KOSOVA'NIN BOSNAK BASBAKAN YARDIMCISI IZMIR'DE...

Izmir'e gelen ve çesitli ziyaretlerde bulunan Kosova Basbakan Yardimcisi Emilya Recebi, Esnaf Odasi Baskani Resat Gençtürk ve Izmir Bosna Sancak Dernegi önceki dönem baskani Abdullah Gül ile Kosova’da yasayan Bosnaklarla ilgili yapilacak isbirligi konular

Güncel 23.08.2022 10:16:05 0
KOSOVA

Izmir'e gelen ve çesitli ziyaretlerde bulunan Kosova Basbakan Yardimcisi Emilya Recebi, Esnaf Odasi Baskani Resat Gençtürk ve Izmir Bosna Sancak Dernegi önceki dönem baskani Abdullah Gül ile Kosova’da yasayan Bosnaklarla ilgili yapilacak isbirligi konulari üzerine fikir alisverisinde bulundu.
 
Recebi, görüsmede, Kosova'da ikili iliskiler konusunda zaman zaman yalniz kaldiklarini dile getirdi. 
 
Türkiye'de yasayan Bosnak hemsehrileriyle ikili iliskilerin daha da ileri gitmesi gerektigini hatirlatan Recebi, "Kültürel ve ekonomik iliskilerin yani sira egitim ve saglik konularinda da isbirligimizi karsilikli olarak hazirlayacagimiz projelerimizle gelistirmeliyiz. Bunun için de Izmir'de 'Esnaf Baskani' olarak,  Bosnak hemsehrilerimize  ve Abdullah Gül'ün bugüne kadar Balkan Cografyasi'nda yasayan Bosnak hemsehrilerimize yaptigi hizmetleri biliyoruz ve bu destekleri ikinizden de Kosova'da yasayan Bosnak hemsehrilerinizi için de bekliyoruz. Ayrica 29 Eylül'de Kosova'da 'Bosnak Kültür Merkezi’mizi açiyoruz bu açilista sizleri de aramizda görmek istiyoruz" dedi.
 
Çamdibi Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Resat Gençtürk de, kendileri açisindan çok olumlu görüsme oldugunu ve bu nedenle memnun kaldiklarini ifade etti. Gençtürk, "Sizleri Izmir'de agirlamaktan mutluluk duyuyoruz. Esnaf Odasi ve bir Bosnak olarak sizlerle kültürel ve ekonomik iliskilerle beraber ticaret, saglik alanlarinda birlikte hareket ederek güzel projeler üretecegimize eminim. Bu dogrultuda sizlerle birlikte hareket etmeye haziriz. Atacagimiz adimlarin kalici olacagini simdiden söyleyebilirim" dedi.
 
Görüsmeyi degerlendiren Abdullah Gül de, "Ben bugüne kadar Izmir Bosna Sancak Dernegi olarak Balkan Cografyasi'nda yasayan Bosnak hemsehrilerimize birçok yardim yapilmasina vesile oldum. Bugün Abdullah Gül olarak sizlerle birlikte üretecegimiz çok sayida proje oldugunu düsünüyorum. Bu projeleri en kisa zamanda hayata geçirecegimize inaniyorum" dedi.

 


Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °
Perşembe 23.4 ° / 12.8 °