KADIKÖY'DE BIR ARAYA GELEN KADINLAR SARKICI GÜLSEN ÇOLAKOGLU'NUN SERBEST BIRAKILMASINI ISTEDI

Kadiköy Süreyya Operasi’nda bulusan kadinlar, sarkici Gülsen'in tutuklanmasinin serbest birakilmasini istedi. Kadinlar, "Sahnede istedigini giydigi, istedigini söyledigi, LGBTI+’lara ve kadinlara destegini özgürce ifade ettigi için Gülsen tutuklanirken, F

Güncel 27.08.2022 19:54:44 0
KADIKÖY

Kadiköy Süreyya Operasi’nda bulusan kadinlar, sarkici Gülsen Çolakoglu’nun serbest birakilmasini istedi. Kadinlar, "Sahnede istedigini giydigi, istedigini söyledigi, LGBTI+’lara ve kadinlara destegini özgürce ifade ettigi için Gülsen tutuklanirken, Firdevs’e cinsel saldirida bulunan Ramazan Babat tutuksuz yargilaniyordu! Kadinlara uygulanan bu düsman hukukunun onda biri her türlü savas politikasini kadin bedeni üzerinde tahakküm kurmak için kullanan erkeklere uygulansaydi Firdevs bugün hayatta olacakti. Gülsen’i apar topar tutuklayanlar, konu gerçek failler oldugunda sessiz ve adaleti isletmiyor" dedi.

Dört ay önce verdigi konser sirasinda imam hatiplilerle ilgili sarf ettigi sözler nedeniyle hedef gösterilen sarkici Gülsen Çolakoglu'nun tutuklanmasina yönelik tepkiler sürüyor. "Kadinlar Birlikte Güçlü" hareketinin çagrisiyla Kadiköy Süreyya Operasi önünde bir araya gelen kadinlar, hep bir agizdan "Istanbul Sözlesmesi’nden çekilme kararini tanimiyoruz", "Hayatlarimiza müdahaleleri tanimiyoruz", "Esit degilsiniz diyenleri tanimiyoruz", "Yoksunuz diyenleri tanimiyoruz", "Siddeti hak ediyorsunuz diyenleri tanimiyoruz", "Danistay kararini tanimiyoruz", "Tanimiyoruz ve hep birlikte biziz diyoruz. Istanbul Sözlesmesi biziz", "Yasasin kadin dayanismasi" sloganlarini atti.

Polisin genis güvenlik önlemi aldigi alandaki basin açiklamasina HDP Milletvekili Züleyha Gülüm de destek verdi. Kadin Zamani Dernegi Baskani Dilek Basalan'in okudugu, "Gülsen’i apar topar tutuklayanlar, konu gerçek failler oldugunda sessiz ve adaleti isletmiyor" denilen ortak basin açiklamasi söyle:

"SAVAS POLITIKASIYLA DERINLESTIREN DEVLET HER GÜN KADINLARI ÖLDÜRÜYOR: Firdevs Babat Ahmet Babat’in elindeki korucu silahindan çikan tam 17 kursunla öldürüldü. Kürt illerinde kadin düsmani politikalarini savas politikasiyla derinlestiren devlet her gün kadinlari öldürüyor. Korucu sistemini desteklerken kadinlari ise ellerine silah verdigi bu katillerden korumuyor. Ahmet Babat’in agabeyi Ramazan Babat yine ayni yerde baska bir kiz çocuguna tecavüz ettigi için tutuklaniyor. Tecavüz eden suçunu örtmek için erkek devletten aldigi güçle aileyi tehdit edebiliyor ve para teklif edebiliyor. Bu kadar suçun yasandigi bir yerde erkekler neden korunuyor?  Bir üniforma sahibi olan her erkege siddetin her türlüsünü uygulama hakki taniyan, cinsel saldiriya ve istismara göz yuman ikiyüzlü ahlak politikasi bu katliamin bas failidir.

GÜLSEN’I APAR TOPAR TUTUKLAYANLAR, KONU GERÇEK FAILLER OLDUGUNDA SESSIZ VE ADALETI ISLETMIYOR: Sahnede istedigini giydigi, istedigini söyledigi, LGBTI+’lara ve kadinlara destegini özgürce ifade ettigi için Gülsen tutuklanirken, Firdevs’e cinsel saldirida bulunan Ramazan Babat tutuksuz yargilaniyordu! Kadinlara uygulanan bu düsman hukukunun onda biri her türlü savas politikasini kadin bedeni üzerinde tahakküm kurmak için kullanan erkeklere uygulansaydi Firdevs bugün hayatta olacakti. Yozgat’ta bugün Beyza, kucaginda çocugu varken eski esi Bahattin Gazi Baldemir tarafindan defalarca biçaklandi ve bu esnada da oglunu engellemeyen Isa Baldemir Beyza’yi tutuyordu! Isa Baldemir serbest birakilirken, Bahattin Gazi Baldemir henüz bulunamadi. Gülsen’i apar topar tutuklayanlar, konu gerçek failler oldugunda sessiz ve adaleti isletmiyor.

BEDENIMIZDEN, FIKIRLERIMIZDEN VE BIZE AIT OLAN HIÇBIR SEYDEN VAZGEÇMIYORUZ: 80 yasinda tutuklanan agir hasta Makbule Özer Adli Tip Kurumu’na sevk ediliyor fakat Kürtçe tercüman olmadigi için Makbule Özer’in sorunlari dinlenmiyor ve en temel hakki olan saglik hakki ve anadil hakki elinden aliniyor. Daha önce de Fatma Altinmakas sikayet için gittigi karakolda Kürtçe tercüman olmadigi için yasadiklarini anlatamamis ve ölüme mahkum edilmisti. Karakollarda, adliyelerde, hapishanelerde hukuksuzluklar giderek artmakta ve kadinlari korumakla sorumlu olanlar bu hukuksuzluklari mesrulastirmaktadir. Erkek devletin her geçen gün elimizden almaya çalistigi özgürlügümüzden, savas politikalarinin her türlü siddeti yönelttigi yasamlarimizdan, kismaya çalistigi sesimizden, söylemek istedigimiz sözümüzden, kapatmaya çalistigi bedenimizden, fikirlerimizden ve bize ait olan hiçbir seyden vazgeçmiyoruz!

KATILLERIN, TECAVÜZCÜLERIN SIRTINI SIVAZLAYANLARA SÖZÜMÜZ VAR; SOKAKTA, EVDE, OKULDA, ISYERINDE HER YERDEYIZ: Iktidarin nefret söylemi, muhalefetin iktidari besleyen tutumlari ve yarginin erkek akli esas almasi biz kadinlari ve LGBTI+lari hedef almakta ve her an bir ölüm, tecavüz, tutuklama ile karsi karsiya birakmaktadir. Istanbul Sözlesmesi’nden çikilmasi, 6284’ün etkin uygulanmamasi ve tüm kararlarin tek adamdan çikmasi ülkeyi demokrasiden, özgürlükten, güvenilir bir yer olmaktan hizla uzaklastiriyor. Bizler, erkek egemen sistemin yapmak istediklerini geçmisten yasadiklarimizdan deneyimledik ve bunu kabul etmeyecek ne makul kadin olacak ne itaat edenler olacagiz. Katillerin, tecavüzcülerin sirtini sivazlayanlara sözümüz var; sokakta, evde, okulda, isyerinde her yerdeyiz. Ne size ne kadin düsmani politikalariniza itaat etmiyoruz."

 


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °