27 BIN SAGLIK PERSONELI ISTIHDAMI RESMI GAZETE'DE...

Kamuda 27 bin saglik personeli istihdam edilmesine iliskin Cumhurbaskani Karari, Resmi Gazete’de yayinlanarak yürürlüge girdi. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 1 Ocak’ta 9 bin olarak açiklanan alinacak uzman hekim sayisinin kararla 19 bin olarak güncel

Güncel 29.07.2022 14:44:18 0
27 BIN SAGLIK PERSONELI ISTIHDAMI RESMI GAZETE

Kamuda 27 bin saglik personeli istihdam edilmesine iliskin Cumhurbaskani Karari, Resmi Gazete’de yayinlanarak yürürlüge girdi. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 1 Ocak’ta 9 bin olarak açiklanan alinacak uzman hekim sayisinin kararla 19 bin olarak güncellendigine dikkat çekerek “Aylardir kamuda uzman hekim açiginin büyüdügünü söylüyorduk. Iktidar, inkâr ediyordu. Yeni ilan bu açigin itirafidir” degerlendirmesini yapti.

Eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarinda saglik hizmetlerinin etkili ve verimli bir sekilde yürütülebilmesi amaciyla sözlesmeli saglik personeli istihdam edilecek hizmet birimlerinin yeniden belirlenmesine iliskin Cumhurbaskani Karari, Resmi Gazete’nin bugünkü sayisinda yayinlanarak yürürlüge girdi. Buna göre, toplamda 27 bin yeni saglik personeli istihdam edilecek.

“SAYIDA ARTISA GIDILDI”

Yazili bir açiklama yaparak karari degerlendiren CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, kararla 2022 yili içerisinde kamuda istihdam edilecek sözlesmeli personel sayisinda artisa gidildigini belirtti. Emir, 1 Ocak’ta yayinlanan kararda 2022 yili için 6 bin 787 tabip ve 9 bin 14 uzman tabip istihdam edilmesi öngörüldügünü animsatarak “Ancak yeni kararla tabip sayisi 7 bin 114’e, uzman tabip sayisi da 19 bin 694’de yükseltildi” dedi.

15801

Uzman tabip istihdaminda artisin iki katindan fazla olduguna dikkati çeken Emir, karar ile “iktidarin kamudaki uzman hekim açigini itiraf etmis oldugunu” vurguladi. “Saglik sisteminin tikanma noktasina geldigini ve Saglik Bakanligi’ni bu konuda aylardir uyardiklarini” belirten Emir’in açiklamasi söyle:

“SAGLIK SISTEMI ADETA TIKANMA NOKTASINA GELMISTIR”

"Saglik Bakanligi’nin yanlis politikalari sonucunda saglik sistemi adeta tikanma noktasina gelmistir. Hastalar, hastanelerde günlerce randevu alamazken, acil ameliyatlar yapilamazken bir yandan da saglik personeli çok zor kosullar altinda çalismaktadir. Saglik personeli bir yandan saglikta siddete karsi yalniz basina birakilirken diger yandan ekonomik kosullari da git gide daha da kötülesmektedir. Bunun sonucunda da uzman hekimlerimiz ya istifa etmekte ya da emekli olmaktadir. 

“AKP’LI TÜM YETKILILER BU SORUNU INKAR EDIYORDU”

Aylardir bu soruna dikkat çekmemize ragmen Saglik Bakanligi, uyarilara kulagini tikarken hiçbir önlem almamistir. Aksine, AKP’li tüm yetkililer bu sorunu inkar etmistir. Ancak bugün Cumhurbaskanligi karariyla görülmüstür ki; kamudaki uzman hekim açigi artik önlenemez boyutlara ulasmistir. Iktidar da yeni alim ilanina çikarak bu sorunu çözmeye çalismaktadir. 

“UZUN VADELI VE BÜTÜNCÜL POLITIKALARA IHTIYAÇ VAR”

Saglik sisteminin isler hale getirilmesi için elbette kamudaki uzman hekim açigi giderilmelidir. Ancak bu sekilde plansiz ve programsiz sekilde yapilan alimlar diger yandan saglik personeli arasindaki çalisma barisini da bozmaktadir. Saglik personeli arasindaki kadrolu, sözlesmeli ayrimi bambaska sorunlara da yol açmaktadir. Yapilmasi gereken acilen bütüncül ve uzun vadeli politikalar olusturulmali ve bu dogrultuda hareket edilmelidir. AKP iktidari ipin ucunu tamamen kaçirmis durumdadir ve günü kurtarma derdine düsmüstür.”


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °