MARDIN VALILIGI DE ILKAY AKKAYA KONSERINI IPTAL ETTI

Ceyhan Kaymakamligi'nin ardindan Mardin Valiligi de Ilkay Akkaya’nin kentte verecegi konseri iptal etti. Mardin konserinin iptal edildigini sosyal medya hesabindan duyuran Akkaya, “Yasaklamalara biri daha eklendi ve belli ki çogalacak. 34 yil boyunca yüzl

Güncel 31.08.2022 20:43:00 0
MARDIN VALILIGI DE ILKAY AKKAYA KONSERINI IPTAL ETTI

Ceyhan Kaymakamligi'nin ardindan Mardin Valiligi de Ilkay Akkaya’nin kentte verecegi konseri iptal etti. Mardin konserinin iptal edildigini sosyal medya hesabindan duyuran Akkaya, “Yasaklamalara biri daha eklendi ve belli ki çogalacak. 34 yil boyunca yüzlerce kez yasadim bunu. Bulundugum her sahnede yalnizca esitligin, adaletin, sevginin ve özgürlügün sarkilarini söyledim. Bu duyguyu mümkün olan en genis alana tasimaya çalistim. Bundan sonra da böyle olacak. Bu benim yolum ve asla vazgeçmeyecegim” dedi.

Ilkay Akkaya’nin 24 Eylül 2022 tarihinde Mardin Kamor Millet Bahçesi Amfi Tiyatro’da verecegi konser, “sanatçi ekibinde yer alan bazi sahislarin PKK/KCK terör örgütü elebasini övücü mahiyette faaliyetler gösterdigi” gerekçesiyle Mardin Valiligi tarafindan iptal edildi. Ilkay Akkaya, Mardin konserinin iptal edildigini bugün sosyal medya hesabinda yaptigi paylasimla duyurdu. Akkaya’nin paylasimi söyle:

“Yasaklamalara biri daha eklendi ve belli ki çogalacak. 34 yil boyunca yüzlerce kez yasadim bunu. Bulundugum her sahnede yalnizca esitligin, adaletin, sevginin ve özgürlügün sarkilarini söyledim. Bu duyguyu mümkün olan en genis alana tasimaya çalistim. Bundan sonra da böyle olacak. Bu benim yolum ve asla vazgeçmeyecegim.”

Kentte düzenlenecek Ilkay Akkaya konserinin uygun görülmedigini bildiren ve Mardin Valisi Yardimcisi Abdullah Demirdag’in imzasini tasiyan yazida ise sunlar kaydedildi:

“Sanatçi ekibinde yer alan bazi sahislarin PKK/KCK terör örgütü elebasini övücü mahiyette faaliyetler gösterdigi, ulusal basin yayin organlarinda yapilan arastirmalar neticesinde tespit edildiginden, bahse konu konser etkinliginin yapilmasi Valiligimizce uygun görülmemistir.”

CEYHAN KAYMAKAMLIGI DA IPTAL ETMISTI

Ceyhan Kaymakamligi da Ilkay Akkaya’nin ilçede 30 Agustos Sali günü verecegi konseri iptal etmisti. Ceyhan Kaymakamligi’ndan konseri düzenleyen Ceyhan Belediye Baskanligi’na 29 Agustos’ta gönderilen yazida, “Zafer Bayrami dolayisiyla 30 Agustos Sali günü saat 19:30’da Kaymakamlik önü Cumhuriyet Meydani’nda Ilkay Akkaya konseri düzenlenecegi belirtilerek gerekli izinlerin verilmesi istenmistir. Konser etkinliginin düzenlenmesi, genel güvenlik, kamu düzeni, emniyet ve asayis yönünden uygun görülmemistir” denilmisti.


Cuma 26.5 ° / 14.3 °
Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °