DAVUTOGLU: “IDDIALARIN ODAGINDAKI ISIMLER, DERHAL GÖREVLERINDEN ISTIFA ETMELI, SAVCILIK HAREKETE GEÇMELI”

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, “Yeter artik! Savcilar nerede? Gün arinma zamani. Son iddialar yolsuzlugun kisisel ve tekil bir nitelikten çikarak sistemi tümüyle kusattigini göstermektedir. Iddialarin odagindaki isimler, derhal görevlerind

Güncel 28.08.2022 00:03:00 0
DAVUTOGLU: “IDDIALARIN ODAGINDAKI ISIMLER, DERHAL GÖREVLERINDEN ISTIFA ETMELI, SAVCILIK HAREKETE GEÇMELI”

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, “Yeter artik! Savcilar nerede? Gün arinma zamani. Son iddialar yolsuzlugun kisisel ve tekil bir nitelikten çikarak sistemi tümüyle kusattigini göstermektedir. Iddialarin odagindaki isimler, derhal görevlerinden istifa etmeli, savcilik harekete geçmeli” açiklamasini yapti.

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, teskilatlarina gelen yolsuzluk iddialarinin hepsinin genel merkeze yönlendirmesini istedi. Davutoglu, sosyal medya hesabi üzerinden su açiklamayi yapti:

“Yeter artik! Savcilar nerede? Gün arinma zamani. Son iddialar yolsuzlugun kisisel ve tekil bir nitelikten çikarak sistemi tümüyle kusattigini göstermektedir. Iddialarin odagindaki isimler, derhal görevlerinden istifa etmeli, savcilik harekete geçmeli. 15 Subat 2021’de açikladigimiz Temiz Siyaset Belgesi ile bu sistemik çürümeye karsi adimlari kamuoyu ile paylasmistik. Acilen yapilmasi gerekenler konusunda bir kez daha çagrida bulunuyorum:

  1. Iddialarla ilgili derhal en kapsamli hukuki süreç baslatilmalidir.
  2. TBMM açilir açilmaz acil gündemle toplanarak siyasi ahlak, seffaflik ve imar yasalari çikarilmali; ihale yasasi yeniden düzenlenmelidir.
  3. TBMM’nde ilgili konularda arastirma ve sorusturma komisyonlari kurularak kamuoyu en seffaf sekilde bilgilendirilmediler.
  4. Süreç içinde görev yapmis bütün cumhurbaskanlari, basbakanlar, ekonomi ile ilgili bakanlar ve birinci, ikinci derece yakinlari da dahil olmak üzere mal varliklarini açiklamali.
  5. Kamu bankalarinin, ekonomi ile ilgili kurumlarin son yillardaki islemleri ve kamu kaynaklarindan kredi kullanip milleti zarara ugratanlar kamuoyu ile paylasilmali.

Teskilatlarimiza da sesleniyorum, size gelen benzeri tüm sikayetleri hiçbir kriter gözetmeksizin Genel Merkez Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu’muza derhal yönlendirin ve mutlaka savciliklara suç duyurularinda bulunun. Hiç merak etmeyin, gecenin en karanlik ani günesin dogmasina en yakin andir, ülkemiz arinacak. Pislige, rüsvete, çikar iliskilerine bogulan bu iktidar gidecek.”


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °