ERDOGAN: BIR DE UTANMADAN, SIKILMADAN DIYORLAR KI ‘ISSIZLIK VAR’. NE ISSIZLIGI YA? YETER KI IS ISTESIN VATANDAS. IS ÇOK

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Kütahya'daki toplu açilis töreninde, “Siz bakmayin, Avrupa’sindan Amerika’sina kadar tüm gelismis ülkelerin sanki sorunlari yokmus gibi davrandigina. Emin olun, onlarin basindaki kara bulutlarin tasidigi felaket yagmurl

Güncel 29.08.2022 21:04:00 0
ERDOGAN: BIR DE UTANMADAN, SIKILMADAN DIYORLAR KI ‘ISSIZLIK VAR’. NE ISSIZLIGI YA? YETER KI IS ISTESIN VATANDAS. IS ÇOK

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Kütahya'daki toplu açilis töreninde, “Siz bakmayin, Avrupa’sindan Amerika’sina kadar tüm gelismis ülkelerin sanki sorunlari yokmus gibi davrandigina. Emin olun, onlarin basindaki kara bulutlarin tasidigi felaket yagmurlari, bizim yasadiklarimizla mukayese edilemez. Dogal gaz bulamiyorlar. Su anda marketlerin raflari, Avrupa’da bos” dedi. Erdogan, Tulu Seramik Fabrikasi’nin açilisi sirasinda, “Su anda bin 150 kisi çalisiyor ama sayi daha da artacak. Yani burada, Kütahya'da istihdam sorunu yok. Bir de utanmadan, sikilmadan diyorlar ki ‘Issizlik var’. Ne issizligi ya? Yeter ki is istesin vatandas. Is çok” diye konustu.

Cumhurbaskani Erdogan, bugün Kütahya'da düzenlenen 30 Agustos Büyük Zafer’in 100. Yili Etkinlikleri ve Toplu Açilis Töreni’ne katildi. Erdogan, burada özetle sunlari söyledi:

“BU SÜRECIN HER ASAMASI, KÜLLERINDEN YENIDEN DOGAN BIR MILLETIN UYANISININ SEMBOLÜDÜR”

“1. Dünya Savasi’nda, dört bir yanda yedi düvele karsi savasan, Çanakkale’den Kut’ül Amare’ye kadar pek çok yerde zaferler kazanan Osmanli, Istanbul’un isgali ve Sevr dayatmasi ile adeta dermansiz birakilmistir. Vatan topraklarini dört bir yandan isgale baslayan düsman; Adana, Antep, Maras direnisleriyle pabucun pahali oldugunu görünce sinsi amaçlarinin taseronlugunu Yunan’a birakmistir. Istiklal Mücadelesi’ni Gazi Mustafa Kemal’in önderliginde Anadolu’ya tasiyan milletimiz, varini yogunu ortaya koyarak hazirladigi ordusuyla Kocatepe ve Dumlupinar’da yeni bir destanin girizgâhini yapmistir. Samsun’da baslayip Ankara’da Büyük Millet Meclisi açilisi ile dünyaya resmen ilan edilen bu sürecin her asamasi, küllerinden yeniden dogan bir milletin uyanisinin sembolüdür.

“HÜKÜMETE GELDIGIMIZDE, ALTYAPISI IHMAL EDILMIS, DEMOKRASISI ZAYIF BIR TÜRKIYE DEVRALDIK”

10 yilda bir yasadigimiz darbelerle sadece patinaj yaptik. Türkiye'nin her alanda geri kalmasi için kurulan o mekanizmalar öylesine güçlüydü ki iyi niyetli kimi girisimler, bunun üstesinden gelmeye yetmiyordu.

Hükümete geldigimizde, iki asirdir altyapisi ihmal edilmis, demokrasisi zayif, siyasi ve askeri gücü sürekli törpülenmis bir Türkiye devraldik. Hemen kollari sivadik. Türkiye’nin asirlik altyapi eksiklerini 20 yilda tamamlayacak büyük bir kalkinma hamlesi baslattik.

Kalkinma hamlemizin önemi ve gücü, salgin dönemi ile onu takip eden küresel güvenlik ve ekonomik krizi sirasinda çok iyi anlasilmistir. Gelismis ülkeler dahil tüm dünyanin dengeleri altüst olurken biz, hedeflerimize dogru yürüyüsümüze asla ara vermedik. Ayni sekilde demokraside de her kesimden vatandasimizin hak ve özgürlük alanlarini genisleterek, sosyal gerilimlere ve terör örgütlerinin zemin bulmasina firsat veren tüm çarpikliklari ortadan kaldirdik.

“AVRUPA’DA MARKETLERIN RAFLARI BOS”

Son dönemde milletimizin canini yakan bazi sikintilar var. Ama bu, dünyanin da sorunu. Siz bakmayin, Avrupa’sindan Amerika’sina kadar tüm gelismis ülkelerin sanki sorunlari yokmus gibi davrandigina. Emin olun, onlarin basindaki kara bulutlarin tasidigi felaket yagmurlari, bizim yasadiklarimizla mukayese edilemez. Dogal gaz bulamiyorlar. Su anda marketlerin raflari, Avrupa’da bos. Simdi biz, Tarim Kredi Kooperatifleri ile vatandasimiza daha ucuza ürünlerimizi satmaya basladik ve bu artarak devam edecek. Bin 300 tane marketi süratle 2 bin, 2 bin 500, 3 bine çikartacagiz ve benim vatandasim Tarim Kredi Kooperatifleri’nden ucuz ürün almaya devam edecek.

Büyük Taarruz ’un ve Kütahya’nin düsman isgalinden kurtulusunun 100. yil dönümünü tebrik ediyorum. Anadolu’yu ebedi vatanimiz olarak bir kez daha tescilleyen sehitlerimize ve gazilerimize rahmet diliyorum. Ordularimizin baskomutani Gazi Mustafa Kemal basta olmak üzere, bu zaferde emegi geçen herkesin, sehitlerimiz, gazilerimiz, hepsini sükranla yad ediyorum.”

“BIR DE UTANMADAN, SIKILMADAN DIYORLAR KI ‘ISSIZLIK VAR’. NE ISSIZLIGI YA? YETER KI IS ISTESIN VATANDAS. IS ÇOK”

Erdogan’in konusmasinin ardindan açilisi yapilacak tesislere video konferans araciligiyla baglanti yapildi. Erdogan, Tulu Seramik Fabrikasi’nin açilisi sirasinda, “Kaç kisi çalisacak burada” diye sordu. Fabrikada bin 150 kisinin çalisacagi bilgisini alan Erdogan, söyle konustu:

“Ingiltere, Almanya, Ispanya'ya ihracat da var. Su anda bin 150 kisi çalisiyor ama sayi daha da artacak. Yani burada, Kütahya'da istihdam sorunu yok. Bir de utanmadan, sikilmadan diyorlar ki ‘Issizlik var’. Ne issizligi ya? Yeter ki is istesin vatandas. Is çok. Ama ne diyor; ‘Benim istedigim gibi is yok’.”


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °