetle lanetledigimiz 27 Temmuz 2022 tarihinde Musul Baskonsoloslugumuza füzeli saldiriyi kim ya da kimler yapmissa Zaho’ya saldiran da ayni mihraklardir. Irak’in içine gömüldügü siyasi istikrarsizlik tablosu, dokuz ayi bulan hükümet krizi, yayilan sokak gösterileri, mezhep temelli cephelesmeler, birden alev alan parlamento baskinlari gerçeklerin tecellisine mani olamayacaktir. Türkiye’yi töhmet altinda birakmaya hiç kimsenin, hiçbir ülkenin hakki yoktur.”

“TERÖRIST DEMIRTAS’IN VE SOROSÇU KAVALA’NIN SERBEST KALMASI”

“CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu’nun terörist Demirtas’in ve Sorosçu Kavala’nin serbest kalmasini en büyük arzusu olarak açiklamasi Zaho kumpasinin Türkiye’deki etki ajanlarinin kimler oldugunu netlestirmistir. Bir teröristin serbest kalmasini istemek vatana ihanet, sehitlerimize hakaret, gazilerimize küfürdür. Kiliçdaroglu’nun HDP avukatligina soyunmasi, terörist hayranligiyla soluklanmasi üstlendigi siyasi sorumluluk dikkate alindiginda milli güvenlik sorunudur.”

“OTOMOBIL SATISLARINI TEZVIRAT KONUSU HALINE GETIREREK TÜRKIYE EKONOMISINE SUIKAST HEVESI”

Kiliçdaroglu’nun ‘devleti yeniden insa edecegim’ sözü atesle oynamaktir, tuttugu namlu da ters tepecektir. Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlügünün esaslari, yeni Türk devletinin insa ve ihyasi 29 Ekim 1923’de tescil edilmis, mesele bir daha açilmamak üzere kapatilmistir. Devleti yeniden insa etme beyani bölücü bir dildir, teröre sinyal ve Türkiye düsmanlarina hizmettir. Kiliçdaroglu boyundan büyük, aklinin yetmedigi, hayalinde bile yapamayacagi sözler vermekten kesinlikle uzak durmali, ayrica otomobil satislarini tezvirat konusu haline getirerek Türkiye ekonomisine suikast hevesinden pismanlikla dönmelidir. Aksi halde Türk milleti bu küstah ve kifayetsiz zihniyete bedelini misliyle ödettirmeye hazirdir, buna da kararlidir.”


Cuma 26.5 ° / 14.3 °
Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °