YÖK: “DDK ILE ES ZAMANLI OLARAK YÜKSEKÖGRETIM KURULUNCA DA INCELEME BASLATILMISTIR”

Yüksekögretim Kurulu Baskanligi (YÖK), “Devlet Denetleme Kurulu (DDK) tarafindan gerçeklestirilen denetleme ile es zamanli olarak Yüksekögretim Kurulu’nca da inceleme baslatilmis olup sonuç en kisa zamanda ve seffaf bir sekilde kamuoyu ile paylasilacaktir

Güncel 3.08.2022 20:53:38 0
YÖK: “DDK ILE ES ZAMANLI OLARAK YÜKSEKÖGRETIM KURULUNCA DA INCELEME BASLATILMISTIR”

Yüksekögretim Kurulu Baskanligi (YÖK), “Devlet Denetleme Kurulu (DDK) tarafindan gerçeklestirilen denetleme ile es zamanli olarak Yüksekögretim Kurulu’nca da inceleme baslatilmis olup sonuç en kisa zamanda ve seffaf bir sekilde kamuoyu ile paylasilacaktir” açiklamasinda bulundu.

2022 KPSS’deki sorulardan bazilarinin Yediiklim Yayinevi’nin bir deneme sinavinda daha önce yayinlandigi iddialari gündeme geldi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, KPSS sorularinin sizdirildigi iddiasi karsisinda DDK’ya inceleme talimati verirken ÖSYM baskanini da görevden aldi. Konu ile ilgili YÖK’ün bugün yaptigi yazili açiklama söyle:

“DDK ILE ES ZAMANLI OLARAK YÜKSEKÖGRETIM KURULUNCA DA INCELEME BASLATILMISTIR”

“31 Temmuz 2022 tarihinde gerçeklestirilen Kamu Personeli Seçme Sinavinda (KPSS) çikan bazi sorularin, bir yayinevi tarafindan çikarilan deneme kitapçigindaki sorularla benzerlik gösterdigi yönündeki iddialar üzerine, konunun denetlenmesi için Sayin Cumhurbaskanimiz tarafindan Devlet Denetleme Kurulu (DDK) görevlendirilmistir. Devlet Denetleme Kurulu tarafindan gerçeklestirilen denetleme ile es zamanli olarak Yüksekögretim Kurulunca da inceleme baslatilmis olup sonuç en kisa zamanda ve seffaf bir sekilde kamuoyu ile paylasilacaktir.”


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °