KIYI EGE BELEDIYELER BIRLIGI BASKANI BATUR: BELEDIYELERIN ILLER BANKASI KESINTILERI ERTELENSIN

Kiyi Ege Belediyeler Birligi (KEBB) ve Konak Belediye Baskani Abdül Batur, belediyelere uygulanan Iller Bankasi kesintilerinin 3 ay ertelenmesi için hükümete çagri yapti. KEEB'in agustos ayi encümen toplantisi sonrasi açiklama yapan Batur, konunun Türkiye

Güncel 18.08.2022 12:11:15 0
KIYI EGE BELEDIYELER BIRLIGI BASKANI BATUR: BELEDIYELERIN ILLER BANKASI KESINTILERI ERTELENSIN

Kiyi Ege Belediyeler Birligi (KEBB) ve Konak Belediye Baskani Abdül Batur, belediyelere uygulanan Iller Bankasi kesintilerinin 3 ay ertelenmesi için hükümete çagri yapti. KEEB'in agustos ayi encümen toplantisi sonrasi açiklama yapan Batur, konunun Türkiye Belediyeler Birligi'nde de görüsülmesini saglayarak ortak bir önerge ile çözüme ulastirmayi amaçladiklarini söyledi.

KEEB’in agustos ayi encümen toplantisi, Kusadasi Belediyesi Encümen Toplanti Salonu’nda yapildi. Toplantiya, Kiyi Ege Belediyeler Birligi Baskani ve Konak Belediye Baskani Abdül Batur, Milas Belediye Baskani Muhammet Tokat, Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, Selçuk Belediye Baskani Filiz Ceritoglu Sengel, Çesme Belediye Baskani Ekrem Oran, Küçükkuyu Belediye Baskani Cengiz Balkan ile Narlidere Belediye Baskan Yardimcisi Ismail Ay katildi.

DEPREM RISK HARITASI GÜNCELLENECEK

Toplanti, 17 Agustos depreminin yil dönümü olmasi sebebiyle deprem gündemi ile açildi. Depremde hayatini kaybedenler anilirken benzer acilarin tekrar yasanmamasi için konunun uzmanlari ile ortak çalismalar yürütülmesi konusunda görüs birligine varildi. Özellikle Ege Bölgesi’nde yapilacak çalisma ile ‘Deprem Risk Haritasi’nin güncellenmesi için gerekli kurum ve kuruluslarla is birligi dahilinde çalisilmasi karara baglandi.

"ILLER BANKASI KESINTILERI ERTELENSIN"

Toplantinin ana gündem maddelerinden biri de Iller Bankasi borç kesintileri oldu. Yaz aylarinda yerlesik nüfusun çok üzerinde ziyaretçi agirladiklarini, bu nedenle hizmet üretmede çesitli sikintilarla karsilastiklarini belirten belediye baskanlari, artan enflasyon ve ekonomik sebepler nedeniyle zor durumda olduklarini anlatti. Önceki yillarda Cumhurbaskanligi kararnamesi ile Iller Bankasi tarafindan yapilan kesintilerin özellikle yaz döneminde 4 ay ertelendigini animsatan baskanlar, bu yaz benzer bir karar alinmamasinin yerel yönetimleri büyük bir ekonomik darbogaza ittigini vurguladi.

Bugüne kadar yapilan kesintilerin en azindan önümüzdeki 3 ay ertelenmesini isteyen Ege Belediyeler Birligi Baskani Abdül Batur, “Ülkenin içinde bulundugu ekonomik zorluklar nedeniyle bu yaz aylarinda Iller Bankasi kesintileri yapilmaya devam edildi. Ancak daha önce yaptigimiz toplantilarda da dile getirdigimiz gibi, yaz aylarinda kiyi belediyelerimiz nüfusunun onlarca kati oraninda misafir agirliyor. Bu konunun takipçisi olacagiz. Öncelikle konuyu Türkiye Belediyeler Birligi’ne götürecegiz ve kesintilerin ertelenmesi noktasinda ortak hareket edilmesi için elimizden gelen çabayi gösterecegiz” diye konustu.

ASBESTLI GEMIYE KARSI DAVA AÇILACAK

Izmir'in Aliaga ilçesinde sökümü yapilacak asbestli gemi Sao Paulo’ya bir dava da KEEB üyesi belediye baskanlarindan geldi. Birlik Baskani Batur, geminin durdurulmasi için yargiya basvuracaklarini belirterek, “Insan ve çevre sagligi açisindan büyük riskler tasiyan bu geminin bir an önce durdurulmasi ve ait oldugu ülkeye geri gönderilmesi gerekmektedir. Dünyanin dört bir yanindan turist çeken kiyilarimizin korunmasi için biz de Kiyi Egeli baskanlar olarak bu geminin karasularimiza girmeden derhal durdurulmasini istiyoruz. Kiyi Ege Belediyeler Birligi olarak yargiya basvuruyoruz, konunun takipçisi olacagiz” dedi.

Toplantinin bir diger önemli gündem maddesi ise yapim isleri ile ilgili ihalelerin müteahhidi tarafindan tek tarafli olarak iptal edilmesi ve yeni ihale için izin istenmesi konusu oldu. Birlik üyesi belediye baskanlari, özellikle artan enflasyon nedeniyle isin yapim ihalesini alan müteahhitlerin tek tarafli olarak sözlesmeyi iptal etmeleri nedeniyle yeniden izin alma sürecinin isledigini, ancak Bakanlik olur vermedigi için hizmette aksamalar oldugu dile getirdi.

Birlik Baskani Batur, belediye hizmetlerinin aksamasi ile dogrudan vatandasin magdur oldugunu belirterek, “Müteahhidi tarafindan tek tarafli iptal edilen is için yeniden izin istendiginde Bakanlik olur vermiyor. Vatandasin magdur edilmemesi için bir çözüm bulunmasi gerekiyor. Bununla ilgili olarak Çevre ve Sehircilik Bakanligi'na konunun iletilecegini ve üzerinde hassasiyetle duracagimizi da hepinizin bilmesini isterim” diye konustu.


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °