BAKAN KIRISCI: "VENEZUELA’DA NE ISINIZ VAR' DIYENLER, BU ÜLKENIN REFAH ÜLKESI OLMASINI ISTEMIYORSUNUZ"

Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, Venezuela gezisine yapilan elestirilere tepki gösterdi. Kirisci, “Bize kalkip ‘Sizin Venezuela’da ne isiniz var’ diyenler var. Ben onlara Allah yardim eylesin, Allah akil fikir, ihsan eylesin diyorum. Siz bu ülkenin re

Güncel 31.07.2022 18:30:13 0
BAKAN KIRISCI:

Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, Venezuela gezisine yapilan elestirilere tepki gösterdi. Kirisci, “Bize kalkip ‘Sizin Venezuela’da ne isiniz var’ diyenler var. Ben onlara Allah yardim eylesin, Allah akil fikir, ihsan eylesin diyorum. Siz bu ülkenin refah ülkesi olmasini, istemediginiz için bu söylemleri yüksek sesle dile getiriyorsunuz” dedi.

Bakan Kirisci, Bursa TIGEM-Karacabey Tarim Isletmesi'nde bugün yapilan “Türkiye’nin Tarim Stratejileri” toplantisinda konustu. Kirisci üreticilere yapilan tarimsal devlet desteklerini hatirlatarak, “Son 20 yilda Türkiye tariminin bir mevzuat açisindan bir eksigi noksani kalmadi. Ben bir ziraat mühendisi olarak önemli kanunlari mevzuatimiza kazandirdik” dedi.

“DÜNE KADAR BU ÜLKENIN TARIM KANUNU YOKTU”

Kirisci, tarim politikalarina ve Venezuela gezisine yöneltilen elestirilere su sözlerle karsilik verdi:

“Türkiye, Türkiye, tarim, tarim diye sürekli dillerine dolayanlarin… Ya tarim kanunu yoktu bu ülkenin düne kadar. Bu tarim kanunu bizim dönemimizde çikti. Bize kalkip ‘Sizin Venezuela’da ne isiniz var’ diyenler var. Ben onlara Allah yardim eylesin, Allah akil fikir, ihsan eylesin diyorum. Onlara diyorum ki müteahhitlik alaninda dünyada birinci sirada olmussa Türkiye bu alandaki birikimini o ülkedeki yatirimlarini gerçeklestirerek o gerçeklestirdikleri yatirimlari yönetmeye devam ederek basarmislardir.

REHBERLIK HIZMETI VERMEMIZDEN NIYE RAHATSIZLIK DUYUYORSUNUZ?

Biz sorabilir miyiz? ‘Bu ülkede hala yapilacak köprüler, tüneller havalimanlari var. Afganistan’da, Pakistan’da ne isiniz var? Ne isiniz var Sudan’da’ diyebilir miyiz? Peki benim Adanali soya üreticisi kardesim Venezuelali en iyi sartlarda dekardan 350 kilo verim alirken eger benim o üretici kardesim 500-550 kilo soyadan verim elde ediyor ise bu birikim bizim üreticimizde varsa bizim de Türkiye Cumhuriyeti Tarim ve Orman Bakanligi olarak bu kardesinize rehberlik hizmeti veriyor olmamizdan niye rahatsizlik duyuyorsunuz?

“CEHALETTEN OLANA BIR SEY DEMEM, IHANETTEN OLANA SESLENIYORUM”

Ama ben biliyorum. Cehaletten olana bir sey demem ama ihanette olana sesleniyorum. Siz bu ülkenin refah ülkesi olmasini, gelismis ülkeler arasinda yer almasini istemediginiz için siz bu söylemleri yüksek sesle dile getiriyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti’nin Venezuela’dan kendi hesabina aldigi 1 metrekare toprak yok. Olmayacaktir da. Kaldi ki o ülkenin mevzuatinda toprak ancak kiralanabiliyor. Biz devlet olarak kiralayan degil, kendi üreticimizin know-how’unu oralara tasiyan rehberlik hizmeti veren bir Tarim ve Orman Bakanligi olacagiz. Acaba bu gerçeklestiginde nasil bakacaklar üreticilerin yüzüne.

“BIZE SORSUNLAR BIZ DE IZAH EDELIM”

Biz özel sektörümüzün tipki müteahhitlik hizmetlerinde oldugu gibi önünü açmak adina bu adimi atiyoruz. Ha bu vizyon yoksa bunlarda ki olmadigini görüyorum, diyecegim hiçbir sey yok. Çok da üzülürüm. Eksikliginden, noksanligindan dolayi bunu yazip çizene de… Ama ben isterim ki bunu sorsunlar biz de izah edelim.”


Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °