CHP: ARADAN 100 DEGIL 1000 YIL GEÇSE DE BU VATAN UGRUNA TOPRAGA DÜSMÜS ASKERIMIZE MINNETIMIZ TÜKENMEZ

CHP, 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla bir kutlama videosu yayinladi. “Aradan 100 degil 1000 yil geçse de bu vatan ugruna topraga düsmüs askerimize minnetimiz tükenmez. 30 Agustos zaferimizin 100’üncü yili kutlu olsun” mesajiyla yayinlanan videoda, Çig

Güncel 30.08.2022 10:14:00 0
CHP: ARADAN 100 DEGIL 1000 YIL GEÇSE DE BU VATAN UGRUNA TOPRAGA DÜSMÜS ASKERIMIZE MINNETIMIZ TÜKENMEZ

CHP, 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla bir kutlama videosu yayinladi. “Aradan 100 degil 1000 yil geçse de bu vatan ugruna topraga düsmüs askerimize minnetimiz tükenmez. 30 Agustos zaferimizin 100’üncü yili kutlu olsun” mesajiyla yayinlanan videoda, Çigiltepe’yi Mustafa Kemal Atatürk’e söz verdigi saatte alamayan 57. Tümen Komutani Albay Resat Çigiltepe’nin intihari ve sonrasinda yasananlar anlatildi.

CHP, 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla sosyal medya hesabinda, “Aradan 100 degil 1000 yil geçse de bu vatan ugruna topraga düsmüs askerimize minnetimiz tükenmez. 30 Agustos zaferimizin 100’üncü yili kutlu olsun” mesajiyla bir video paylasti.

CHP’nin yayinladigi videoda, Büyük Taarruz sirasinda Çigiltepe'yi Mustafa Kemal Atatürk’e söz verdigi saatte alamayan 57. Tümen Komutan Albay Resat Çigiltepe’nin intihari ve sonrasinda yasananlar söyle anlatildi:

“Sisli bir 26 Agustos sabahi, top atesleri ile basladi Büyük Taarruz. Ancak 57. Tümen, Çigiltepe’yi bir türlü ele geçiremiyordu. Mustafa Kemal Pasa, çok sevdigi, bir o kadar da güvendigi Miralay Resat Pasa’i bir gün sonra, 27 Agustos’ta aradi. ‘Resat Bey hâlâ hedefinize ulasamadiniz, bu önemli tepeyi ne zaman alacaksiniz’ diye sordu.

Resat Bey’in sesinde hiç tereddüt yoktu: ‘Yarim saat sonra Pasam, söz veriyorum!’

Vakit geçmis, Çigiltepe hâlâ alinamamisti. Baskomutan, tekrardan Miralay Resat’i aradi. Ama bu kez telefonu açan Emir Subayi Üstegmen Bozkurt oldu.

Aglamakli bir sesle ‘Pasam’ dedi, ‘Miralayim az önce kendi canina kiydi’.

Pasa’nin bogazi bir anda dügümlendi. Üstegmen Bozkurt konusmayi sürdürdü:

‘Miralay Resat size bir not birakmis, okumami ister misiniz’.

Benzerine rastlanmaz bir silah arkadasina veda ettiginin farkinda olarak güçlükle cevapladi Baskomutan:

‘Rica ederim okuyunuz’

Miralay Resat son notunda söyle yazmisti:

‘Komutanim, yarim saat zarfinda bu tepeyi almak için size söz verdigim halde bu sözümü tutamamis oldugumdan dolayi artik yasayamam.’

Mavi gözlü dev, o anda göz yaslarini tutamadi. Aradan sadece 45 dakika geçti, 57. Tümen Çigiltepe’yi Yunan ordusundan geri aldi. Aradan 45 dakika ve 3 gün geçti. Büyük Taarruz, Türk ordusunun 30 Agustos Zaferi ile sonuçlandi. Aradan 45 dakika 3 gün ve tam 100 yil geçti; 57. Tümen’in onurlu komutani Albay Resat Çigiltepe’ye de bu vatan için topraga düsmüs sehitlerimize de minnetimiz bir an bile tükenmedi. Bedr’in aslanlari, ancak bu kadar sanli idi. 30 Agustos Zafer Bayrami’miz kutlu olsun!”


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °