GELIN, KAYNANA AKSENER'E DERT YANDI, AGLADI: "OGLUM ZIRAAT MÜHENDISI HAMALLIK EDIYOR"

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Küçükçekmece Cennet Mahallesi'nde esnafi ziyaret etti. Esnaf ekonomi ve hayat pahaliligindan sikâyet ederken, Aksener'e kayinvalidesiyle birlikte dert yanan genç kadin ise gözyaslarini tutamadi. Yasli kadin ise "Oglu

Güncel 19.08.2022 20:42:00 0
GELIN, KAYNANA AKSENER

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Küçükçekmece Cennet Mahallesi'nde esnafi ziyaret etti. Esnaf ekonomi ve hayat pahaliligindan sikâyet ederken, Aksener'e kayinvalidesiyle birlikte dert yanan genç kadin ise gözyaslarini tutamadi. Yasli kadin ise "Oglum ziraat mühendisi ama hamallik ediyor" dedi.

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, esnaf ziyareti için geldigi Küçükçekmece'de partililer karsiladi. Aksener, ilk önce bir giyim magazasina girdi. Ardindan bir baska kadin giyim magazasinin sahibi ile sohbet etti. Aksener, burada yere düsürdügü çorabi satin aldi. Girdigi bir dükkandan da çanta alan ve cadde üzerinde açilan bir SMA bagis standini ziyaret eden Aksener, daha sonra dondurma, döner ve kuyumcu dükkanlarina ugradi.

Aksener'in ziyaret ettigi esnaf ekonomiden sikayetçi oldu ve geçinemediklerini söyledi. Aksener de esnafa "Allah yardimcimiz olsun insallah düzelecek. Sizin karariniz, siz degistireceksiniz" dedi.

"OGLUM ZIRAAT MÜHENDISI HAMALLIK EDIYOR"

Aksener, yasli bir kadin ve gelini ile bir süre sohbet etti. Balikesir’de bir ogluyla birlikte yasadigini emekli maasi ile geçinmeye çalistigini söyleyen yasli kadin, Istanbul'da yasayan diger oglunu ziyaret etmeye geldigini söyledi. 4 oglu oldugunu hepsinin de su an issiz oldugunu anlatan yasli kadin, birlikte yasadigi oglunun daha önce Istanbul'da sigortali çalistigini ancak geçinemedigi için ve daha ucuz olacagi ve kira parasi ödemeyecegi için Balikesir7e kendisinin yanina tasidigini anlatti. Yasli kadin, ziraat mühendisi olan oglunun ise is bulamadigi için hamallik yaptigini dile getirdi.

Aksener ile yasli kadin ve daha sonra onlara katilan gelini olan genç kadin ile arasinda gelisen diyalog söyle:

“Aksener: Oglun ziraat mühendisi ve hamallik yapiyor öyle mi? Abla adin ne senin?

Yasli kadin: Leyla adim.

Aksener: Gelin, neredesin? Sen misin? Gel kizim.

Yasli Kadin: Ev isine gidiyor gelinim.

Aksener: (Geline) Sen nerelisin?

"BÖYLE BIR CUMHURIYETTE KIZLARIMI OKUTTUM AMA MAALESEF MESLEK SAHIBI YAPAMADIM"

Genç kadin: Ben Karsliyim. Esim üniversite mezunu Erzurum Atatürk Üniversitesi mezunu. Esim is bulamadi. Simdi bir fabrikada çalisiyor. Iki kizim var. Iki kizim da hemsirelik yapti. KPSS’ye giremediler. Saglik meslek lisesini bitirdiler. Küçük kizim is bulamadi. Yeni yasa çikti. Hemsire yardimcisi.  

Aksener: Senin tahsilin ne?

Genç kadin: Ben ilkokul mezunuyum. Evlere temizlige gidiyorum. Böyle bir Cumhuriyette kizlarimi okuttum ama maalesef meslek sahibi yapamadim. Istiyorum çocuklarim güzel yerlerde olsun.

Aksener: Simdi ben buradan ayriliyorum. Bu kizimiz sizinle kalacak iletisim bilgilerini alacak ben ne yapabilir bakacagim.

Genç kadin: Esim bes yillik üniversite mezunu, bir yilda pedagoji aldi. Esim is bulamadi. Çok zorlandik, çocuklarimizi okuttuk ama çocuklarimiz güzel bir yere gelemedi. Çünkü hemsire yardimciligi çikti.

Yasli kadin: Gençlere sahip çikin yeter.

"ÇOCUKLARIMIZA SAHIP ÇIKIN. BIR ANNE OLARAK YALVARIYORUM"

Genç kadin: Rica ediyorum okuyan çocuklarimiza sahip çikin. Allah razi olsun, çok tesekkür ederim. Bir anne olarak yalvariyorum yani. Gerçekten yalvariyorum. Böyle nasil bir Türkiye’de yasiyoruz ya. Ben çocuklarim için... Çocuklarimi güzel yerlerde bekliyordum ama olmadi.

"OGLUM ÜNIVERSITE OKUYOR TÜRKIYE'DEN KAÇMANIN YOLLARINI ARIYOR"

Bu arada baska bir vatandas da Aksener'e, "Abla bir oglum var Türkiye’den kaçmanin yollarini ariyor. Üniversite okuyor, simdiden gitmenin yolunu ariyor" diye seslendi.

"BEN SIZIN BASA GELMENIZI ISTIYORUM BIR KADIN OLARAK"

Genç kadin: Ben sizin basa gelmenizi istiyorum bir kadin olarak. Allah bin defa razi olsun.”


Salı 21.9 ° / 12.9 °
Çarşamba 22.6 ° / 13.3 °
Perşembe 23.9 ° / 12.4 °