ÜLKE GENELINDE TÜM BERBER, KUAFÖR VE GÜZELLIK SALONLARINA HAFTANIN BIR GÜNÜ KAPALI OLMA SARTI GETIRILDI

Ticaret Bakanligi, 1 Ekim 2022'den itibaren uygulanmak üzere ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarinin haftanin bir günü kapali olmasi yönünde karar aldi. Berber, kuaför ve güzellik salonlarinin ayni gün kapanmasi zorunlu olmayacak. Valil

Güncel 20.08.2022 11:59:00 0
ÜLKE GENELINDE TÜM BERBER, KUAFÖR VE GÜZELLIK SALONLARINA HAFTANIN BIR GÜNÜ KAPALI OLMA SARTI GETIRILDI

Ticaret Bakanligi, 1 Ekim 2022'den itibaren uygulanmak üzere ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarinin haftanin bir günü kapali olmasi yönünde karar aldi. Berber, kuaför ve güzellik salonlarinin ayni gün kapanmasi zorunlu olmayacak. Valilerce bu üç grup için ayri ayri kapanma günleri tespit edilebilecek.

Ticaret Bakanligi, ülke genelinde 122 meslek odasini ve yaklasik 83 bin meslek mensubunu temsil eden Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu Isletmecileri Federasyonu'nun talebi üzerine, esnaf ve tacirlerin tamamini temsil eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarlari Konfederasyonu (TESK) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi'nin (TOBB) uygun görüslerini de alarak 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren uygulanmak üzere, ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarinin haftanin bir günü kapali olmasina karar verdi.

Ticaret Bakanligi düzenleme ile ilgili yazili açiklama yapti. Ticaret Bakanligi’nin, Içisleri Bakanligi araciligiyla 81 il valiligine gönderdigi karara göre; berber, kuaför ve güzellik salonlarinin haftanin hangi günü kapali olacagi, sektör temsilcisi meslek kuruluslarinin görüsleri alinmak suretiyle, her ilin kendi dinamikleri içinde valiler tarafindan belirlenecek.

KAPANMA GÜNLERI VALILERCE BELIRLENECEK 

Berber, kuaför ve güzellik salonlarinin ayni gün kapanmasi zorunlu olmayip valilerce bu üç grup için ayri ayri kapanma günleri tespit edilebilecek. Isletmelerin is hacimlerinin haftanin farkli günlerinde yogunlasabilecegi, tüketici tercih ve davranis kaliplarinda farkliliklar olabilecegi göz önünde bulundurularak berber, kuaför ve güzellik salonlarinin hangi gün kapatilacagi hususunda Bakanlikça bir dayatmaya gidilmedi. 

HAKSIZ REKABETIN OLUSMASI ENGELLENDI 

Düzenlemeyle berber, kuaför ve güzellik salonlari çalisanlarinin zihin ve beden sagliklarinin korunmasina, motivasyon, performans ve hizmet kalitesinin artmasina ve daha da önemlisi aile baglari ile toplumsal baglarin güçlenmesine katki saglanmasi amaçlandigi da belirtildi.  Kapatma karari herhangi bir ayrim gözetilmeksizin tüm isletmeler için esit sekilde uygulanacak. Bu sekilde de haksiz rekabetin olusmasi ve isletmelerin ekonomik kayba ugramalari da engellenecek. 


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °