ANTALYA BÜYÜKSEHIR BELEDIYESI’NDEN KAS YAYLA SENLIGI

Antalya Büyüksehir Belediyesi, Kas’ta yayla senligi düzenledi. Gömbe Yaylasi’nda düzenlenen konserde Türk Halk Müzigi’nin usta ismi Belkis Akkale türküleriyle senlige renk katti. Geceye katilan Antalya Büyüksehir Baskani Muhittin Böcek, “Oy veren, vermeye

Güncel 20.08.2022 14:11:38 0
ANTALYA BÜYÜKSEHIR BELEDIYESI’NDEN KAS YAYLA SENLIGI

Antalya Büyüksehir Belediyesi, Kas’ta yayla senligi düzenledi. Gömbe Yaylasi’nda düzenlenen konserde Türk Halk Müzigi’nin usta ismi Belkis Akkale türküleriyle senlige renk katti. Geceye katilan Antalya Büyüksehir Baskani Muhittin Böcek, “Oy veren, vermeyen herkesin emrinde olacagimi söyledim. Öyle de yapmaya çalisiyorum” dedi.

Antalya Büyüksehir Belediyesi yörük kültürünü yasatmaya devam ediyor.  Kas’ta düzenlenen yayla senlikleri yörük göçü ile basladi. Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi kortej renkli görüntülere sahne oldu. Her ilçe ziyaretinde kadin muhtarlara pozitif ayrimcilik yapan Baskan Muhittin Böcek yörük göçünün ardindan Yayla Kilinçli Mahallesi Muhtari Yasemin Kocaer’in evine misafir oldu. 

ILK KONSER GÖMBE’DE 

Kas Yayla Senlikleri’nin ilk gününde Gömbe Yaylasi’nda düzenlenen konsere Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, CHP Antalya Milletvekili Aydin Özer, Kumluca Belediye Baskani Mustafa Köleoglu, Finike Belediye Baskani Mustafa Geyikçi, CHP Il Baskani Nuri Cengiz, ilçe baskanlari, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaslar katildi. 

“HEM YÖRÜK KÜLTÜRÜMÜZÜ YASATMAK HEM DE YAYLALARIMIZI NESELENDIRMEK IÇIN SENLIKLER DÜZENLIYORUZ”

Baskan Muhittin Böcek yaz aylarinda Antalya yaylalarinda yogunluk yasandigini belirterek, “Hem yörük kültürümüzü yasatmak hem de yaylalarimizi neselendirmek için senlikler düzenliyoruz. Bugün de Gömbe’de sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu senlikler hem kültürümüzü yasatmamiza vesile oluyor hem de birlik ve beraberligimize katki sunuyor. Bizleri yalniz birakmayan sanatçilarimiza, Belkis Akkale ablamiza ve siz degerli hemsehrilerime gönülden tesekkür ediyorum” diye konustu.

BELKIS AKKALE KONSER VERDI

Birbirinden degerli sanatçilarin sahne aldigi senlikte Erol Solakoglu, Niyazi Güngör, Merve Kalay, Egemen Balhan ve Emre Dayioglu senlige katilanlari eglendirdi. Gecenin devaminda ise Türk Halk Müzigi’nin usta ismi Belkis Akkale hayranlariyla fotograf çektirdi. Baskan Muhittin Böcek usta sanatçiya gecenin anisina çiçek ve plaket takdim etti. 


Cuma 26.5 ° / 14.3 °
Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °