CHP'LI BÜYÜKSEHIR BELEDIYE BASKANLARI TEKIRDAG'DA BIR ARAYA GELDI

CHP'li 11 Büyüksehir Belediye Baskani, Tekirdag Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Albayrak'in ev sahipliginde bir araya geldi. Iki gün süren toplantinin ardindan belediye baskanlari adina ortak açiklama yapan Albayrak, "Cumhuriyet tarihimizin en agir ekon

Güncel 13.08.2022 21:56:05 0
CHP

CHP'li 11 Büyüksehir Belediye Baskani, Tekirdag Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Albayrak'in ev sahipliginde bir araya geldi. Iki gün süren toplantinin ardindan belediye baskanlari adina ortak açiklama yapan Albayrak, "Cumhuriyet tarihimizin en agir ekonomik kosullari yasamasina, maliyetlerin her gün katlanarak artis göstermesine karsin; ekmek, ulasim, su gibi temel konularda diger gider kalemlerimizden tasarruf ederek halkimizin yaninda olduk, olmaya devam ediyoruz" dedi.

CHP'li 11 Büyüksehir Belediye Baskani, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Seyit Torun baskanliginda ve Tekirdag Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Albayrak'in ev sahipliginde bir araya geldi. 

Istisare, dayanisma, kentlerin sorunlari, deprem, orman yanginlari, koronavirüs, Kara Kis Fonu, ekonomi, gida gibi ülkenin gündemi konulari üzerine CHP'li belediye baskanlari daha önce de çesitli illerde yapilan toplantilar yaparken bu kez de Tekirdag'da bulustular.  

Iki gün süren toplantilara CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Ordu Milletvekili Seyit Torun baskanlik etti.

11 Büyüksehir Belediye Baskani adina ortak açiklamayi ev sahibi Albayrak yapti. Albayrak, "Toplantimizi ülkemizin içinde bulundugu mevcut ekonomik tablo, tarim ve hayvanciliga cazibe kazandirilmasi noktasinda kirsal kalkinmada yerel yönetimlerin rolü, su kaynaklarinin verimli kullanimi ve çevre kirliliginin önlenmesi, gida güvenliginin saglanmasi, küresel iklim degisikligi ile mücadele ve gelecegimiz için yeni nesil egitim modelleri hakkinda fikir alisverisinde bulunduk" sözleriyle toplantinin gündemini açikladi. 

Albayrak'in yaptigi ortak açiklama söyle:

"IZMIR IKTISAT KONGRESI: Cumhuriyetimizin ilk yillarindaki büyük kalkinma hamlesinin yapi tasi olan Izmir Iktisat Kongresi çalismalari ele alinirken, Izmir Büyüksehir Belediye Baskanimiz Tunç Soyer de 'Ikinci Yüzyilin Iktisat Kongresi' çalismalari hakkinda sunum gerçeklestirdi. 

KURUMLARIMIZ, SIKINTILARI ASGARI DÜZEYE INDIRMEK IÇIN HIÇBIR FEDAKARLIKTAN KAÇINMAMAKTADIR: Ülkemiz ekonomisinde yasanan agir tablonun vatandaslarimiza olan yansimasi ve maliyeti her gün artmaktadir. Belediyelerimiz de bu agir kosullar nedeniyle ekonomik açidan ciddi sorunlar yasamakta, sikintilar çekmektedir. Tüm bu sorun ve sikintilara ragmen kurumlarimiz, vatandaslarimizin yasadiklari sikintilari asgari düzeye indirmek için hiçbir fedakarliktan kaçinmamaktadir. 

HALKIMIZIN YANINDA OLDUK, OLMAYA DEVAM EDIYORUZ: Cumhuriyet tarihimizin en agir ekonomik kosullari yasamasina, maliyetlerin her gün katlanarak artis göstermesine karsin; ekmek, ulasim, su gibi temel konularda diger gider kalemlerimizden tasarruf ederek halkimizin yaninda olduk, olmaya devam ediyoruz. 

BELEDIYELERIMIZ, HIZMETLERINI AKSATMADAN SÜRDÜRÜYOR: Büyüksehir belediyelerimiz, bir yandan halkçi yönetim modelini uygularken bir yandan da yatirim ve hizmetlerini aksatmadan büyük bir sevkle sürdürmektedir. Bu hizmetlerin önemli bir kismi ise sanayi destekleri, kirsal kalkinma hamleleri ve sosyal belediyecilik uygulamalarindan olusmaktadir. Inaniyoruz ki bu zorlu süreci asmanin yolu dayanisma ve üretimden geçmektedir. 

SAGLIK ÇALISANLARININ ÖZLÜK HAKLARI: Toplantimizda ayrica saglik çalisanlarimizin son dönemde gittikçe artan mesleki sorunlarini ele aldik. Halk sagligi için büyük bir özveriyle hizmet veren çok degerli saglik çalisanlarimizin özlük haklarinin iyilestirilmesi ve saglikta siddetle mücadeleyle ilgili yasal düzenlemelerin bir an önce yapilmasi konusunda çagrida bulunuyoruz. 

ZAFER BAYRAMI'NI KUTLARIZ: Toplantimiz vesilesiyle milletimizin bagimsizlik ve hürriyet sevdasinin nihai vesikasi olan 30 Agustos Zafer Bayrami'ni simdiden kutluyor; basta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere tüm sehit ve gazilerimizi sükran ve minnetle aniyoruz. 

ÜRETMEYE DEVAM EDECEGIZ: Tarihimizden aldigimiz yüce sorumluluklari gelecegimize daire nice umutlarla bütünlestirmeye, bugüne dek oldugu gibi bundan sonra da çok çalismaya ve ara vermeksizin üretmeye devam edecegiz."


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °