ALTI SIYASI PARTI LIDERINDEN ORTAK AÇIKLAMA: “ORTAK CUMHURBASKANI ADAYIMIZ HERKESIN CUMHURBASKANI’ OLACAKTIR”

Saadet Partisi Genel Baskani Temel Karamollaoglu’nun ev sahipliginde altinci kez bir araya gelen alti siyasi partinin genel baskaninin yaptiklari ortak açiklamada; “Milletimiz emin olsun; ortak Cumhurbaskani adayimiz hem ‘Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhu

Güncel 21.08.2022 20:21:00 0
ALTI SIYASI PARTI LIDERINDEN ORTAK AÇIKLAMA: “ORTAK CUMHURBASKANI ADAYIMIZ HERKESIN CUMHURBASKANI’ OLACAKTIR”

Saadet Partisi Genel Baskani Temel Karamollaoglu’nun ev sahipliginde altinci kez bir araya gelen alti siyasi partinin genel baskaninin yaptiklari ortak açiklamada; “Milletimiz emin olsun; ortak Cumhurbaskani adayimiz hem ‘Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaskani’ hem de sadece bu masa etrafinda bir araya gelen siyasi partilere oy verenlerin degil, ‘Herkesin Cumhurbaskani’ olacaktir” denildi. Açiklamada ayrica, “Bugünden itibaren seçim öncesi, seçim dönemi, seçim günü ve seçim sonrasi olmak üzere önümüzdeki tüm süreçlerde istisareye önem veren anlayisimizla birlikte yol yürümeye devam etme kararliliginda oldugumuzun altini tekraren çizmek isteriz” ifadeleri kullanildi.

“Güçlendirilmis Parlamenter Sistem” mutabakat metnine imza atan alti siyasi partinin liderleri altinci bulusmayi bugün Saadet Partisi Genel Baskani Temel Karamollaoglu’nun ev sahipliginde yapti.

“Liderler Bulusmasi” devam ederken, alti siyasi parti genel baskani, ortak yazili bir açiklama yapti. CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Saadet Partisi Genel Baskani Temel Karamollaoglu, IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu ve DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan; iki sayfalik ortak açiklamaya imza atti.

Açiklama söyle:

“LIDERLER BULUSMALARININ BIRINCI TURUNU TAMAMLIYORUZ”

Toplumun her bir kesimini ve 85 milyon insanimizi en genis yelpazede temsil eden alti siyasi parti olarak Cumhuriyetimizin 2. yüzyilina yarasir bir Türkiye'yi insa etmek ve vatandaslarimizin tüm problemlerine çözüm olusturmak amaciyla baslattigimiz ‘Liderler Bulusmalari’nin birinci turunu, bugün Saadet Partisi'nin ev sahipliginde gerçeklestirdigimiz 6. toplantimizla tamamliyoruz.

Siyasette istisareyi, nezaketi, centilmenligi ve is birligini ilke olarak benimsemis partilerin Genel Baskanlari olarak;

“12 SUBAT'TAN ÇOK DAHA KARARLI VE UMUTLUYUZ!”

Ülkemizi hizla felakete sürükleyen Cumhurbaskanligi Hükümet Sisteminin dogal sonuçlarina, yani; ekonomide iflasa, iç ve dis politikada itibarsizlasmaya, kamu kurum ve kadrolarindaki çürümeye, yasanan sosyolojik ve psikolojik çöküntüye dur demek için ilk kez 12 Subat 2022 tarihinde bir araya gelerek ortaya koydugumuz kararliligimizla milletimize umut olduk.

O tarihten sonra Türkiye’de artik hiçbir seyin eskisi gibi olmayacagi anlasilmis ve milletimiz tarafindan ‘6'li Masa’ olarak adlandirilan is birligimiz, kararlilikla bugünkü asamasina gelmistir.

Bilinmelidir ki bugün, 12 Subat'tan çok daha kararli ve umutluyuz!

Siyasi iktidarin, ortaklarinin, varliklarini iktidarin varligina adamis medyanin tüm siyasi mühendisliklerine, çabalarina, hakaretlerine, isnatlarina ve iftiralarina ragmen milletimize umut olmanin verdigi güçle 28 Subat 2022 tarihinde &Güçlendirilmis Parlamenter Sistem Mutabakat Metnimizi’ genis katilimli bir organizasyonla kamuoyu ile paylastik.

Kurdugumuz komisyonlarla, ortaya koydugumuz ilkeleri tek tek hayata geçirme hazirliklarimizin hukuki ve toplumsal alt yapilarini güçlendirecek adimlar attik.

Bu çerçevede; geçtigimiz süreç içinde ‘Temel Ilkeler ve Hedefler’, ‘Seçim Güvenligi’ ve ‘Bazi Ekonomik Kurumlarin Reformu’ komisyonlarinin metinlerini kamuoyu ile paylastik. Diger komisyon çalisma ve raporlarini da gözden geçirdik.

Ayrica son toplantimizdan bu yana kamuoyunun gündeminde olan güncel ekonomik, iç ve dis siyasi gelismeleri de degerlendirdik.

Ortak sorunlarimiz karsisinda ortak sorumluluklarimizin agirligini hepimiz omuzlarimizda hissediyor ve is birligi kararliligimizi da bu sorumluluk bilinciyle sürdürüyoruz.

Bugünden itibaren seçim öncesi, seçim dönemi, seçim günü ve seçim sonrasi olmak üzere önümüzdeki tüm süreçlerde istisareye önem veren anlayisimizla birlikte yol yürümeye devam etme kararliliginda oldugumuzun altini tekraren çizmek isteriz.

“BASKI VE SIDDET UYGULAMALARI MÜCADELE KARARLIGIMIZI ASLA SARSAMAYACAKTIR”

Ülkemizi, hemen her alanda içine sürüklendigi bu krizlerden düzlüge çikarana ve her bir insanimizin rahat bir nefes alacagi günleri birlikte kurana dek; mücadelemiz ve is birligimiz, hedef ve ilkelerimiz dogrultusunda devam edecektir.

Su hususu da özellikle kamuoyuna beyan etmek isteriz ki, son dönemlerde yogunlasan partilerimize yönelik baski ve siddet uygulamalari mücadele kararligimizi asla sarsamayacaktir.

Milletimizin bunca senedir ugradigi hayal kirikliklarinin farkindayiz. Bu hayal kirikliklarini gidermek üzere insanimizin beklenti ve taleplerini karsilayacak liyakatli kadrolarla ve etkin politikalarla milletimizin karsisina çikacagiz.

“MILLETIMIZ MÜSTERIH OLSUN; BU KARANLIK GÜNLERIN BITMESINE ÇOK AZ KALDI”

Milletimiz emin olsun; ortak Cumhurbaskani adayimiz hem ‘Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaskani’ hem de sadece bu masa etrafinda bir araya gelen siyasi partilere oy verenlerin degil, ‘Herkesin Cumhurbaskani’ olacaktir.

Milletimiz müsterih olsun; bu karanlik günlerin bitmesine çok az kaldi.

Bu topraklarda;

Toplumsal kutuplasma son bulacak; toplumsal baris hakim olacak.

Öfke ve nefret dili kaybedecek; nezaket ve karsilikli saygi kazanacak.

Demokrasi ve hukukun üstünlügü tesis edilecek.

Ahlaki yozlasma ve manevi tahribatin önüne set çekecek etkin politikalar gelistirilecek.

Rüsvet, torpil, iltimas gidecek; adalet, dürüstlük ve liyakat gelecek.

Hak eden hak ettigini eksiksiz alacak.

Israf ve hayat pahaliligi son bulacak; üretim esas alinacak.

Genis halk kitlelerinin yoksullasmasina yol açan bir avuç rantiyeciye kaynak aktarimina son verilecek.

Simdi, karamsarliga kapilma zamani degildir! Zaman, her geçen gün umudu büyütme zamanidir.

Çünkü biz kazanacagiz, Türkiye kazanacak! Biz kazanacagiz, 85 milyon insanimiz kazanacak!

Bu vesileyle milletimizin özgürlügü, birligi ve beraberligi önünde hiçbir engelin duramayacagini simgeleyen 30 Agustos Zafer Bayrami’ni kutluyor, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere tüm sehit ve gazilerimizi minnet ve tazimle aniyoruz.

BIR SONRAKI TOPLANTI 2 EKIM 2022 PAZAR GÜNÜ SAAT 14.00’DA CHP GENEL MERKEZI’NDE

Bu inanç ve kararlilikla is birligimizin çok daha güçlü bir sekilde devam edecegini ve bir sonraki toplantimizi 2 Ekim 2022 Pazar günü saat 14.00’da CHP Genel Merkezinde gerçeklestirecegimizi kamuoyunun bilgisine sunariz...”


Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °