BURHANIYE BELEDIYESI'NDEN PERSONELINE YÜZDE 140 ZAM

Burhaniye Belediye Baskani Ali Kemal Deveciler, DISK Genel-Is Sendikasi ile yaptigi görüsmeler sonunda yeni zamli toplu is sözlesmesini imzaladi. Yeni sözlesme çerçevesinde Burhaniye Belediyesi'nde çalisan sirket isçilerinin maasi 7 bin 400 TL’ye yükselti

Güncel 30.08.2022 17:20:28 0
BURHANIYE BELEDIYESI

Burhaniye Belediye Baskani Ali Kemal Deveciler, DISK Genel-Is Sendikasi ile yaptigi görüsmeler sonunda yeni zamli toplu is sözlesmesini imzaladi. Yeni sözlesme çerçevesinde Burhaniye Belediyesi'nde çalisan sirket isçilerinin maasi 7 bin 400 TL’ye yükseltildi. Belediyede haftalik çalisma saati de 45 saatten 40 saate düsürüldü. Kadrolu isçilerin en düsük maasi ise 11 bin 650 TL oldu.

Burhaniye Belediyesi ve DISK’e bagli Genel-Is Sendikasi arasinda yapilan toplu is sözlesmesi sonrasi Burhaniye Belediye Baskani Ali Kemal Deveciler, belediye personeliyle bir araya geldi. Salonda isçilerin ayakta alkisladigi Baskan Deveciler, sunlari söyledi:

“Maas ve sosyal haklarinizda iyilestirmeler yaptik. Verdigimiz maas zamlarin haricinde daha çok artirim yapmak istedik fakat imkanlar bu rakamlara kadar müsaade etti. Koltuklar geçicidir. Memlekete elimizden geldigi kadar hizmet ediyoruz. Biz hizmetlerimizle anilmak istiyoruz. Göreve geldigimizden bu zamana kadar hiçbir isçimizin is akdini fesih etmedik. Insanlara ekmek vermek çok zor, ekmegi almak çok kolay. Bize 4 bin tane is basvurusu var. Daha fazla istihdam yaratmak için BUR-BEL sirketimizi kurduk. 150 gencimiz burada ekmegini kazaniyor.” 

ASIL GIZLI ZAM 40 SAAT MESAIDE

Sözlesme sonrasinda yapilan zamlarin sayisal verilerine de yer veren Baskan Deveciler, “Personel AS Aralik 2021 alinan maas 3460 TL idi. yaptigimiz sözlesme bugün itibariyle 7400 TL’ye çikardik. Yani aralik basindan bu yana yüzde 115 zam verdik. Personel AS’de çalisan arkadaslarin kadrolularla arasindaki en büyük fark olan 45 saat mesaiyi de 40 saate düsürdük. Asil gizli zam burada. Zam demek sadece yüzde 115 degil. Mesai saatleriyle yüzde 140 oraninda zam alacaksiniz. Kadrolular ise 6146 TL ikramiye ile birlikte 7 bin 400 TL maas aliyormus. Simdi yaptigimiz zamla ve ikramiye il beraber 11 bin 650 TL alacak. En yüksek oran ise 15 bin 650 liraya çikiyor. Balikesir de bizim üzerimizde bir zam veren baska belediye varsa alnindan öperim” dedi.

“MAASLARI ENFLASYONA EZDIRMEYECEGIZ”

Baskan Deveciler, sözlerini söyle sürdürdü:

“Biz kaynaklari akilci kullanip israfa biraktirmiyoruz. Çalmaya da asla müsaade etmiyoruz. Yilbasina kadar bu zamlari alacaksiniz yilbasindan sonra enflasyona göre tekrar iyilestirme yapacagiz. Sizlerin maaslarini enflasyona ezdirmeyecegiz. Bu alacaginiz ücretler hepinize ananizin ak sütü gibi helal olsun” dedi.

Son olarak isçilerden bir istegi oldugunu söyleyen Deveciler, “ Isinize ekmeginize sahip çikin. 3,5 yildir beraberiz. Tüm Belediye meclis üyelerimizin baska yardimcilarimiz ve sizlerle güzel hizmetlere imza attik. Hepinize mutlu günler diliyorum. Biz Burhaniye Belediyesi olarak çok büyük bir aileyiz” dedi.


Cuma 26.5 ° / 14.3 °
Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °