EPDK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMI YAPAN AKARYAKIT ISTASYONU SAHIPLERINE POLIS MÜDAHALE ETTI, BIR EYLEMCI KALP KRIZI GEÇIRDI

Bazi akaryakit dagitim sirketlerinin kestigi faturalarin sahte çikmasi nedeniyle magdur olan akaryakit istasyonu sahipleri, bugün Enerji Piyasasi Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) önünde oturma eylemi yapti. Eylemcilere polis müdahale etti. Müdahale sirasinda b

Güncel 15.08.2022 19:26:00 0
EPDK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMI YAPAN AKARYAKIT ISTASYONU SAHIPLERINE POLIS MÜDAHALE ETTI, BIR EYLEMCI KALP KRIZI GEÇIRDI

Bazi akaryakit dagitim sirketlerinin kestigi faturalarin sahte çikmasi nedeniyle magdur olan akaryakit istasyonu sahipleri, bugün Enerji Piyasasi Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) önünde oturma eylemi yapti. Eylemcilere polis müdahale etti. Müdahale sirasinda bir eylemci kalp krizi geçirdi.

EPDK'nin lisans verdigi ve Gelir Idaresi Baskanligi’nin denetledigi bazi akaryakit dagitim sirketlerinin kestigi faturalarin sahte çikmasi nedeniyle magdur olan akaryakit istasyonu sahipleri, yaklasik 50 gündür Ankara’da eylem yapiyor.

“BU SAATTEN SONRA EPDK’NIN ÖNÜNDEN AYRILMAMA KARARI ALDIK”

Akaryakit istasyonu sahipleri, bugün EPDK’nin önüne giderek oturma eylemi baslatti. Akaryakit istasyonu sahiplerinin sözcüsü Mehmet Ali Öztürk, burada yaptigi açiklamada sunlari söyledi:

“Arkadaslar, bildiginiz üzere 50 gündür Ankara’dayiz. Ancak bizler, sesimizi duyurabilmek için Türkiye’nin her bir yerinden Ankara’ya geliyoruz. Bugün itibariyla aldigimiz karar neticesinde artik buradan ayrilmayacagiz. Bizim kurumumuz EPDK. Bizler, EPDK’ya bagli, her ay lisans ücretlerini veren insanlariz. Bu yüzden, bu saatten sonra EPDK’nin önünden ayrilmama karari aldik. Gerekirse bir ay da sürse burada, EPDK’nin önünde yatacagiz.”

POLISIN MÜDAHALESI SIRASINDA BIR EYLEMCI KALP KRIZI GEÇIRDI

Açiklamanin ardindan polis, müdahale ederek akaryakit istasyon sahiplerini dagitti. Müdahale sirasinda bir eylemci kalp krizi geçirdi.

VELI AGBABA DA GÜNDEME GETIRMISTI

CHP Genel Baskan Yardimcisi Veli Agbaba, sahte fatura magduru akaryakit istasyonu sahipleriyle CHP Genel Merkezi’nde önünde basin toplantisi düzenlemisti. Agbaba, dört bine yakin akaryakit istasyonu sahibinin ekmek teknesinin elinden alinmaya çalisildigini belirterek, “CHP olarak, hukukun üstünlügü ilkesi geregi, yargi karari kesinlesmeden is yerlerinin kapatilmasina karsiyiz. Burada magdur olan 120 bin çalisanin, aileleriyle birlikte 500 bin kisinin gelirinden olmasina karsiyiz. CHP olarak daima magdurun yaninda yer aldik. Daima emegin ve emekçinin yanindayiz” demisti.


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °