FATIH ERBAKAN’DAN ‘ISRAIL’ TEPKISI: “ONE MINUTE SAYIN ERDOGAN”

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, Israil ile normallesme adimlarina tepki gösterdi. Erbakan, “Öyle bir sikismislik halindeler ki bir vakitler ‘One minute’ gösterisini seçim malzemesi yapanlar, bugün göz göre göre çoluk çocuk demeden soyki

Güncel 21.08.2022 18:15:30 0
FATIH ERBAKAN’DAN ‘ISRAIL’ TEPKISI: “ONE MINUTE SAYIN ERDOGAN”

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, Israil ile normallesme adimlarina tepki gösterdi. Erbakan, “Öyle bir sikismislik halindeler ki bir vakitler ‘One minute’ gösterisini seçim malzemesi yapanlar, bugün göz göre göre çoluk çocuk demeden soykirim suçu islemeye devam eden terörist Israil’e büyükelçi, konsolos atama noktasina geldiler. Hani Israil katildi, hani çocuk öldürmesini çok iyi bilirdi? Hani ‘one minute’ diyorduk? Ama açlik sofulugu bozdurur. Iktidara Israil ile yakinlasmasinda ‘one minute’ demistik. Bir kez daha sesleniyorum: ‘one minute’ Sayin Erdogan! ‘One minute’ Sayin Erdogan!” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Dr. Fatih Erbakan partisinin Kahramanmaras 2. Olagan Kongresi’nde konustu. Erbakan, Necip Fazil Kisakürek Kültür Merkezi'nde yapilan kongrede yaptigi konusmada sunlari söyledi:

“Iktidar partisi, kurulusunun 21. yilini kutladi. Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Sayin Recep Tayyip Erdogan 20 yili tek basina iktidar olmak üzere 21 yilini dolduran partisinin büyük basarilara imza attigini öne sürdü. ‘Her alanda tarih yazan giptayla bakilan kalkinan bir Türkiye var!’ dedi.  Bu dönemde, ‘tarih yazildigi’ dogrudur…

Ancak nasil tarih yaziliyor bakalim: Gida enflasyonunda dünya sampiyonu olarak tarih yaziyoruz. Genel enflasyonda dünya altincisi olarak tarih yaziyoruz, tarihte görülmemis zam yagmuruyla tarih yaziyoruz, bir senede yüzde 100 deger kaybeden ve pula dönen Türk lirasiyla tarih yaziyoruz, geçenden 3 akçe geçmeyenden 5 akça alinan köprü ve otoyollarimizla tarih yaziyoruz. Devlet memurluguna alim sinavlarini dahi layikiyla yapamayacak durumdaki ehliyetsiz ve liyakatsiz kadrolarla tarih yaziyoruz. ‘Faiz nas, tefecilere ananas’ uygulamalariyla tarih yaziyoruz, 7 ayri yerden 9 ayri yerden maas alan bürokratlarimizla tarih yaziyoruz, dünyada ilk 500 üniversitenin içerisine 1 tane dahi üniversite sokamayarak tarih yaziyoruz. Devletin iç borç faizinin borcun kendisini geçmesiyle, faizin ana parayi dahi geçmesiyle tarih yaziyoruz.

“21 YILIN SONUNDA KAZANAN MILLET DEGIL IMTIYAZLILAR”

Bu 21 yilin sonunda kazanan olan milletimiz ve ülkemiz degil kazanan Imtiyazli holdingler ve dolar milyarderleridir.’ Diyen Erbakan, dolar milyarderlerinin sayisini 11’den 50’ye çikmistir. Milyarlarca dolar kaynak göz göre göre bir avuç imtiyazli azinliga aktarilmistir. Diger taraftan çiftçi, memur, küçük esnaf da emekli de perisan olmustur. Alim gücü düstü, fakirlesti elindekini avucundakini kaybetti. Bir de üstüne bogazina kadar borca batmistir. Halkin bankalara borcu, AK Parti iktidara geldiginde 6.6 milyar liraydi, bugün geldigimiz noktada 1 trilyon 17 milyar liraya firlamis. 20 senelik AK parti iktidari sonunda halkin bankalara olan borcu 170 misli artmis. Özel sektörün banka borcu 88 milyar liraydi, bugün 5 trilyon liranin üzerine çikmis.

“BOSUNA DEMIYORUZ: FAIZ NAS, TEFECILERE ANANAS!”

Gözlerindeki isiltiyla Sayin Maliye Bakani vatandasi oyalayadursun, diger taraftan iktidar milyarlarca dolar bir avuç imtiyazli azinliga, faize, Kur Korumali Mevduat Hesaplarina ve kamudaki israfa aktarmaya devam ediyor. Kur Korumali Mevduat hesaplarina geçtigimiz 5 ayda 60 milyar lira verildi. Yillardan beri oyalanan EYT magdurlarinin talepleri bu para ile giderilebilirdi. Devlet bütçesinden 7 ayda faize verilen para 151 milyar lira… Faize verilen bu parayla çiftçinin, köylünün bütün borçlarini silinip sifirlanabilirdi. 2022 yili içerisinde faize ödenecek toplam para 329 milyar lira. Biz bosuna demiyoruz ‘Faiz Nas, tefecilere ananas’. Bu duruma en çok faiz lobisi, tefeciler faizle para kazananlar seviniyor.”

“ONE MINUTE SAYIN ERDOGAN!”

Öyle bir sikismislik halindeler ki bir vakitler ‘One minute’ gösterisini seçim malzemesi yapanlar, bugün göz göre göre çoluk çocuk demeden soykirim suçu islemeye devam eden Terörist Israil’e Büyükelçi Konsolos atama noktasina geldiler. Hani Israil katildi, hani çocuk öldürmesini çok iyi bilirdi? Hani ‘one minute’ diyorduk? Ama açlik sofulugu bozdurur.  Öylesine sikistilar ki ABD’den, Israil’den medet umuyor, Amerika ile iliskilerini düzeltmek için Israil ile iliskisini düzeltmek zorunda oldugunu biliyor ve daha geçen hafta Gazze’de çoluk çocuk demeden katleden ‘Israil ile iliskileri düzeltiyorum ve büyükelçi atiyorum’ diyorlar. Geçtigimiz günlerde, çok ses getiren ikazlarla dolu açiklamamizda, Iktidara Israil ile yakinlasmasinda ‘One Minute’ demistik. Buradan, Kahramanmaras’tan, bir kez daha sesleniyorum…One Minute Sayin Erdogan!  One Minute Sayin Erdogan! ‘Ben bir damla Mehmetçik kanini bütün bir Amerikan bütçesine degismem’ diyen Milli Görüs nerede, bunlar nerede?

“SURIYE ILE YAKINLASMA ÇABALARINI OLUMLU KARSILIYORUZ”

Daha ilk basta dügmenin yanlis iliklenmesinden milyonlarca Suriyeli kardesimiz yerinden yurdundan oldu, yüz binlerce Suriyeli kardesimiz öldü, sakat, öksüz, yetim kaldi ve isin en sonunda hiçbir sey de elde edilemedi. Esad koltugunda oturmaya devam ediyor, topraklarinin tamamina yakini geri aldi, orada seçimleri yapti 'Seçimi de kazandim' dedi ve bugün Halep'te, Sam'da, Suriye'nin degisik yerlerinde Esad, devlet baskani olarak esnaf ziyaretleri yapiyor. 'Zararinin neresinden dönülürse kardir' diyoruz ve bir an önce Suriye yönetimiyle anlasilmasi ve ülkemizde Suriyeli misafirlerimizin can güvenlikleri de teminat altina alinmak sartiyla ülkelerine gönderilmesi gerektigini ifade ediyoruz. Bu noktadan sonra kendi vatanlarina dönmeleri kendiler için de bizler için de en hayirli olandir. Ayrica milli görüsçüler olarak önemli bir noktayi daha vurguluyoruz. Orada Sünni Arap nüfusun Türkiye'ye gönderilmesi ve orada boslukta kalan bölgede ABD ve Israil, PYD/YPG araciligiyla bir terör devleti kurma plani var. Orada Suriyeli Araplardan olusan bölgelerde bir ‘teröristan’ devleti kurma plani var. O nedenle o bölgelerin bos kalmamasi, buradaki Suriyeli Arap kardeslerimizin, misafirlerimizin tekrardan kendi sehirlerine, kendi topraklarina dönmesi bu bakimdan da büyük önem arz etmektedir. Insallah sag salim, can güvenlikleri de temin edilerek bir an önce dönmeleri saglanir diye ifade ediyorum.”


Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °
Perşembe 23.4 ° / 12.8 °