MUHARREM AYI’NIN ILK ORUCU AÇILDI

Muharrem Ayi’nin basladi. 12 gün boyunca tutulan oruç ibadeti nedeniyle Kartal Cem Evi’nde oruç açma lokmasi verildi.

Güncel 31.07.2022 17:56:07 0
MUHARREM AYI’NIN ILK ORUCU AÇILDI

Muharrem Ayi’nin basladi. 12 gün boyunca tutulan oruç ibadeti nedeniyle Kartal Cem Evi’nde oruç açma lokmasi verildi. 

Yas-i Matem orucunun ilk gününde hazirlanan sofraya Kartal Belediyesi Baskan Yardimcisi Imam Aydin, Kartal Belediyesi Meclis Baskan Vekili Özlem Bulut, CHP Istanbul Yerel Yönetim Politikalarindan Sorumlu Il Baskan Yardimcisi Özgür Nas ve Kartal Cemevi Kültür Egitim ve Sosyal Dayanisma Vakfi Baskani Selami Saritas ve vatandaslar katildilar. Sicak hava nedeniyle Kartal Cem Evi’nin bahçesinde açik havada verilen oruç açma yemeginde, Muharrem ayi ve Yas-i Matem Orucu’nun anlamiyla ilgili konusma yapilarak, tutulan oruçlarin kabul edilmesi için dua edildi.  

"KERBELA HEP TAZE BIR YARA GIBI" 

Oruç açma öncesi Kartal Cemevi Vakfi Dedesi Celal Özer Muharrem ayinin Islam dünyasindaki önemine dair konusma yapti. Özer “Olay vardir aksama kadar unutulur, olay vardir üzerinden asirlar geçer yine de unutulmaz, taze bir yara gibi durmadan kaynar acisi, nesiller boyu insanlarin kalbine dolar. Kerbela olayi da böyledir, Allah korkusunu vicdaninda tasiyan insanlar, müminler, kiyamete kadar Hüseyin’in sevgisini gögsünden, tiraba düsene kadar birakmayacak, birakmamali” diye konustu. 

Duanin ardindan, Muharrem ayinin ilk orucu açildi. 30 Temmuz -10 Agustos 2022 tarihleri arasinda Yas-i Muharrem Orucu tutacak vatandaslar için 12 gün boyunca Kartal Cemevi Vakfi, Ugur Mumcu Cemevi ile Hürriyet Mahallesi Pir Sultan Abdal Kültür Dernegi'nde oruç açma lokmasi verilecek. 


Pazar 32.9 ° / 19.4 °
Pazartesi 34.9 ° / 22.2 °
Salı 36.7 ° / 24.3 °