YILDIRIM KAYA’DAN ERDOGAN’A "KPSS" YANITI: "KENDINI AKLAMAYA ÇALISIYOR”

CHP Ankara Milletvekili Yildirim Kaya, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in KPSS'nin iptal edilmesi ile ilgili “FETÖ'cü grup mu desek, altili masa mi desek, bir de masanin alti var, yedi” açiklamasina tepki gösterdi. Kaya, “KPSS sonuçlarini altili masa,

Güncel 6.08.2022 18:08:26 0
YILDIRIM KAYA’DAN ERDOGAN’A

CHP Ankara Milletvekili Yildirim Kaya, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in KPSS'nin iptal edilmesi ile ilgili “FETÖ'cü grup mu desek, altili masa mi desek, bir de masanin alti var, yedi” açiklamasina tepki gösterdi. Kaya, “KPSS sonuçlarini altili masa, Millet Ittifaki’na yönelterek ‘altili masa mi, masanin altindaki yedinci kisi mi, FETÖ mü’ desem diye kendini aklamaya çalisiyor” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Yildirim Kaya, Cumhurbaskani Tayyip Erdogan’in Soçi dönüsü KPSS sorulariyla ilgili açiklamalarina iliskin açiklama yapti. Kaya, söyle konustu:

“KPSS’DE 20 SORUNUN BIREBIR YEDIIKLIM DERSANESIYLE AYNI ÇIKMASININ MÜSEBBIBI KIMLERDIR?”

“Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Soçi’de dört saatlik toplanti sonrasi bir açiklama yapti. Toplum sunu merak ediyordu. Putin’le dört saat ne görüstü, bu konuya dair en ufak bir açiklama yapmayan Erdogan, ögretilmis bir soru karsisinda KPSS sonuçlarini altili masaya, Millet Ittifaki’na yönelterek ‘altili masa mi, masanin altindaki yedinci kisi mi, FETÖ mü desem’ diye kendini aklamaya çalisiyor. 2016 yilinda 15 Temmuz’da hain darbe girisiminde yüzlerce insanimiz, 251 can sehit oldu ve binlerce insan yaralandi. Eger iktidardaysan ki iktidar koltugunda oturdugunu zannediyorsun, iktidar degilsin. Iktidardaysan bugüne kadar bu sorunlari neden açiga çikarmadin? KPSS’de 20 sorunun birebir Yediiklim Dersanesi’yle ayni çikmasinin müsebbibi kimlerdir?

“TÜM SAIBELI SINAVLARDA ALI DEMIR’E SAHIP ÇIKTINIZ. AMA ALI DEMIR, SU ANDA YARGILANIYOR”

Cumhuriyet savcilarini göreve davet ettik, suç duyurusunda bulunduk. Cumhurbaskanligi Devlet Denetleme Kurulu’nu siz göreve davet ettiniz. Bir an önce bunu aydinliga kavusturmak sizin görevinizdir. 15 Temmuz hain darbe girisimini yapanlari açiga çikarmadiniz. 2010 yilindan 2015 yilina kadar yapilan tüm saibeli sinavlarda Ali Demir’e sahip çiktiniz. Ali Demir’e kefil oldunuz. Ama Ali Demir, su anda yargilaniyor. Bu konularin açiga çikarilma görevleri size ait. Cumhurbaskanligi makami sikayet mercii degildir. Sorunlarin üzerine gitme merciidir.

“ALTILI MASADAN BIRI VARSA ÇIK AÇIKLA YOKSA CUMHURBASKANI’NIN BU BEYANININ KARSISINDA SEN ZAN ALTINDASIN”

Milli Egitim Bakani o koltukta oturdugu müddetçe, YÖK Baskani o koltukta oturdugu müddetçe bunu saglikli bir aydinlatmaya kavusturmani mümkün degildir. Buradan görevden alinan ÖSYM Baskani’na da çagri yapiyorum. Sizi bu suça iten kim? Altili masadan biri varsa çik açikla yoksa Cumhurbaskani’nin bu beyaninin karsisinda sen zan altindasin. 432 ÖSYM çalisani zan altinda. Kim ne biliyorsa açiklamak zorundadir. Cumhurbaskani da bu isi takip etmekle mükelleftir. Sikayet mercii de degilsin. Yetki sende, sorumluluk sende. Yetki ve sorumluluk sahibi halka hesap vermek zorunda.”


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °