DAVUTOGLU: “ALEVI VATANDASLARIMIZIN HAKLI TALEPLERININ ARKASINDAYIZ”

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, Istanbul'un Zeytinburnu ilçesindeki Erikli Baba Dergahini ziyaret etti. Davutoglu, “Dün Kerbela'da nasil omuz omuza olduysak, bugün de yine canlarla omuz omuzayiz. Hak Muhammed Ali yolunun takipçisi Alevi vat

Güncel 16.08.2022 11:25:00 0
DAVUTOGLU: “ALEVI VATANDASLARIMIZIN HAKLI TALEPLERININ ARKASINDAYIZ”

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, Istanbul'un Zeytinburnu ilçesindeki Erikli Baba Dergahini ziyaret etti. Davutoglu, “Dün Kerbela'da nasil omuz omuza olduysak, bugün de yine canlarla omuz omuzayiz. Hak Muhammed Ali yolunun takipçisi Alevi vatandaslarimizin hakli taleplerinin arkasindayiz” dedi.

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, Istanbul'un Zeytinburnu ilçesindeki Erikli Baba Dergahini ziyaret etti. Davutoglu, ziyaretine iliskin sosyal medya hesabindan “Dün Kerbela'da nasil omuz omuza olduysak, bugün de yine canlarla omuz omuzayiz. Hak Muhammed Ali yolunun takipçisi Alevi vatandaslarimizin hakli taleplerinin arkasindayiz” notu ile paylastigi videoda sunlari söyledi.

“Yüce bir makamdayiz, Alevilik gelenegi Hak-Muhammed Ali yolunun gelenegidir. Ehl-i beytin gelenegidir. Bu topraklarin has gelenegidir. Iste hep beraber önce Hz. Hüseyin için yas tuttuk sonra Imam Zeynelabidin’in kurtulusu vesilesiyle o Kerbela Sehitliginden onun için kurbanlar kesildi. Çesitliligimizi insanlarin çesitliligine almak ve bir noktada bir hamurda birlestigini görmek için asureler dagittik, asureler yedik ve simdi de lokma paylasiyoruz. 

“KERBELA’DA NASIL OMUZ OMUZA OLDUYSAK BUGÜN DE OMUZ OMUZAYIZ”

Bizler Hz. Hüseyin’in yolculari kim bu ülkede Alevi canlarimiza herhangi bir tehdit olusturursa bilin ki Kerbela’da nasil omuz omuza olduysak bugün de omuz omuzayiz, yarin da omuz omuza olacagiz. Hiçbir tahrikçinin bu meclisi bozmasina izin vermeyecegiz. Alevi geleneginin hakli talepleri, cem evlerinin statüleri de dahil olmak üzere hepsinin yerine getirilmesi için canla basla çalisacagiz. Hak Muhammed Ali yolunun yolcularinin bu ülkede onurlu vatandaslar olarak yasamalari yaninda her türlü hakka sahip olmalari en temel insan hakkidir. Iste bugün lokmamizi paylasmaya geldik. Size söz veriyoruz. Insallah bu haklarin, bu taleplerin yerine gelmesi için hep beraber omuz omuza çalisacagiz. Vakitler hayrola, hayirlar feth ola, serler defola…”


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °