CHP’LI BELEDIYELER ÖGRENCILER IÇIN BARINMA SEFERBERLIGI BASLATACAK

CHP Genel Baskan Yardimcisi Seyit Torun tarafindan partinin tüm belediye baskanlarina gönderilen yazida, ögrencilerin barinma sorununun çözülmesi için yeni bir seferberlik baslatilmasi çagrisi yapildi. Yazida belediyelerin lojman, misafirhane ve hizmet bi

Güncel 17.08.2022 10:28:00 0
CHP’LI BELEDIYELER ÖGRENCILER IÇIN BARINMA SEFERBERLIGI BASLATACAK

CHP Genel Baskan Yardimcisi Seyit Torun tarafindan partinin tüm belediye baskanlarina gönderilen yazida, ögrencilerin barinma sorununun çözülmesi için yeni bir seferberlik baslatilmasi çagrisi yapildi. Yazida belediyelerin lojman, misafirhane ve hizmet binalarini barinma sikintisi çeken ögrencilerin kullanimina sunmasi, ev kiralamak zorunda kalan dar gelirli ögrencilere destek verilmesi talep edildi.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun çagrisi üzerine, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Seyit Torun tarafindan partinin tüm belediye baskanliklarina resmi yazi gönderildi. Gönderilen yazi söyle:

“Son 20 yilda, ülkemizin neredeyse her alaninda derin sorunlar yaratan siyasi iktidar, ögrencilerimizi de agir bir barinma sorunu ile karsi karsiya birakmistir. Ülkemizdeki ögrenci sayisi artarken, yurt kapasitelerinin bu artisi karsilayamamasi, ne yazik ki ögrencilerimizi konut kiralama yoluna itmektedir. Ancak konut kiralarinda yasanan olaganüstü artislar göz önüne alindiginda, dar gelirli ögrencilerimiz bu seçenegi kullanmakta da zorluk çekmektedir. Bu sorun, ögrencilerimizi ve ailelerini agir magduriyetler altinda birakmis, pek çok ögrencimiz var olan hayat pahaliliginin üzerine eklenen barinma sikintisi karsisinda egitim hayatlarini noktalamak zorunda kalmistir.

HALKIN BELEDIYELERINE SORUMLULUK DÜSÜYOR

Iktidar, bu sorunun çözümüne yönelik hiçbir etkili adim atmamistir. Bu nedenle, kisa süre sonra baslayacak yeni egitim-ögretim yilinda ögrencilerimizi yine sikintili bir süreç beklemektedir. Bu kapsamda, halkin belediyelerine yine önemli bir sorumluluk düsmektedir.”

ÖGRENCILER IÇIN YENI BIR SEFERBERLIK

Yazida, belediye baskanlarindan 3 baslikta çalisma yapilmasi istenerek, söyle denildi:

- Belediyelerimiz, devlet yurtlarina yerlesemeyen ve özel yurt ücretlerini ya da ev kiralarini karsilayacak gelir düzeyine sahip olmayan ögrencilerimiz için yeni bir seferberlik baslatmali, yeni imkânlar yaratarak ögrencilerimizin yaninda durmaya devam etmelidir.

LOJMANLAR, MISAFIRHANELER ÖGRENCILERE AÇILACAK

- Belediyelerimiz, yeni egitim-ögretim yili için gelebilecek taleplere yönelik arastirmalara baslamali, bu taleplerin karsilanmasinda en etkili yöntemi simdiden belirlemelidir. Ögrenci yurdu bulunmayan ya da mevcut kapasitesi talepleri karsilamaya yeterli olmayan belediyelerimiz; hizmet binalarini, lojmanlarini, misafirhanelerini ya da kiralama yolu ile bölgelerindeki özel tesisleri ögrencilerimizin kullanimina sunmak için gayret göstermelidir.

- Belediyelerimiz, barinma destegi yaninda, dar gelirli oldugu tespit edilen ögrencilerimizin ev kiralarina ya da özel yurt ücretlerine imkânlar ölçüsünde nakdi yardim destegi sunmalidir.”

Torun, yazinin sonunda “Tüm baskilara ragmen iktidarin veremedigi hizmetleri vatandaslarimiza ulastiran belediyelerimiz, bu sorumlulugun altindan da basariyla kalkacaktir” ifadelerini kullandi.


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °