VAHIT KIRISCI: “TMO’NUN STOKLARINDA AHMET AMCAMIN ÜRETTIGI HUBUBATIN KENDISI VAR, 4 MILYON TONA RAMAK KALDI"

Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, “Artik TMO’nun stoklarinda benim Ahmet amcamin Ali agabeyimin, Mustafa kardesimin ürettigi hububatin bizatihi kendisi var. Su anda stoklarimiz yerli ve milli olarak üretilmis ürünlerimizden olusmaktadir ve 4 milyon ton

Güncel 7.08.2022 20:19:31 0
VAHIT KIRISCI: “TMO’NUN STOKLARINDA AHMET AMCAMIN ÜRETTIGI HUBUBATIN KENDISI VAR, 4 MILYON TONA RAMAK KALDI

Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, “Artik TMO’nun stoklarinda benim Ahmet amcamin Ali agabeyimin, Mustafa kardesimin ürettigi hububatin bizatihi kendisi var. Su anda stoklarimiz yerli ve milli olarak üretilmis ürünlerimizden olusmaktadir ve 4 milyon tona ramak kaldi” dedi.

Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, bugün Aksaray’da Sektör Temsilcileri Toplantisina katildi. Bakan Kirisci, yaptigi açiklamada; bugday üretiminde ürün arziyla ilgili sikinti yasamadiklarini belirterek, sunlari söyledi:

"ÜRETICIYE ‘SEN ÜRET, YETER' DIYORUZ: Üreticiye diyoruz ki ‘Sen üret yeter. Biz senin yanindayiz.’ Bu yil TMO olarak, geçtigimiz yillardan farkli olarak farkli bir politika izledik. Bugün itibariyle, bunu herkes bilsin herkes duysun. Artik TMO’nun stoklarinda benim Ahmet amcamin Ali agabeyimin, Mustafa kardesimin ürettigi hububatin bizatihi kendisi var. Su anda stoklarimiz yerli ve milli olarak üretilmis ürünlerimizden olusmaktadir ve 4 milyon tona ramak kaldi.

BIZIM ÜRÜN ARZIYLA BIR PROBLEMIMIZ YOK: Bizim için seyin siniri yok. Bu 5 milyon 6 milyon ton ne olursa olsun. Ama sunu kesinlikle belirtelim. Bizim ürün arziyla ilgili kendi iç ihtiyacimiz için bir problemimiz yok. 20 milyon ton civarinda bugday üretimi öngörüyoruz.

KÜÇÜKBAS HAYVAN ETINDE INDIRME GITMEDIK: Ülkemiz, ekolojik ve cografi olarak büyükbastan ziyade küçükbas hayvanciliga daha müsait. Bu çerçevede de Et Süt Kurumu araciligiyla küçükbas hayvan etinde yüzde 25’lik bir indirime gittigimizi açikladik. Bazi çevreler bunu istismar ediyor. Gerekli tedbirleri aldik. Biz hem üreticinin hem de tüketicinin yanindayiz. Küçükbas hayvan yetistiricisinden aldigimiz hayvan eti fiyatlariyla ilgili herhangi bir indirme gitmedik. Biz oradan elde etmis oldugumuz etin vatandas tarafindan tüketimi asamasinda yüzde 25 indirimi getirdik.

VATANDASI HAYVAN ETINE YÖNLENDIRMEYE ÇALISIYORUZ: Vatandasin daha ucuz küçükbas hayvan eti yemesinin önünü açtik. Özellikle yeni neslin büyükbas hayvan etine olan hayvan ilgisi nedeniyle onlari kismen de olsa küçükbas hayvan etine yönlendirmeye çalisiyoruz. Biz aslinda küçükbas hayvan üreticisine iyilik yapiyoruz. Bunu speküle edenler bilsinler ki bu devlet gerektiginde her türlü tedbirleri almistir ve alacaktir."


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °