BAKAN NEBATI: KUR KORUMALI TL MEVDUAT HESABINI HAKSIZCA ELESTIRENLERIN IYI NIYETINDEN SÜPHE EDIYORUM

Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, “Ülkemizde enflasyonu tetikleyen asiri kur hareketleriyle mücadelemizde vatandaslarimizla birlik olmamizi saglayan en önemli enstrümanlardan biri olan Kur Korumali TL Mevduat hesabini haksizca elestirenlerin iyi ni

Güncel 15.08.2022 12:06:06 0
BAKAN NEBATI: KUR KORUMALI TL MEVDUAT HESABINI HAKSIZCA ELESTIRENLERIN IYI NIYETINDEN SÜPHE EDIYORUM

Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, “Ülkemizde enflasyonu tetikleyen asiri kur hareketleriyle mücadelemizde vatandaslarimizla birlik olmamizi saglayan en önemli enstrümanlardan biri olan Kur Korumali TL Mevduat hesabini haksizca elestirenlerin iyi niyetinden süphe ediyorum” açiklamasini yapti. 

Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, sosyal medya hesabindan; Kur Korumali TL Mevduat Hesabi (KKM) ile ilgili yapilan elestirilere cevap verdi. Nebati’nin açiklamasi söyle:

“Kur Korumali TL Mevduat hesabi, milletimizin tasarruflarini döviz yerine Türk lirasina yatirmasini tesvik eden, bu sayede ekonomimize çok önemli katki saglayan bir enstrümandir. Tasarruf sahiplerinin 3’te 1’i döviz yerine bu faydali yatirim aracini tercih ediyor. Böylece hem ekonomik büyümemize katki sagliyor hem tasarruf ediyor hem de döviz kurlarinda manipülasyon yapmak isteyen kötü niyetli güçlerin yoluna tas koyuyor. Ülkemizde enflasyonu tetikleyen asiri kur hareketleri ile mücadelemizde vatandaslarimizla birlik olmamizi saglayan en önemli enstrümanlardan biri olan Kur Korumali TL Mevduat hesabini haksizca elestirenlerin iyi niyetinden süphe ediyorum.”


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °