SEFERIHISAR KALEIÇI SÖYLESILERI SÜRÜYOR

Seferihisar Belediyesi'nin düzenledigi Kaleiçi Söylesileri’nin bu haftaki konuklari, Hasan Yükselir, Melike Ilgün ve Ümit Çirak oldu. Çigdem Akdemir moderatörlügünde KRT TV’den canli yayinlanan etkinlikte bu kez, “Atatürk’ün vizyonu 2. yüzyila ulasti mi”

Kültür-Sanat 22.08.2022 10:40:24 0
SEFERIHISAR KALEIÇI SÖYLESILERI SÜRÜYOR

Seferihisar Belediyesi'nin düzenledigi Kaleiçi Söylesileri’nin bu haftaki konuklari, Hasan Yükselir, Melike Ilgün ve Ümit Çirak oldu. Çigdem Akdemir moderatörlügünde KRT TV’den canli yayinlanan etkinlikte bu kez, “Atatürk’ün vizyonu 2. yüzyila ulasti mi” sorusuna yanit arandi.

Söylesinin açilis konusmasinda Seferihisar Belediye Baskani Ismail Yetiskin, Atatürk'ün vizyonunun ne kadar genis oldugunun altini çizerek, “Atatürk’ün sanattan siyasete, bilimden ekonomiye kadar her türlü konuda genis bir vizyonu vardi. Ülkesi için seriattan, gericilikten ve cehaletten uzak bir vizyon yaratma çabasi ile mücadele etti ve bunu basardi. Cumhuriyet, Atatürk’ün bu vizyonu için verdigi mücadelenin sonucudur. Atatürk’ün laik degerleri, yikilmayan bir duvardir” diye konustu.

"OKUYAN DEGIL IZLEYEN BIR TOPLUM ISTENIYOR"

Yazar Melike Ilgün ise dijital dünyanin okuyucu kitlesi üzerindeki etkisini anlatti. Okuyan, düsünen degil izleyen bir toplum yaratmak istenildigini vurgulayan Ilgün “Konsantrasyon süresi kisalmis durumda. Iyi bir yazar olmak için önce iyi bir okur olmak lazim” dedi.

Seferihisar Kaleiçi Söylesileri’nin diger konugu oyuncu Ümit Çirak, pandeminin yeni bir model olarak sanat dünyasinda heyecan yaratan küçük tiyatrolarin islerini baltaladigini belirterek, sanat dünyasinda üretim sisteminin basarili olmasi için önce toplumun nabzinin iyi tutulmasi gerektigini söyledi.

Müzisyen Hasan Yükseler ise müzik endüstrisinin güvensiz bir alan oldugunu söylerken “Ne yazik ki sanat dünyasinda da hep batinin etkisi altinda kaliyoruz. Oysa kültürümüz o kadar zengin ki artik kendi kültürümüzü batiya anlatmamiz lazim” dedi.


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °