SEFERIHISAR'DAKI SÖYLESILERIN KONUGU CHP'LI ENGIN ÖZKOÇ VE GAZETECI ELFIN TATAROGLU OLDU

Seferihisar Belediyesi’nin düzenledigi “Türkiye 2'nci Yüzyilina Hazir mi” söylesilerinin son bulusmasinda “Ilk Yüzyilda Hak ve Özgürlükler” konusu ele alindi. CHP Grup Baskanvekili Engin Özkoç ve gazeteci Elfin Tataroglu’nun konusmaci olarak katildigi etk

Güncel 28.08.2022 11:52:43 0
SEFERIHISAR

Seferihisar Belediyesi’nin düzenledigi “Türkiye 2'nci Yüzyilina Hazir mi” söylesilerinin son bulusmasinda “Ilk Yüzyilda Hak ve Özgürlükler” konusu ele alindi. CHP Grup Baskanvekili Engin Özkoç ve gazeteci Elfin Tataroglu’nun konusmaci olarak katildigi etkinlik, Teos Yazarlarevi’nde yapildi. Moderatörlügünü Çigdem Akdemir’in yaptigi söylesi, yurttaslardan büyük ilgi gördü.

CHP Grup Baskanvekili Engin Özkoç, Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’nin bir kaos yarattigini vurguladi ve “Türkiye’de insanlar arasinda büyük bir sikinti var. Gelecek kaygisi olan vatandaslarda bu durum sosyal patlamalara sebep oluyor” dedi. AKP’nin oy oraninin giderek azaldigini savunan Özkoç, sarkici Gülsen’in tutuklanmasini da elestirdi.

Gazeteci Elfin Tataroglu da Gülsen’in korku düzeni yaratilmak için tutuklandigini söyledi ve "Insanlarimizin, biz gazetecilerin, sanatçilarin herhangi bir konuda fikir belirtirken korkarak hareket etmesini istiyorlar. Gülsen meselesi üzerinden bir ayrimciliga gidiliyor. Bu konuyla ilgili özellikle muhafazakar kesimden gelen muhaliflerden daha çok ses duymaliyiz” dedi.

Tataroglu, yolsuzlukla mücadele, temiz bir Türkiye ve temiz bir siyaset insa etme sürecinde CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’na destek olunmasi gerektigini belirtti.

YETISKIN: BUGÜNLER DE GEÇECEK

Seferihisar Belediye Baskani Ismail Yetiskin ise ilk günden bu yana söylesilere katilan tüm konuklara tesekkür ederken “Bugün bizlerle olan Grup Baskanvekilimiz Sayin Engin Özkoç’a ve sevgili Elfin Tataroglu’na çok tesekkür ederim. Bugün itibari ile Kaleiçi söylesilerinin sonuna geldik. Biz, bu söylesiler ile bir sorunun pesine düstük; ‘Türkiye ikinci yüzyilina hazir mi’ sorusunun. Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettigi Cumhuriyet ikinci yüzyila girerken eksiklerimizi, hatalarimizi görelim ve Atatürk’ün emanetine yakisir bir Cumhuriyet için üzerimize düsenleri yerine getirelim istedik. Artik temel hak ve özgürlüklerin bile yalnizca belirli bir gruba ait oldugu bir düzen yarattilar. Bir sanatçi, söyledigi bir söz yüzünden tutuklaniyor. Söylesilerde, zorluklardan oldugu kadar geçmis güzel günlerden de bahsettik. Bugünlerin de geçecegini, umutsuzluga kapilmamamiz gerektigini hatirladik. Buradan bir kez daha söyleyelim. Bugünler de geçecek. Hep beraber, bir arada durarak bugünleri geçirecegiz. Ilk günden bugüne Türkiye’nin önde gelen aydinlari bizlerle oldu. Kendilerine, aylardir Kaleiçi’ni dolduran tüm hemserilerime, her hafta bize ekranlarinda yer veren KRT TV’ye ve sevgili Çigdem Akdemir’e çok tesekkür ederim” dedi.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °