FATIH ERBAKAN: "BU GEMI EVET BATIYOR, AMA BU GEMIYI BATIRAN SIZLERSINIZ"

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, “Çareyi günlük politikalarda, tek disi kalmis medeniyetin agzinda aradiniz. Faiz lobisine, bir kisim müteahhit lobisine kaynak aktarmakta aradiniz. Simdi de ‘Gemi batiyor, batarsak hep birlikte batacagiz’

Güncel 27.08.2022 14:12:17 0
FATIH ERBAKAN:

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, “Çareyi günlük politikalarda, tek disi kalmis medeniyetin agzinda aradiniz. Faiz lobisine, bir kisim müteahhit lobisine kaynak aktarmakta aradiniz. Simdi de ‘Gemi batiyor, batarsak hep birlikte batacagiz’ diyorsunuz. Bu gemi evet batiyor, ama bu gemiyi batiran sizlersiniz” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Erbakan, partisinin Konya Eregli ilçe kongresinde konustu. Erbakan, özetle sunlari söyledi:

“FAIZE, KUR KORUMALI MEVDUATA, 5 HOLDINGIN KASASINA VE ISRAFA 550 MILYAR LIRA ÖDENECEK”

“Bankalarda döviz garantili hesap açtiran bir avuç birikim sahibine halkin bütçesinden 5 ayda 60,6 milyar lira para aktarildi.  Döviz kurunun temmuzda da yükselisini sürdürmesi nedeniyle mevduat sahiplerine sadece temmuz ayinda yapilan garanti ödemesi 23 milyar 361 milyon lirayla rekor kirdi. En son haziran ayinda yapilan ödeme 16,1 milyar lira olmustu. Sadece kur korumali mevduat (KKM( degil Yap-Islet-Devret projeleri yani ‘Ben yiyemedim sen ye projeleri’.

Bu projelerden dolayi 2022 yilinda imtiyazli holdinglere ödenecek garanti ödemesi 70 milyar lirayi buluyor. KKM’ye 60 milyar, garanti ödemeleri 70 milyar ve bütçeden devletin borçlanmalari için faize ödenen para bu yilin ilk 7 ayinda 151 milyar lirayi asti. Bu yil içinde faize yaklasik 330 milyar liralik ödeme yapilmasi bekleniyor. Yani hepsini kabaca toplasaniz faize, KKM’ye, 5 holdingin kasasina ve israfa 550 milyar lira ödenecek. Böyle olunca da dar gelirliye, çiftçiye, millete aktaracak kaynak kalmiyor.

“ÇAREYI FAIZ LOBISINE, BIR KISIM MÜTEAHHIT LOBISINE KAYNAK AKTARMAKTA ARADINIZ”

Çareyi günlük politikalarda, tek disi kalmis medeniyetin agzinda aradiniz. Faiz lobisine, bir kisim müteahhit lobisine kaynak aktarmakta aradiniz. Kurtulusu ‘Biden ile ayni karede yer alabilme’ çabasinda aradiniz. ‘Stratejik Derinlik’ adi altinda sunulan, ‘Dis politikada duvara toslama’ yaklasiminda aradiniz… Son olarak da binlerce Filistinlinin katili, çocuk katili Israil’e yöneldiniz. Simdi de ‘Gemi batiyor, batarsak hep birlikte batacagiz’ diyorsunuz… Bu gemi evet batiyor, ama bu gemiyi batiran sizlersiniz. Ancak geçmiste oldugu gibi Millî Görüs bugün de cankurtaran gibi yetisecek ve bu ülkeyi batmaktan kurtaracaktir.

“YENIDEN REFAH IKTIDARINDA ÖGRETMENLIK MESLEK KANUNU’NU HAK TEMELLI OLARAK REVIZE EDECEGIZ”

Buradan bir kez daha iktidara sesleniyoruz: Bu kanun revize edilmeli ve bu sinav da derhal iptal edilmelidir. Yeniden Refah iktidarinda Ögretmenlik Meslek Kanunu’nu ‘hak temelli’ ve ‘meslegin itibarinin hak ettigi yere getirilmesi’ odakli olmak üzere revize edecegiz. Meslege yillarini vermis ögretmenlerimizin tamamina ‘basögretmenlik’ unvanini vererek olasi bir haksizligin önüne geçecegiz. Meslekte deneyiminin erken döneminde olan ögretmenlerimize ise sinavla degil, sinav basvuru sartlarinda aranan ‘Mesleki Çalisma Belgeleri’ne dayali olarak gelistirilmis bir puanlama sistemi ile ‘Uzman Ögretmenlik’ ve ‘Basögretmenlik’ unvanlari verilecek. Ögretmenlerimizin mesleki itibari, gelir düzeyi ve kariyer basamaklari ile ilgili sorunlarini iktidarimizda çözüme kavusturacagimizi basta kiymetli ögretmenlerimiz olmak üzere tüm kamuoyuna bir kez daha duyuruyoruz.

“YENIDEN REFAH IKTIDARINDA EYTLILERE EMEKLILIK HAKKI VAR”

Yeniden Refah iktidarinda; borçlanma, faiz, zam, vergi artisi, israf, issizlik, haksiz vergiler, kamu mallarini satip yok etmek, kemer sikma, aci reçete, imtiyazlilara ve faize kaynak aktarmak için milletin suyunu çikarmak, çifte standart ve torpil yok. Paylasimda adalet, yönetimde adalet, milli kaynak paketleri, ‘önce millet' anlayisi, memura-emekliye-isçiye yüzde 100 maas zammi, çiftçiye-köylüye ucuz mazot, ucuz elektrik, en yüksek taban fiyatlari, 81 ilimize 681 refah projesi, üretim, istihdam, ihracat, EYT'lilere emeklilik hakki, atanamayan ögretmenlere atama var.”


Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °