MUSTAFA ADIGÜZEL: “SAGLIKTA SIDDETIN NEDENLERINDEN BIRI DE AKP’NIN HEDEF GÖSTERMESIDIR”

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adigüzel, Kafkas Üniversitesi Rektörlügü’nün AKP Kars Il Baskani Adem Çalkin’in açiklamalarindan sonra Prof. Dr. Barlas Sülü’nün savunmasini istemesine tepki gösterdi. Adigüzel, “Saglikta siddetin nedenlerini aradigimiz bugün

Güncel 14.08.2022 21:45:42 0
MUSTAFA ADIGÜZEL: “SAGLIKTA SIDDETIN NEDENLERINDEN BIRI DE AKP’NIN HEDEF GÖSTERMESIDIR”

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adigüzel, Kafkas Üniversitesi Rektörlügü’nün AKP Kars Il Baskani Adem Çalkin’in açiklamalarindan sonra Prof. Dr. Barlas Sülü’nün savunmasini istemesine tepki gösterdi. Adigüzel, “Saglikta siddetin nedenlerini aradigimiz bugünlerde saglikta siddetin nedenlerinden biri de Kars ilinde bu örnekte oldugu gibi AKP'nin hedef göstermesi ve bürokrasinin de taseronluk yapmasidir” açiklamasini yapti.

Kafkas Üniversitesi Saglik Arastirma ve Uygulama Hastanesi’nde görev yapan Kalp Damar Cerrahisi Uzmani Doktor Murat Ersoy’un, 7 Haziran’da biçakli saldiriya ugramasi üzerine saglik sendikalari bir günlük is birakma eylemi yapmisti. Konuyla ilgili Türk Tabipler Birligi Merkez Komitesi adina Onur Naci Karahanci, SES adina Kafkas Üniversitesi Tip Fakültesi ögretim üyesi Prof. Dr. Barlas Sülü, Türk Saglik-Sen adina Kars Sube Baskani Erhan Sarikaya açiklama yapmisti.

AKP Kars Il Baskani Adem Çalkin, SES adina açiklama yapan Prof. Dr. Barlas Sülü’yle ilgili yerel ve ulusal basina mensup gazetecilerle yaptigi toplantida “Barlas Sülü, ya siyaset ya da doktorluk yap” demisti. Bu açiklamanin ardindan Kafkas Üniversitesi Rektörlügü, Prof. Dr. Barlas Sülü’nün savunmasini istemisti.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adigüzel, rektörlügün AKP Il Baskani Adem Çalkin’in açiklamalarindan sonra Prof. Dr. Barlas Sülü’nün savunmasini istemesine tepki gösterdi. Adigüzel, konu ile ilgili görselleri de paylasarak yazili açiklama yapti. Adigüzel'in açiklamasi söyle:

“REKTÖR AKP IL BASKANININ TALIMATINI YERINE GETIRIYOR”

“Kars Kafkas Üniversitesi Tip Fakültesi’nden Prof. Dr. Barlas Sülü hocamiz ayni hastanede çalisan diger bir hekim arkadasinin biçakla yaralandigi saldiriyi kinayan bir açiklama yapmis. Üstelik Prof. Dr. Barlas Sülü, Egitim-Sen isyeri temsilcisi ve SES ile yetkili olarak bu açiklamayi yapmis. AKP Kars Il Baskani çikmis, vay efendim niye açiklama yapmis. Erdogan'i ve hükümeti elestiremezmis. Ya doktorluk yapsin ya siyasete girsinmis. Rektörü de Barlas Hoca hakkinda geregini yap diye uyarmis. Ve geregi yapilmis. Barlas hocamiz hakkinda sorusturma açilmis. Sorusturma evrakinda iki soru var: Bir, sendika üyeliginiz var mi? Evet var, üstelik sendikanin hastane temsilcisi. Iki, açiklama yapmadan önce izin aldiniz mi? Hayir almadi, çünkü mevzuata göre hoca sendika sözcüsü ve 2005/14 sayili genelge 7.madde ve 2010/2 sayili genelge 2.maddeye göre bu basin açiklamasi disiplin sorusturmasina konu edilemez. Rektör bunlari bilmiyor mu, biliyor. Ama AKP il baskaninin talimatini yerine getiriyor.

“KARS AKP IL BASKANI, BARLAS SÜLÜ HOCAYI HEDEF GÖSTERMISTIR”

Açiklama yaparken doktorlar ise neden ara vermis. Nasil yapacak poliklinikte hasta bakarken mi yapacaklar. CHP açiklama sirasinda neden orada bulunmus? CHP Kars Il Baskani Taner Toraman ve örgütü görevini yapmis, saglik çalisanlarina destek vermis, saglikta siddete karsi saf tutmus. Onlar neden oradaydi diyecegine, AKP ve sen neden yoktun, buna cevap ver. Saglikta siddeti elestirsinmis, ama hükümete laf etmesinmis. Demokrasilerde hükümetler hesap verir. Son 5 yilda 60 bin saglik çalisani siddete ugradi. Onlarcasi öldürüldü. Dicle’nin kenarinda kaybolan bir koyun bile benim mesuliyetim altindadir diyen Erdogan degil miydi? Cumhurbaskani Kars'a bir doktor daha gelmesi için çabalarken, biz Cumhurbaskanina iftira atiyormusuz. Senin kulaklarin sagir mi duymadin mi? Erdogan doktorlara kapiyi gösterdi haberin yok herhalde. Kars AKP Il Baskani saglikta siddete giden yolda biz nerede hata yaptik demek yerine provokasyon yapmis, Barlas Sülü Hocayi hedef göstermistir.

“SAGLIKTA SIDDETIN NEDENLERINDEN BIRI DE AKP’NIN HEDEF GÖSTERMESIDIR”

AKP Il Baskani saglikta siddetin oldugu, doktorlarin hedef alindigi bir dönemde kendi ilinde çalisan kariyer sahibi bir tip hocasini hem halka hem bürokrasiye hedef göstermistir. Bürokrat emir erleri de geregini yapmistir. Bundan sonra dogabilecek her türlü fiziki veya idari sonuçlarin sorumlusu bu AKP il baskanidir. Saglikta siddetin nedenlerini aradigimiz bugünlerde saglikta siddetin nedenlerinden biri de Kars ilinde bu örnekte oldugu gibi AKP'nin hedef göstermesi ve bürokrasinin de taseronluk yapmasidir.”


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °