DEVA PARTISI, KPSS IDDIALARI ILE ILGILI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Demokrasi ve Atilim (DEVA) Partisi Sözcüsü Idris Sahin, 2022 KPSS’deki sorulardan bazilarinin Yediiklim Yayinevi’nin bir deneme sinavinda daha önce yayinlandigi iddialari ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarini açikladi. Sahin, “Bu, tam bir rezalettir.

Güncel 4.08.2022 00:10:00 0
DEVA PARTISI, KPSS IDDIALARI ILE ILGILI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Demokrasi ve Atilim (DEVA) Partisi Sözcüsü Idris Sahin, 2022 KPSS’deki sorulardan bazilarinin Yediiklim Yayinevi’nin bir deneme sinavinda daha önce yayinlandigi iddialari ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarini açikladi. Sahin, “Bu, tam bir rezalettir. Iktidarin her alanda oldugu gibi ÖSYM’nin yapmis oldugu sinavlarda da tel tel döküldügünün açik göstergelerinden biridir. Bu, soru tutturmak degil emek hirsizligidir. Bu gecesini gündüzüne katip kitap basinda uyuyan bu ülkenin evlatlarina yapilmis en büyük haksizliktir. Haklari gasp edilmistir” dedi.

DEVA Partisi sözcüsü Idris Sahin, KPSS sorularinin sizdirilmasina iliskin yaptigi açiklamada su degerlendirmeleri yapti:

“ÖSYM TARAFINDAN YAPILAN SINAVLARDA BENZER HATALAR GEÇMISTE DE YAPILMIS VE BINLERCE GENCIMIZI MAGDUR ETMISTIR: Söz konusu sinavda bir yayinevinin denemelerinde yayinlanan birden fazla sorunun bire bir sekilde ayni olmasi akillara geçmiste oldugu gibi sorularin paylasilmis olabilecegi süphesini getirmistir. Bu konuda KPSS’ye giren gençlerimizin endiseleri de son derece hakli ve yerindedir. Gayet iyi biliriz ki ayni hatanin iki kez yapilmasi bir karardir. ÖSYM tarafindan yapilan sinavlarda benzer hatalar geçmiste de yapilmis ve binlerce gencimizi magdur etmistir.

SORULARI BIRAKIN, SEÇENEKLERINDE DE AYNI YERDE OLMASI IMKÂN DAHILIN DE DEGILDIR: Konuyu inceledigimiz zaman yayinevlerinin ‘soru tutturmak’ diye ifade ettikleri bir söylem vardir ki bire bir siklarina kadar ayni soruyu tutturmamiz imkânsizligi ortadadir. Yani sorulari birakin, seçeneklerinde de ayni yerde olmasi imkân dahilin de degildir. Burada net olan ya ÖSYM adi geçen kurumdan sorulari aldi ya da adi geçen kurumla sorular önceden paylasildi. Her iki durumda da gençlerimizin emegi yok sayildi.

SINAVA GIREN MILYONLARI VEBALI IKTIDARIN ÜZERINDEDIR: ÖSYM Baskani Sayin Halis Aygün’ün gece yarisi görevden alinmasi durumun vahametini net bir sekilde göstermektedir. Bu süreç derhal aydinlatilmalidir. Sinava giren milyonlari vebali iktidarin üzerindedir. Sürecin takipçisi olmak da bizlerin boynunun borcudur. Devlet Denetleme Kurulu incelemeyi çok hizli bir sekilde yapmali ve milyonlarca gencimizi rahatlatmalidir.

BU, SORU TUTTURMAK DEGIL EMEK HIRSIZLIGIDIR: Bu, tam bir rezalettir. Iktidarin her alanda oldugu gibi ÖSYM’nin yapmis oldugu sinavlarda da tel tel döküldügünün açik göstergelerinden biridir. Bu, soru tutturmak degil emek hirsizligidir. Bu gecesini gündüzüne katip kitap basinda uyuyan bu ülkenin evlatlarina yapilmis en büyük haksizliktir. Haklari gasp edilmistir. Bir degil, iki degil… Bir yayinevinden bu kadar sorunun siklar dahi degistirilmeden sorulmasi asla tesadüf olamaz. Bu ise emek vermis hiçbir gencin bu söyleme inanmasi asla onlardan beklenemez.

TÜM GENÇLERIN GEZEMEDIGI, YIYEMEDIGI, UYUYAMADIGI HER GÜN IÇIN HÜKÛMETIN GENÇLERIMIZE BIR ÖZÜR BORCU VARDIR: Bu sinava çalismak için arkadaslariyla bulusamayan, telefonlara bakamayan, annesine yardim etmek yerine soru çözmek durumunda kalan tüm gençlerin gezemedigi, yiyemedigi, uyuyamadigi her gün için hükûmetin gençlerimize bir özür borcu vardir. Bu rezaletin telafisi ancak yapilan sinavin iptaliyle mümkündür. Baskaca palyatif tedbirlerle gençlerimizin yüreginin sogumasi mümkün degildir. Bu konuda sadece idari tahkikat asla yeterli olamaz.

DEVA PARTISI OLARAK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAGIMIZI DA KAMUOYUNA BURADAN DUYURUYORUZ: DEVA Partisi olarak cumhuriyetin savcilarini göreve davet ediyoruz. Gençlerimizin umutlarini ve emeklerini çalan sorumlular hakkinda derhal sorusturma baslatilmasi için DEVA Partisi olarak suç duyurusunda bulunacagimizi da kamuoyuna buradan duyuruyoruz. Sadece kamu görevlisi sorumlularin degil iktidar olarak Cumhur Ittifaki’nin ortaklarinin da gençlerimizin huzurunda bir sefer daha sinifta kaldigini buradan teyit etmek istiyoruz.”


Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °
Perşembe 23.4 ° / 12.8 °