SAGLIK BAKANLIGI, AILE HEKIMLIGI SÖZLESME VE ÖDEME YÖNETMELIGI'NDE DEGISIKLIK YAPTI

Saglik Bakanligi, Aile Hekimligi Sözlesme ve Ödeme Yönetmeligi’nde degisiklik yapti. Yönetmelige eklenen yeni düzenlemelerle aile hekimlerine ve aile sagligi merkezi çalisanlarina yapilacak taban ek ödemesi ve tesvik ödemelerinin esaslari belirlendi. Buna

Güncel 25.08.2022 14:55:38 0
SAGLIK BAKANLIGI, AILE HEKIMLIGI SÖZLESME VE ÖDEME YÖNETMELIGI

Saglik Bakanligi, Aile Hekimligi Sözlesme ve Ödeme Yönetmeligi’nde degisiklik yapti. Yönetmelige eklenen yeni düzenlemelerle aile hekimlerine ve aile sagligi merkezi çalisanlarina yapilacak taban ek ödemesi ve tesvik ödemelerinin esaslari belirlendi. Buna göre; aile hekimleri ve aile sagligi merkezi çalisanlarina, günlük muayene sayilarina göre degisen oranlarda tesvik ödemesi yapilacak. Ihtar puani alanlar ise belli sürelerle bu ödemelerden yararlanamayacak.

Aile Hekimligi Sözlesme ve Ödeme Yönetmeliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmelik, bugün Resmi Gazete’de yayinlanarak yürürlüge girdi. Yönetmelige eklenen maddeler ile aile hekimlerine ve aile sagligi merkezi çalisanlarina yapilacak taban ek ödemesi ve tesvik ödemelerinin kriterleri belirlendi.

GÜNLÜK MUAYENE SAYISINA GÖRE TESVIK ÖDEMELERININ ORANI DEGISECEK

Yönetmeligin 18. maddesine eklenen düzenleme göre; herhangi bir ihtar almamis sözlesmeli aile hekimlerine tavan ücretin yüzde 42’si oraninda tesvik ödemesi yapilacak. 1-10 arasi ihtar puani alanlara bir ay, 11-20 arasi ihtar puani alanlara iki ay, 21 ve üzeri ihtar puani alanlara ise üç ay süre ile tesvik ödemesi yapilmayacak.

Tesvik ödemelerinde aile hekimlerinin günlük muayene sayisi esas alinacak ve ödeme oranlari buna göre farklilik gösterecek. Günlük 41-50 arasinda muayene yapan aile hekimi tavan ücretin yüzde 10’u, 51-60 arasinda muayene yapan tavan ücretin yüzde 21'i, 61-75 arasinda muayene yapan tavan ücretin yüzde 31'i, 76 ve üzeri muayene yapan da tavan ücretin yüzde 42’si oraninda tesvik ödemesi alacak.

Yönetmeligin 21. maddesine eklenen düzenlemeye göre de herhangi bir ihtar puani almamis olan aile sagligi merkezi çalisanlarina tavan ücretin yüzde 3’ü oraninda tesvik ödemesi yapilacak. 1-10 arasi ihtar puani alanlara bir ay, 11-20 arasi ihtar puani alanlara iki ay, 21 ve üzeri ihtar puani alanlara ise üç ay süre ile ödeme yapilmayacak.

Aile sagligi merkezi çalisanlari, günlük muayene sayisinin 40-60 arasinda olmasi halinde tavan ücretin yüzde 1,5'i, muayene sayisinin 61 ve üzeri olmasi halinde ise tavan ücretin yüzde 3'ü oraninda tesvik ödemesi alacak.


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °