MILAS BELEDIYE BASKANI MUHAMMET TOKAT; "MILAS'I SU ÇILEDEN KURTARALIM"

Milas Belediye Baskani Muhammet Tokat, ilçede etkili olan saganak yagista sular altinda kalan Milas Çevre Yolu’ndan canli yayin yapti. Karayollari Genel Müdürlügü’nün yetki alaninda bulunan yolun altyapisinin yillardir yapilmadigini söyleyen Tokat, “Milas

Güncel 24.08.2022 20:14:53 0
MILAS BELEDIYE BASKANI MUHAMMET TOKAT;

Milas Belediye Baskani Muhammet Tokat, ilçede etkili olan saganak yagista sular altinda kalan Milas Çevre Yolu’ndan canli yayin yapti. Karayollari Genel Müdürlügü’nün yetki alaninda bulunan yolun altyapisinin yillardir yapilmadigini söyleyen Tokat, “Milas halki adina tekrar çagri da bulunuyorum. Karayollari Genel Müdürlügü yetkileri, bu yolu bir an önce yapalim, tamamlayalim. Milas'i su çileden kurtaralim” dedi.

Karayollari Genel Müdürlügü’nün yetki alaninda bulunan Milas Çevre Yolu, her siddetli yagmur sonrasi oldugu gibi bugün yine göle döndü. Yolu kullanan sürücüler duruma isyan ederken Belediye Baskani Muhammet Tokat, çevre yolunda sosyal medya hesabindan yaptigi canli yayinla Karayollari Genel Müdürlügü’nü göreve davet etti.

“Su anda Milas Çevre Yolu’ndayim. Çok yogun bir yagmur ve trafik var. Vatandaslarimizin çevre yolu ile ilgili sikayetleri, serzenisleri malumunuz. Biliyorsunuz bu yol, Karayollari Genel Müdürlügü'ne ait bir yol. Su anda kamyon ve araç yogunlugu ile yagmurlarda çok ciddi bir sikinti var. Bu yükü kaldirmiyor” diyerek sözlerine baslayan Tokat, sunlari söyledi:

“Bundan 10 yil önce gerekli projeler yapildi. Ancak üç yil önce ihalesi olmasina ragmen ödenek yoklugundan bu yolun yapimi yarim kaldi. Gördügünüz gibi su anda hem araç yogunlugu hem de yolun altyapisi olmamasi, çok yogun su tutmasi sebebiyle ciddi bir sorun var burada. Bugün, bu yogun yagista, özellikle sehrin iç kesimlerinde, dogal gaz çalismasi olan yerlerde de ufak tefek sikintilarimiz var ama asil sikintimiz gördügünüz gibi çevre yolunda. Ben, buradan Karayollari yetkililerine tekrar seslenmek istiyorum. Bu yol, Milas'a yakismiyor. Bu yolda gerek trafigi kaldiramamasi gerekse altyapisinin olmamasi sebebiyle ciddi sorunlar yasaniyor. Öncelikle bu yolun usulüne uygun hale getirilmesi lazim. Ayrica yine bu kamyon trafigini sehrin arka tarafina alacak sekilde diger çevre yolu çalismasinin da hizlandirilmasi gerekiyor."

“SU REZILLIGE, SU ÇILEYE BAKIN”

Karayollari Genel Müdürlügü yetkililerine gereken çagrilari yaptiklarini ancak henüz bir müdahalenin olmadigini söyleyen Baskan Tokat, açiklamasina söyle sürdürdü:

“Altyapi yok bu yolda. Altyapi olmadigi için suyun gidecegi bir yer yok. Milas'in altyapisina entegre olmadigi için de Milas'in altyapi ile bu su maalesef bulusamiyor. Karayollari yetkililerine bir an önce buranin açilmasi ile ilgili gereken çagrilarina yaptik ama henüz bir müdahale yok. Yarin okullar açilacak ve trafik yogunlugu daha da artacak. Onun için 10 yildan fazla bekletilen, üç yil önce ihalesi yapilan çevre yolu projesinin bir an önce tamamlanmasini istiyoruz. Su rezillige, su çileye bakin. Milletvekillerimiz defalarca soru önergesi verdiler. Her seferinde, ‘Bu yilki turizm sezonu bitsin, tekrar baslanacak’ dediler. Bu proje birkaç yil önce uygulamaya baslandi ama ödenek yok diye durdu. Kaç turizm sezonu bitti, bu yolu bir türlü yaptiramadik. Bir an önce Milas Çevre Yolu’nu yaptiralim.”

Tokat, “Ülkemizin birçok yerinde, hatta ilimizde bile katliam gibi trafik kazalari oluyor. Onlarca vatandasimizi yollardaki bu düzensizliklerden kaybettik. Çevre yolu, özellikle bu kamyon trafigi ile bu tür kazalara aday bir yerdir. Halkimizin sagligini, canini tehlikeye atmayalim. Milas halki adina tekrar çagri da bulunuyorum. Karayollari Genel Müdürlügü yetkileri, bu yolu bir an önce yapalim, tamamlayalim. Milas'i su çileden kurtaralim” diye konustu.

CHP Mugla Milletvekili Suat Özcan da geçen Ulastirma ve Alt Yapi Bakanligi’na çevre yolu ile ilgili verdigi soru önergesine gelen yanitta, yolun turizm sezonu sonunda yapilacaginin belirtildigini söylemisti.


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °