MANISALI ESNAF: ÇESMEDEN SU ISTEYEN, BOS EKMEK ISTEYEN ÖGRENCILER VAR. BIR TANE MENEMENI IKI KISI YIYOR"

CHP Manisa Il Baskani Semih Balaban, Manisa’nin Demirci ilçesinde esnafin sorunlarini dinledi. Demirci’de lokanta isleten bir esnaf, elektrik faturalarinin kirayi geçtigini belirterek, “Biz, ögrencilerin yogunluklu olarak geldigi bir yeriz. Ancak son döne

Güncel 24.08.2022 16:08:00 0
MANISALI ESNAF: ÇESMEDEN SU ISTEYEN, BOS EKMEK ISTEYEN ÖGRENCILER VAR. BIR TANE MENEMENI IKI KISI YIYOR

CHP Manisa Il Baskani Semih Balaban, Manisa’nin Demirci ilçesinde esnafin sorunlarini dinledi. Demirci’de lokanta isleten bir esnaf, elektrik faturalarinin kirayi geçtigini belirterek, “Biz, ögrencilerin yogunluklu olarak geldigi bir yeriz. Ancak son dönemlerde çesmeden su isteyen, bos ekmek isteyen ögrenciler var. Bir tane menemeni iki kisi yiyor. 24 yillik esnafim, ben böyle bir sey görmedim. Biz, devletin üvey çocuguyuz. Esnafa bakan yok. Ne faturalara ne kiralara artik yetisemiyoruz, resmen uzatmalari oynuyoruz” dedi.

Semih Balaban, Demirci’de CHP Ilçe Baskani Melih Kuru ve partilerle birlikte esnafi ziyaret etti. Demirci’de lokanta isleten bir esnaf, yasadiklari sorunlari Balaban’a söyle anlatti:

“ARTIK FIYATLARI TABELAYA DAHI YAZAMIYORUZ”

“Artik fiyatlari tabelaya dahi yazamiyoruz, çünkü her gün degisiyor. Bir toptancidan aldigim mali ikinci gün ayni fiyata alamiyoruz. Her geldiginde zam; dolar düsse de zam, çiksa da zam. Biz burada aile olarak çalisiyoruz, eleman çalistirmadigimiz için BAG-KUR ödemiyoruz. Iki tane çocugum var, ödeme ihtimalim yok. Elektrik faturalari kirayi geçti. Önceden kiraya üzülüyorduk, simdi elektrige üzülüyoruz.

“24 YILLIK ESNAFIM, BEN BÖYLE BIR SEY GÖRMEDIM”

Biz, ögrencilerin yogunluklu olarak geldigi bir yeriz. Ancak son dönemlerde çesmeden su isteyen, bos ekmek isteyen ögrenciler var. Bir tane menemeni iki kisi yiyor. 24 yillik esnafim, ben böyle bir sey görmedim. Biz, devletin üvey çocuguyuz. Esnafa bakan yok. Ne faturalara ne kiralara artik yetisemiyoruz, resmen uzatmalari oynuyoruz.”

CHP Manisa Il Baskani Semih Balaban ise “Hep birlikte bu düzeni degistirecegiz. Esnafin, emekçinin egemen oldugu bir düzeni hep birlikte kuracagiz. Yoksa Türkiye’de iyi seyler olmuyor ama bunlari düzeltmekte bizlerin elinde” dedi.

“FABRIKALARI SATANLAR TÜRK OLAMAZ, ONLAR TÜRK DÜSMANI”

Baska bir esnaf ise da “Mikrofonu açip basindan konusmak ile Türkiye Cumhuriyeti’ni hiç kimse düzeltemez. Sokaga inecegiz ve bu zamlari protesto edip gelen yabanci, ithal mallara ‘dur’ diyecegiz. Topraklarimizi kendimiz ekip, mazotu çiftçilere 2,5 TL’ye indirmeden Türkiye’nin bu sartlarda kalkinmasi mümkün degil. Cumhuriyeti ilan eden atalarimiz, karasabanla çift sürüp Türkiye’yi besledi. Su anda son model traktörlerimiz olmasina ragmen Türkiye Cumhuriyeti su anda ithal bugday aliyor. Yag, seker ithal ediyor. Fabrikalari satanlar Türk olamaz, onlar Türk düsmani” diye konustu.


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °