SEFERIHISAR KALEIÇI SÖYLESILERINDE DEMOKRASI KONUSULDU

Izmir Seferihisar Belediyesi tarafindan “Türkiye 2. Yüzyilina Hazir mi?” basligiyla düzenlenen ‘Kaleiçi Söylesileri'nin bu haftaki bulusmasinda demokrasi konusuldu.

Güncel 6.08.2022 17:45:00 0
SEFERIHISAR KALEIÇI SÖYLESILERINDE DEMOKRASI KONUSULDU

Izmir Seferihisar Belediyesi tarafindan “Türkiye 2. Yüzyilina Hazir mi?” basligiyla düzenlenen ‘Kaleiçi Söylesileri'nin bu haftaki bulusmasinda demokrasi konusuldu.

IYI Parti Grup Baskanvekili Izmir Milletvekili Müsavat Dervisoglu, CHP Mugla Milletvekili Burak Erbay ve gazeteci Zeynep Gürcanli'nin konuk oldugu söylesiyi, Seferihisar Belediye Baskani Ismail Yetiskin, Seferihisar Belediyesi meclis üyeleri ile yurttaslar takip etti.

Seferihisar Belediye Baskani Ismail Yetiskin de söz alarak “Belki demokrasinin tüm gerekliliklerini yerine getiremedik. Birçok kaybimiz oldu fakat biliyoruz ki kazanimlarimizi korumak ve kaybettiklerimi yeniden kazanmak boynumuzun borcu” dedi.

DERVISOGLU: "'BEN GIDERSEM DEVLET GIDER' DIYENLERLE MEMLEKET YASAMAZ"

IYI Parti Grup Baskanvekili Müsavat Dervisoglu, demokraside seçim güvenliginin önemine dikkat çekerek söyle konustu:

"Seçim güvenligi çok önemli. 'Ne yaparsaniz yapin bunlar gitmezler. Bir yolunu bulur, hatta yine girmezler. Seçimde hile yaparlar' tartismalari bizden kaynakli degil. Dedikodu mekanizmalari bu dedikodulari bilerek çikariyor. Bu ucube sistemden kurtulmak istiyorsunuz ama ne olursa olsun gitmezler diye düsünürseniz oy kullanma tercihiniz olumsuz bir sekilde degisir. 'Ben gidersem devlet gider' diyenlerle bu memleket yasamaz. Cumhuriyetin en büyük erdemi siniflar arasi geçisi kolaylastirmasidir. Cumhuriyet evlatlarimizi esitliyor.”

"PASA PASA GIDECEKLER"

Gazeteci Zeynep Gürcanli da egitim sistemi ile ilgili elestirilerde bulunarak sunlari söyledi:

"Biz Türkiye’nin 2. yüzyilinda demokrasinin sahlanacagini görecegiz. Bu yüzden ben çok umutluyum, seçimleri heyecanla bekliyorum. Iktidar partisi tarafindan bir algi yaratilmaya çalisiliyor. Nedir bu algi? 'Seçimi yaptirmayacaklar, yaptirsalar da kaybetseler de gitmeyecekler' gibi. Hayir! Böyle degil, o seçim yapilacak kaybederlerse de pasa pasa gidecekler.”

"GENÇLERI SIYASETTE GÖRMEK ISTIYORUZ"

CHP Mugla Milletvekili Burak Erbay ise "Bizler Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran partinin milletvekilleriyiz. Kuvayi Milliye ruhunun, bu ülkede bagimsizligi saglayan Mustafa Kemal Atatürk’ün kurdugu ve emanet ettigi partinin milletvekilleriyiz. O yüzden ülkemizin her kösesindeyiz. Türkiye’nin dört bir yanini ziyaret etmek bize çok kiymetli diyaloglar sagliyor” diye konustu.

Siyasetin içinde gençleri daha çok görmek istediklerini de belirten Burak Erbay gençlerin aktif siyasette yer almalarini için çalistiklarini söyledi.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °