BOGAZIÇI ÜNIVERSITESI'NDEN, BÜMED LOKALININ MÜHÜRLENMESIYLE ILGILI AÇIKLAMA

Bogaziçi Üniversitesi Kampüsü'nde bulunan Bogaziçi Üniversitesi Mezun Dernegi (BÜMED) lokalinin mühürlenme gerekçesinin "içki satisi" oldugu ortaya çikti. Bogaziçi Üniversitesi'nden yapilan açiklamada, "Tebligatta bulunduk, para cezasi kestik ancak içki s

Güncel 26.08.2022 19:58:44 0
BOGAZIÇI ÜNIVERSITESI

Bogaziçi Üniversitesi Kampüsü'nde bulunan Bogaziçi Üniversitesi Mezun Dernegi (BÜMED) lokalinin mühürlenme gerekçesinin "içki satisi" oldugu ortaya çikti. Bogaziçi Üniversitesi'nden yapilan açiklamada, "Tebligatta bulunduk, para cezasi kestik ancak içki satisina devam edildi" denildi.

Bogaziçi Üniversitesi, kampüs içerisinde bulunan BÜMED lokalinin Sariyer Belediyesi tarafindan mühürlenmesi sonrasi yazili bir açiklama yapti. Kira sözlesmesinde lokalde içki satisinin yasak oldugunun belirtildigi açiklamada, "Tebligatta bulunuldu. Para cezasi verildi, ancak buna ragmen isletme alkollü içki satisina devam etmistir" denildi.

Bogaziçi Üniversitesi tarafindan yapilan basin açiklamasi söyle:

"4250 sayili Kanun’un 9. maddesi uyarinca örgün egitim kurumlarina 100 metreye kadar olan mesafede alkollü içki satisi yapmak yasaktir.

Fakat BÜMED’in lokali olarak kullanilan ve Bogaziçi Üniversitesinin Güney yerleskesi içinde bulunan Niche adli isletmenin Sariyer Belediyesine yaniltici beyanda bulunarak alkol satis ruhsati aldigi ve isletmede alkollü içki satisi yaptigi tespit edilmistir. BÜMED yönetiminin üniversite ile olan kira sözlesmesinde alkollü içki satisinin yasak oldugu açikça belirtilmektedir.

Bu baglamda Rektörlügümüz tarafindan BÜMED yönetimine alkollü içecek satisini durdurmasi yönünde tebligatta bulunulmustur. Durumun sürdürülmesi üzerine para cezasi verilmis, ancak buna ragmen isletme alkollü içki satisina devam etmistir.
Sonrasinda yaniltici beyanla alinan ruhsat, Sariyer Belediyesi tarafindan iptal edilmis ve Niche adli lokal Sariyer Belediyesi tarafindan mühürlenmistir.

Hukuki sorumluluk, Üniversitemiz kampüsünde kiraladigi alanin bir kismini alkollü içki satan bir isletmeye kiralayarak bu hukuksuzluga zemin hazirlayan BÜMED yönetimine aittir. BÜMED yönetimi konu hakkinda kamuoyunu ve özellikle mezunlarimizi yaniltici açiklamalarda bulunmaktadir. Bogaziçi Üniversitesi yönetimi, keyfi uygulamalarin ve imtiyaz beklentilerinin, yasalarin ve kamu yararinin önüne geçmesine müsamaha göstermeyecektir."


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °