ISTANBUL CUMHURIYET BASSAVCILIGI, SARKICI GÜLSEN HAKKINDA, IMAM HATIPLILERLE ILGILI SORUSTURMA BASLATTI

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi, sarkici Gülsen Bayraktar Çolakoglu hakkinda, nisan ayinda verdigi bir konserde imam hatiplilerle ilgili söyledigi sözler nedeniyle ‘halki kin ve düsmanliga alenen tahrik’ suçundan resen sorusturma baslatildigini ve mevcut

Güncel 25.08.2022 10:19:27 0
ISTANBUL CUMHURIYET BASSAVCILIGI, SARKICI GÜLSEN HAKKINDA, IMAM HATIPLILERLE ILGILI SORUSTURMA BASLATTI

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi, sarkici Gülsen Bayraktar Çolakoglu hakkinda, nisan ayinda verdigi bir konserde imam hatiplilerle ilgili söyledigi sözler nedeniyle ‘halki kin ve düsmanliga alenen tahrik’ suçundan resen sorusturma baslatildigini ve mevcutlu olarak savciliga getirilmesi için kolluk kuvvetlerine talimat verildigini açikladi.

Sarkici Gülsen’in nisan ayinda verdigi bir konserde imam hatiplilerle ilgili söyledigi sözlerin yer aldigi bir video, bugün bazi basin organlarinda yayinlanmisti. Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi, sarkici hakkinda ‘halki kin ve düsmanliga alenen tahrik suçundan resen sorusturma baslatildigini duyurdu. Bassavciliktan yapilan açiklamada sunlar kaydedildi:

“Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi’miz tarafindan Gülsen isimli sarkicinin sahnede imam hatip liselilere yönelik sarf ettigi sözlerinden dolayi TCK 216. madde kapsaminda resen sorusturma baslatilmis olup kolluk görevlilerine, mevcutlu olarak Cumhuriyet Bassavciligi’mizda hazir edilmesi talimati verilmistir.”

Hakkinda ‘mevcutlu getirme’ karari verilenler, polis ya da jandarma nezaretinde savciliga götürülüyor. Sarkici Gülsen’in de en kisa sürede polis nezaretinde adliyeye götürülmesi bekleniyor.


Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °