IZMIR'DE DEPREMZEDELER IÇIN YAPILAN HALK KONUT'UN IKINCI ETABINDA IMZALAR ATILDI

Izmir depreminde hasar alan ve yikilan binalarin yeniden yapimi için Izmir Büyüksehir Belediyesi öncülügünde Bayrakli Belediyesi’nin katkilariyla hayata geçirilen Halk Konut Projesi'nin ikinci etabi için imzalar atildi. Buna göre; Bayrakli Belediyesi ve I

Güncel 23.08.2022 19:49:04 0
IZMIR

Izmir depreminde hasar alan ve yikilan binalarin yeniden yapimi için Izmir Büyüksehir Belediyesi öncülügünde Bayrakli Belediyesi’nin katkilariyla hayata geçirilen Halk Konut Projesi'nin ikinci etabi için imzalar atildi. Buna göre; Bayrakli Belediyesi ve Izmir Büyüksehir Belediyesi, depremzedelerin kendi konutlarini yapabilmesi için belediye güvencesi ve teknik destek verecek. Törende konusan Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal, “Depremin ilk gününden bu yana yaptiklarimiz ortada. Biz, her zaman vatandasimizin yanindayiz. Bugün ikincisini imzaliyoruz, sirada 10 etap daha var. Depremzedelerimize hayirli olsun” dedi.

IZBETON, Ege Sehir ve BAYBEL is birligi ve kooperatiflesme yöntemi ile depremzedelerin evlerine daha uygun maliyetlerle kavusmasinin önünü açan Halk Konut Projesi’nde ikinci etap imzalari bugün atildi. Bu kapsamda, 30 Ekim Izmir depreminde agir hasar alan ve sonrasinda yikilan Çiçek Hanim Apartmani sakinlerinin kurdugu Halk Konut 2 Yapi Kooperatifi temsilcileriyle Izmir Büyüksehir Belediyesi sirketleri EGESEHIR A.S. ve IZBETON A.S. ile Bayrakli Belediyesi sirketi BAYBEL A.S.'nin olusturdugu ortak girisim yetkilileri arasinda sözlesme imzalandi. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer öncülügünde Türkiye'de ilk kez uygulanan proje kapsaminda, Izmir Büyüksehir Belediyesi ve Bayrakli Belediyesi, depremzedelerin kendi konutlarini yapabilmesi için belediye güvencesi ve teknik destek saglayacak.

“NELER YAPTIGIMIZ ORTADA”

Imza töreninde konusan Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal, “Afetlerden sonra enkaz kaldirma sürecinin sorunsuz olarak yürütülmesi, çadirlarin kurulmasi, vatandaslarimizin temel ihtiyaçlarinin yarim saatte karsilanmasi, yurttaslarimizin geçici konutlara yerlestirilmesi noktasinda Büyüksehir Belediyemizle birlikte üzerimize düseni yaptik. Hak kayiplari olmamasi için K sinirlarini ayarladik, ada ve parsel bazinda emsal artislar yapildi. ‘Ne yaptiniz’ diyenlere soruyorum; bu yaptiklarimizin hangisini Van’da, Elazig’da, Rize’de yaptiniz? Tek dilegimiz, depremzedelerimizin ihtiyaçlarini karsilayacak düzeyde kredi miktarinin verilmesi, rezerv alandan sadece depremzedelerimizin yararlanmasi; hafif, orta veya agir hasarli ayrimi yapilmadan tüm yurttaslarimizin kalici konutlarina hizla kavusmasidir. Bu isin gerçeklesmesinde büyük emegi olan ve projenin mimari Izmir Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Tunç Soyer'e de bir kez daha tesekkür ediyorum” dedi.

“MAGDURIYETLERI AZALTMAK IÇIN ÇALISIYORUZ”

IZBETON Genel Müdürü Heval Savas Kaya, "Magduriyetleri azaltmak için her zaman yaninizdayiz. Bundan sonra da bütün gücümüzle yaninizda olmaya devam edecegiz. Bugün Halk Konut’un 2’nci imzalarini atiyoruz, yakinda digerleri de gelecektir. Tüm magduriyetleri azaltmak için çalisiyoruz” diye konustu.

“BASKANLARIMIZ HER ZAMAN ARKAMIZDA”

IZDEDA Baskani Haydar Özkan, "25 Haziran'da atilan birinci imzadan sonra ikinci imzayi merakla bekledik. Umudunu kaybedenlere 'Belediye baskanlarimiz arkanizda' dedik. Belediye Baskani’miz Serdar Sandal'a bir sey söyledigimizde hemen gerçeklesiyor. Sorun yaratanlar binalarin müteahhitleri ve mimarlari, bizi belediye ile karsi karsiya getirmeye çalisiyorlar. Herkes isini yaptiginda islerin nasil hizli yürüdügünü görecek" dedi.

BELEDIYELERE TESEKKÜR

Halk Konut 2 Kooperatifi Baskani Cüneyt Yilmaz ise "11 kooperatif kuruldu. Kurulma asamasindaki 10 kooperatif daha, yani bin bagimsiz bölüm daha kooperatiflesme modeliyle hayata geçecek. Bu model umarim Türkiye'ye örnek olur. Depremzedeler adina emegi geçen tüm baskanlarimiza, bürokratlarimiza tesekkür ederim" diye konustu.

KIMLER KATILDI

Imza törenine, Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal, CHP Izmir Il Baskan Yardimcisi Leman Tunus, CHP Bayrakli Ilçe Baskani Didem Gültekin, IZBETON Genel Müdürü Heval Savas Kaya, Ege Sehir Planlama Yönetim Kurulu Baskani Ali Onat Çetin, BAYBEL Yönetim Kurulu Baskani Berk Ulusal, IZDEDA ve IZDEDA Koop Baskani Haydar Özkan'in yani sira çok sayida depremzede katildi.


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °