CHP: Biz Erdogan’a Boyun Egmedik, Ergün’e De Egmeyiz

Manisa Büyüksehir Belediye Meclisi’nin Agustos ayi meclis toplantisinin ikinci oturumu yine tartismalara sahne oldu. Toplantida meclis toplantisini birinci oturumunda gündeme gelen AVM için içkili yer tespiti konusu ve MHP’li Büyüksehir Belediye Baskani C

Güncel 16.08.2022 20:44:00 0
CHP: Biz Erdogan’a Boyun Egmedik, Ergün’e De Egmeyiz

Meclis toplantisini ikinci oturumunda söz alan CHP’li Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin, konuyla ilgili partisinin tutumunu tekrar dile getirerek, her türlü ranta karsi olduklarini ifade etti. Daha sonra toplantida söz almak isteyen CHP’li Büyüksehir Belediye Meclis üyesi Bülent Mersinli’ye MHP’li Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün tarafindan söz verilmeyince CHP grubu tepki göstererek toplantiyi terk etti. 
MHP’li Ergün’ün tutumuna tepki gösteren CHP’liler, CHP Manisa Il baskanligi binasinda basin toplantisi düzenledi. Toplantiya CHP Manisa Il Baskani Semih Balaban, CHP’li Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin, CHP Alasehir Belediye Baskani Ahmet Öküzcüoglu ve büyüksehir belediye meclis üyeleri katildi. 
“ERDOGAN’A BOYUN EGMEDIK, ERGÜN’E DE EGMEYIZ”
Basin toplantisinda konusan CHP Manisa Il Baskani Semih Balaban, partisini son aylarda MHP’li Ergün’ün yaptigi yanlisliklari ortaya çikarmasinin Ergün’ün kimyasini bozdugunu ifade ederek su ifadelere yer verdi: 
“Cengiz Ergün’e karsi yaptigimiz toplum çikarina dayali muhalefet nedeniyle kendisinin aylardir kimyasinin bozuldugunu net bir sekilde görüyoruz. Karakoca olayindan baslayan imar skandali yine kendisine ait parsellere verilen imar olayi, Firat Yilmaz Çakiroglu üzerinden sov yapmasi, karsi oldugumuz içkili yer ruhsati konusunda insanlari manipüle etmesi ile bizim bu konularda net durusumuz Cengiz Ergün’ün tamamen kimyasini bozmustur. Meclisin ikinci oturumunda yasanan olay ve Ergün’ün tavri da bunun en somut göstergesidir. CHP olarak bu sehirde ve ülkede toplumsal çikar için durusumuzu devam ettirecegiz. Biz Recep Tayyip Erdogan’a boyun egmedik. Onun Manisa’daki temsilcisi Cengiz Ergün’e de hiçbir zaman boyun egmeye niyetimiz yoktur. Belediye baskanlarimizin ve meclis üyelerimiz bu hakli duruslarindan dolayi kendilerini kutluyorum.”
“BIZ HALKIN KENDISIYIZ”
Büyüksehir Belediye Meclisi’nin ikinci oturumunda MHP’li Ergün’ün CHP grubuna ‘Bunlar, Sunlar’ diye hitap etmesini elestiren CHP’li Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin ise yaptigi konusmada, Ergün’ün toplumu yanlis bilgilendirmeye devam ettigi ifade etti. 
Turgutlu Belediye Baskani Akin yaptigi açiklamada söyle konustu: “Meclis toplantisinda karsilastigimiz manzara gerçekten içler acisi bir durumdu. Meclis toplantisinin birinci oturumundan Firat Yilmaz Çakiroglu’nun ismini bir sokaga verilmemesini benim 4 dakikalik konusmamdan çekilen bir cümleler ve büyüksehir meclis üyemiz Bülent Mersinli’den cimbizla alinmis cümleler kamuoyuna servis yapildi. Biz bu konuda çok ciddi bir art niyet oldugunu düsünüyoruz. Öncelikle içki ruhsati ile ilgili AKP, MHP ve IYI Parti’nin oylariyla verildi. Kendisini milliyetçi muhafazakar olarak lanse eden insanlarin tutumunu çikarlar söz konusu oldugunda nerelere geldigini hepimiz görüyoruz. Meclis çalisma yönetmeliginin 7.’nci maddesinde belediye baskanlari, kendisi ve birinci derece yakinlarina ait maddelerle ilgili maddeler oylamalar yapildiginda mecliste olmamasi gerektiginin uyarisinda bulunduk. Kendisinin bu konuda bilgilendirme yapmadigini bu durumu da Manisa kamuoyunun vicdanina biraktigimizi söyledik. Ikinci oturumda bu konusmalar olduktan sonra içkili yerlerle ilgili tavrimizi yine net bir sekilde ortaya koyduk. Firat Yilmaz Çakiroglu’nun ismiyle ilgili bu toplumu bölmeye çalistigini kendisinin yüzüne söyledik. Sonrasinda saniyorum bir hazimsizlik olustu. Meclis üyemiz Bülent Mersinli konularla ilgili söz istediginde önce söz vermedi.  Sanirim Cengiz Ergün birilerinden örnek aliyor. Meclis toplantisinda o diktayi bize enjekte etmeye çalisti. Tartismalarin sürünce bizlere büyüksehir belediye baskanina yakismayan bir hitapla ‘Bunlar, sunlar’ demeye basladi. Biz onlar, bunlar veya sunlar degiliz. Biz halkin kendisiyiz. Halkin oylariyla seçilmis belediye baskanlari ve meclis üyeleriyiz. Bu konudaki tavrimiz ayni sekilde devam edecektir.”
“O MAKAMLARA TANSIYONU DÜZENLEYEN BIR LIDER OTURACAK”
Basin toplantisinda konusan CHP’li Alasehir Belediye Baskani Ahmet Öküzcüoglu ise, MHP’li Ergün’ün meclis toplantisinin ikinci oturumundaki partisine yönelik tutumunu elestirerek söyle konustu: “Toplum ayni bir organizma gibidir. Bazi zaman tansiyonu ve nabzi hizli atar. Liderlerin görevi hizli atan bu tansiyonu kontrol altina almaktir. Ama karsimizda öyle bir yapi var ki sürekli tansiyonu yükseltmeyi tercih ediyor. Diyoruz ki insallah gün geldiginde o makamlara tansiyonu düzelten bir liderin oturacak. Biz CHP’li belediye baskanlari olarak toplumun tüm kesimi kucaklamaya devam edecegiz. Biz ‘Bunlar veya sunlar’ degiliz.”
Toplantida söz alan büyüksehir belediye meclis üyeleri ise MHP’li Ergün’ün tavrini siddetle kinadiklarini dile getirdi.


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °