KONAK'TA ÖNCELIK CAN VE MAL GÜVENLIGI

Konak Belediyesi ile Makina Mühendisleri Odasi Izmir Subesi, Konakli yurttaslarin can ve mal güvenligini önceleyen bir protokole imza atti. Buna göre; ilçe sinirlari içerisindeki binalarin merkezi dogal gaz bacalari ve engelli kaldirma platformlarina tekn

Güncel 19.08.2022 11:55:24 0
KONAK

Konak Belediyesi ile Makina Mühendisleri Odasi Izmir Subesi, Konakli yurttaslarin can ve mal güvenligini önceleyen bir protokole imza atti. Buna göre; ilçe sinirlari içerisindeki binalarin merkezi dogal gaz bacalari ve engelli kaldirma platformlarina teknik uygunluk belgesi verilmesi ve periyodik kontrolleri Makina Mühendisleri Odasi Izmir Subesi tarafindan yapilacak.

Konak Belediyesi ile Makina Mühendisleri Odasi Izmir Subesi, is birligi protokolü imzaladi. Konak Belediye Baskanligi'nda yapilan imza törenine, Konak Belediye Baskani Abdül Batur, Makina Mühendisleri Odasi Izmir Sube Baskani Ilkin Boz, Sube Müdürü Necmi Varlik, Sube Sekreteri Evrim Aksoy ile Konak Belediyesi müdürleri ve bürokratlari katildi. Imzalanan protokol ile Konak Belediyesi sinirlari içinde insa edilen binalarin can ve mal güvenligine iliskin denetim mekanizmalarina bir yenisi daha eklenmis oldu.

ENGELLI KALDIRMA PLATFORMLARINA DENETIM

Protokol kapsaminda, Konak Belediyesi sinirlari içinde yapi kullanma izin belgesi öncesi merkezi sistem dogal gaz bacasi veya ortak hermetik sistem dogal gaz bacalarinin uygunluk kontrolüne ve engelliler için güç tahrikli kaldirma platformlarinin makina emniyeti yönetmeligine göre teknik uygunluk belgesi verilmesi esasa baglandi. Konak Belediyesi sinirlari içinde insa edilen binalardaki engelli platformlari ile dogal gaz bacalarinin daha etkin bir sekilde kontrol edilmesi saglanacak.

GÜVENLI YASAM IÇIN

Protokol kapsaminda, engelli kaldirma platformlarinin periyodik kontrolleri, yilda en az bir kez Makina Mühendisleri Odasi Izmir Subesi tarafindan yapilacak. Bunun yani sira araç kaldirma platformu, katli mekanik otopark sistemleri tescil kontrolleri ve periyodik kontrolleri ile dogal gaz kullanilan apartmanlarda merkezi sistem ya da ortak hermetik baca sistemlerinin yilda en az bir kez periyodik kontrolleri yapilarak yurttaslarin daha güvenli bir yasam sürdürmeleri saglanacak.

Yine Konak Belediye sinirlarinda yer alan ve is yeri açma ruhsati için belediyeye basvuran isletmelerin firin, katkili pide, kebap, simit firini ve geleneksel tandir ocaklarina takilan filtrelerin uygunluk kontrolleri de Makina Mühendisleri Odasi Izmir Subesi tarafindan yapilacak ve böylece vatandaslarin koku ve duman nedeniyle yasamalari muhtemel olumsuzluklarin önüne geçilecek.


Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °
Perşembe 23.4 ° / 12.8 °