KILIÇDAROGLU: MILLETIN EKMEGIYLE OYNAYANIN EKMEGI OLMAZ. OLMAYACAK

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, “‘Erdogan’in emriydi; yaptim, oldu’ diyerek kimse siyrilamayacak. Hele hele bagimsiz olmasi gereken kurumun yöneticileri, bagimsiz davranmadilarsa her seyleriyle sorumlu olacaklardir. Milletin ekmegiyle oynayanin ekme

Güncel 19.08.2022 20:38:00 0
KILIÇDAROGLU: MILLETIN EKMEGIYLE OYNAYANIN EKMEGI OLMAZ. OLMAYACAK

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, “‘Erdogan’in emriydi; yaptim, oldu’ diyerek kimse siyrilamayacak. Hele hele bagimsiz olmasi gereken kurumun yöneticileri, bagimsiz davranmadilarsa her seyleriyle sorumlu olacaklardir. Milletin ekmegiyle oynayanin ekmegi olmaz. Olmayacak” dedi.

Kemal Kiliçdaroglu, sosyal medya hesabinda, “‘Erdogan’in emriydi; yaptim, oldu’ diyerek kimse siyrilamayacak. Hele hele bagimsiz olmasi gereken kurumun yöneticileri, bagimsiz davranmadilarsa her seyleriyle sorumlu olacaklardir. Milletin ekmegiyle oynayanin ekmegi olmaz. Olmayacak” diyerek, Tekirdag Büyüksehir Belediyesi'nin yeni hizmet binasinin bugünkü açilis töreninde yaptigi konusmadan kesitler içerek bir video paylasti. Videoda, Kiliçdaroglu’nun Tekirdag’da söyledigi su sözlere yer verildi:

“BU, MERKEZ BANKASI YÖNETIMININ, SARAY’DAN TALIMAT ALIP KARAR ALAN YÖNETIMIN MILLETIN EKMEGIYLE OYNAMASI DEMEKTIR. MILLETIN EKMEGIYLE OYNAYANIN EKMEGI OLMAZ”

“Merkez Bankasi, politika faizi bir puan indirdi. Vatandas saniyor ki ‘bizim de faizimiz düstü’. Hayir efendim. Merkez Bankasi’ndan kredi alacak olan bankalarin faizi düstü. Ama bankalarin vatandasa verdikleri kredinin faizi düsmedi, o faiz giderek artti. Son 6 ayda bankalarin kâri yüzde 400’ü asti. ‘Faize karsiyim’ edebiyati yapip bankalara, finans çevrelerine, belli gruplara kaynak aktarildigini hiç kimse unutmasin. Kur Korumali Mevduat; para yatiranlar 6 ayda 60 milyar 600 milyon lira gelir elde ettiler. Bunun için 5 kurus bile vergi ödemeyecekler. ‘Faizi indirdim’ edebiyati yapan iktidarin aslinda bir avuç tefeciye çalistigini bütün dünyaya ben de anlatacagim, siz de anlatacaksiniz. Politika faizini düsürüp bankalara büyük kâr saglayanlari düsünün… Bu, Merkez Bankasi yönetiminin, Saray’dan talimat alip karar alan yönetimin milletin ekmegiyle oynamasi demektir. Milletin ekmegiyle oynayanin ekmegi olmaz.”


Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °