TKP’DEN 30 AGUSTOS MESAJI: “100 YIL ÖNCE BU COGRAFYADA EMPERYALIZME VE SARAYA KARSI BÜYÜK BIR DESTAN YAZILDI”

Türkiye Komünist Partisi (TKP), 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla “100 yil önce bu cografyada emperyalizme ve saraya karsi büyük bir destan yazildi. 100 yil sonra bugün sermaye sinifi emperyalizm ve gericiligin destegiyle ülkemizi isgal etti. Simdi yin

Güncel 30.08.2022 12:38:25 0
TKP’DEN 30 AGUSTOS MESAJI: “100 YIL ÖNCE BU COGRAFYADA EMPERYALIZME VE SARAYA KARSI BÜYÜK BIR DESTAN YAZILDI”

Türkiye Komünist Partisi (TKP), 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla “100 yil önce bu cografyada emperyalizme ve saraya karsi büyük bir destan yazildi. 100 yil sonra bugün sermaye sinifi emperyalizm ve gericiligin destegiyle ülkemizi isgal etti. Simdi yine yapacagiz. Ülkemizi sermaye isgalinden sosyalist bir cumhuriyetle kurtaracagiz” mesaji yayinladi.

TKP, 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla bir kutlama mesaji paylasti. Partinin sosyal medya hesabindan “100 yil önce bu cografyada emperyalizme ve saraya karsi büyük bir destan yazildi. 100 yil sonra bugün sermaye sinifi emperyalizm ve gericiligin destegiyle ülkemizi isgal etti. Simdi yine yapacagiz. Ülkemizi sermaye isgalinden Sosyalist bir Cumhuriyetle kurtaracagiz! 2023 yeniden” notuyla paylasilan videoda sunlar kaydedildi:

“2023 Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunun 100. yili. Cumhuriyet’in kurulusundan komünistlerinde çabasi, mücadelesi ve kani var. Cumhuriyet’in kurulusunda dünyanin ilk sosyalist devleti Sovyetler Birligi’nin ekonomik, askeri ve siyasi destegi var. 100 yil önce bu cografyada emperyalizme ve saraya karsi bir büyük destan yazildi. Burjuvazi ve Türkiye gericiligi o destan üzerinde tepindiler, emperyalistler Anadolu köylüsünün kapattigi kapilari ardina kadar açan sermaye sinifi ve onun usagi siyasetçiler sayesinde ülkenin her tarafini isgal ettiler. Uzun zamandir laik, bagimsiz bir ülkeden söz edemiyoruz. Simdi yine yapacagiz. Bugün Türkiye’de bir sosyalist cumhuriyet kurmak ve onu yasatabilmek için bütün kaynaklara sahibiz. Yeter ki bunun mümkün olduguna inanalim.”   


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °