SARKICI GÜLSEN ÇOLAKOGLU'NUN TUTUKLANMA GEREKÇESI: “TUTUKLAMA TEDBIRININ DAHA UYGUN VE ORANTILI OLACAGI…”

Istanbul 2. Sulh Ceza Hakimligi sarkici Gülsen Çolakoglu'nun tutuklanmasi kararini, “Süphelinin üzerine atili bulunan ‘halki kin ve düsmanliga alenen tahrik etme’ suçunu isledigi hususunda kuvvetli suç süphesinin varligini gösterir somut delillerin mevcut

Güncel 26.08.2022 10:35:14 0
SARKICI GÜLSEN ÇOLAKOGLU

Istanbul 2. Sulh Ceza Hakimligi sarkici Gülsen Çolakoglu'nun tutuklanmasi kararini, “Süphelinin üzerine atili bulunan ‘halki kin ve düsmanliga alenen tahrik etme’ suçunu isledigi hususunda kuvvetli suç süphesinin varligini gösterir somut delillerin mevcut oldugu, suçun yasal alt ve üst siniri dikkate alindiginda adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacaginin anlasilmasi, bu anlamda tutuklama tedbirinin daha uygun ve orantili olacagi” gerekçesine dayandirdi.

Sarkici Gülsen Çolakoglu, nisan ayinda verdigi bir konserde imam hatiplilere yönelik sözleri gerekçe gösterilerek tutuklandi. Bugün gözaltina alinan, savcilikça tutuklanmasi istemiyle mahkemeye sevk edilen Gülsen Çolakoglu, Istanbul 2. Sulh Ceza Hakimligi'ndeki savunmasinda; “Bana ihtiyaci olan bir çocugum var. Ben suç islemedim. Bana ihtiyaç olunan her an gelebilirim. Tutuksuz yargilanmak istiyorum. Üzerime atili suçlamayi kabul etmiyorum” dedi.

Istanbul 2. Sulh Ceza Hakimligi’nin tutuklama kararinda, su ifadeler kullanildi:

“Süphelinin üzerine atili bulunan ‘halki kin ve düsmanliga alenen tahrik etme’ suçunu isledigi hususunda kuvvetli suç süphesinin varligini gösterir somut delillerin mevcut oldugu, suçun yasal alt ve üst siniri dikkate alindiginda adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacaginin anlasilmasi, bu anlamda tutuklama tedbirinin daha uygun ve orantili olacagi degerlendirilmekle, süphelinin tutuklanmasina karar verildi.”

“SÖZLERIMIN ÜLKEMIZDEKI KUTUPLASTIRMAYI HEDEFLEYEN KÖTÜ NIYETLI KIMSELERE MALZEME VERMIS OLMASINDAN DOLAYI ÜZGÜNÜM” AÇIKLAMASINI YAPMISTI

Gülsen Çolakoglu, sosyal medya hesabinda su açiklamayi yapmisti:

“Uzun yillardir birlikte çalistigim çalisma arkadaslarim ile is ve çalisma ortaminda yapmis oldugum bir espri, toplumu kutuplastirmayi hedefleyen kimseler tarafindan öne çikarak yayinlanmistir. Sözlerimin ülkemizdeki kutuplastirmayi hedefleyen kötü niyetli kimselere malzeme vermis olmasindan dolayi üzgünüm. Inandigim özgürlügü savunurken, elestirdigim radikal uca kendimin savruldugunu görüyorum. Videodaki söylemimden rahatsizlik duyan ve incinen herkesten özür dilerim. Daha baska bir dil bulmaliydim, bulacagim.”


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °