CHP’li Balaban: Yüzü Gülen Bir Esnaf Kalmamis

2023 seçimlerine yaklasik 10 ay kala sahaya inen AKP milletvekilleri ziyaretlerinde toplumun iktidara olan güvenini tam oldugunu belirtmesine ragmen, sürekli sahada olan CHP’lilere derdini anlatan esnaf ve vatandas tam tersini söylemeye devam ediyor.

Güncel 8.08.2022 23:22:00 0
CHP’li Balaban: Yüzü Gülen Bir Esnaf Kalmamis

Manisa’nin ilçelerini ziyaret ederek esnaf ve vatandasin sikintisini dinleyen CHP Manisa Il Baskani Semih Balaban, Köprübasi ilçesine CHP Köprübasi Ilçe Baskani Gülay Sönmez ile birlikte gerçeklestirdigi ziyarette ekonomiden sikintilari dinledi. 
CHP’lileri karsisinda gören esnaf ve vatandas iktidara olan güvenini kalmadigini ve ekonomik kriz sebebiyle artik geçinmekte güçlük çektiklerini ifade etti. 

“YARINIMIN GARANTISI YOK”

Köprübasi ziyaretinde CHP’li Balaban’a yasadigi sikintilari dile getiren esnaf Ali Yankel, son bir yildir derinlesen ekonomik kriz sebebiyle artik korkarak ticaret yaptigini ifade etti. 

Genç yastaki esnaf Ali Yankel yasadigi sikintiyi su ifadelerle dile getirdi: “Bu ülkedeki esnaflar hiçbir zaman böyle korkarak ticaret yapmamistir. Ben de korkarak ticaret yapiyorum. Gencim ancak yarinimin garantisi yok. Esnafim ama artik isyerimi çogu zaman siftahsiz kapatir hale geldim.  Bir mali bugün satsam yarin ayni fiyata kendim dahi alamiyorum. Bunun önüne geçilmesi lazim. Binlerce lira kazansak yine de kar edemiyoruz. Çünkü paranin degeri kalmamis durumda.” 

Esnaf Yankel ayni zamanda çiftçi kazanamadigi için kendilerinin de kazanamadigina dikkat çekerek; “Olmadik insanlari olmadik mevkilere getirdiler, tarim bakani yaptilar. Gidin gezin, burada halinden memnun bir tane çiftçi yok. Bizim geçimimiz zaten çiftçinin üzerinden, bu ülkenin geçim kaynagi çiftçi iken, çiftçiligi tarimi bitirdiler. Çiftçi diye bir sey kalmadi yok.” Diye konustu. 

“DÜSÜNMEKTEN YORULDUK”

Köprübasi Ilçesi’nde kasaplik yaparak geçinen Nurdan Çorlu, islerinin çok kötü oldugunu bunun yaninda elektrik faturalarinin giderek arttigini ve küçük esnafin faturalar altinda ezildigini dile getirdi.  

Kasaplik yapan Çorlu konusmasinda su ifadelere yer verdi: “Islerimiz ciddi anlamda çok kötü. Aksamlari çok komik rakamlarla kasa kapatiyoruz. Ama bunun yaninda faturalar her geçen gün daha da artiyor. Geçen sene ayni ay 800 lira gelen elektrik faturam bu yil ayni ayda 2 bin 500 lira geldi. Önümüzdeki ay faturam 7500 lira gelecek. Bunun altindan nasil kalkacagimi düsünüyorum. Sadece faturalar da degil vergiler, stopaj, eleman giderleri, Bagkur. Tüm girdi maliyetlerimiz artmis durumda. Ben artik söyle düsünüyorum esnaflik yerine asgari ücretle girip bir yerde çalissam daha çok gelirim olurdu. Küçük esnafa dogru düzgün destek saglanmadigi gibi enflasyonun altinda da ezdirdiler. Artik isin içinden nasil çikacagimizi düsünmekten yorulduk.” 

“YÜZÜ GÜLEN ESNAF KALMAMIS”

Köprübasi ziyaretinden sonra açiklamada bulunan CHP Manisa Il Baskani Semih Balaban, kendilerinin AKP’liler gibi sembolik olarak ziyaretler gerçeklestirmediklerini, yaptiklari ziyaretlerde toplumun sikintilarini dinleyerek dertlerine ortak olmaya çalistiklarini ifade etti. 
CHP’li Balaban gerçeklestirdigi ziyaretlerde hem vatandasin hem de esnafin yüzünü gülmedigini belirterek açiklamasinda su ifadelere yer verdi: “Seçim yaklasinca AKP’lilerin sahaya indigini görüyoruz. Ama ziyaretlerde ne bir esnafin, ne bir vatandasin derdi kamuoyuna yansitiliyor. Sadece fotograflar da kalan sembolik ziyaretler. Merak ediyoruz. Kamuoyuna yansittiklari o fotograf karelerindeki bir tane esnafin, bir tane vatandasin hiç mi sikintisi yok? Elbetteki var. Ama onlar bunu yansitmaya korkuyorlar. Çünkü yasanan sorunlari görmezden gelmek artik onlarin felsefesi haline gelmis. Biz gerçeklestirdigimiz ziyaretlerde kendimizin degil, önce esnafimizin ve vatandasimizin sikintisini kamuoyuna yansitiyoruz. Onlarin sesi olmaya çalisiyoruz. 2 saatlik Köprübasindaki esnaf ziyaretimde girdigimiz her isyerinde bir kisi bile ‘Durumuz iyi’ olmadi. Esnafimizin artik yüzü gülmüyor. Insanlarimiz mutsuz, gelecekten umutsuz. Bunun tek bir sorumlusu yanlis üstüne yanlis politikalarla bu ülkeyi yöneten AKP iktidari ve Recep Tayyip Erdogan’dir. Inaniyoruz ki önümüzdeki seçimlerde vatandasimiz elini vicdanina koyarak, yasanan bu olumsuzluga sandikta ‘Dur’ diyecek. Çünkü toplum artik sandigin bir an önce önüne gelmesini bekliyor.”


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °