VILAYETLER BIRLIGI 2 YURT BINASINI SATISA ÇIKARDI

Içisleri Bakanligi’na bagli Vilayetler Birligi Baskanligi, Istanbul ve Ankara’da bulunan ve bir süre öncesine kadar ögrenci yurdu olarak kullanilan iki binayi satisa çikardi.

Güncel 1.09.2022 14:27:38 0
VILAYETLER BIRLIGI 2 YURT BINASINI SATISA ÇIKARDI

Içisleri Bakanligi’na bagli Vilayetler Birligi Baskanligi, Istanbul ve Ankara’da bulunan ve bir süre öncesine kadar ögrenci yurdu olarak kullanilan iki binayi satisa çikardi.

Yeni akademik yil öncesi, artan kira fiyatlari ve yeterli yurt olmamasi nedeniyle çok sayida ögrenci üniversiteye gidememe durumuyla karsi karsiya kalirken, kamunun yurt binasini satisa çikarmasi dikkat çekti.

Baskanligini Içisleri Bakan Yardimcisi Ismail Çatakli’nin yaptigi Vilayetler Birligi, Resmi Gazete’ye verdigi ilanla Istanbul ve Ankara’da bulunan iki tasinmazini ihale ile satisa çikardi. 22 Eylül 2022 tarihinde, Ankara Gölbasi Vilayetler Evi Toplanti salonunda yapilacak olan ihale, 2886 sayili Kanunun 35/a maddesine göre “Kapali Teklif Usulü Artirma” suretiyle yapilacak. Vilayetler Birligi Baskanligi, ayri ayri satisi yapilacak olan iki yurt binasi için toplam 36 milyon 710 bin TL muhammen bedel belirledi.

Bir zamanlar, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bagli Fatih Kiz Ögrenci Yurdu olarak kullanilan Istanbul’daki bina, bir bodrum ve 6 kattan olusuyor. 273 metrekarelik 1845 ada 52 parsel üzerinde bulunan yurt binasi, Istanbul Tip Fakültesi’nin alt tarafinda, Vatan Caddesi üzerindeki Bezmi Alem Vakif Üniversitesi’nin yakininda yer aliyor. Bir süredir kullanilmayan binanin imar durumu “ticarethane/konut” olarak gösterildi. Vilayetler Birligi bu yurt binasi için 26 milyon 710 TL muhammen bedel belirledi.

Ankara’daki yurt binasi ise Çankaya Aydogmus Sokak üzerinde bulunuyor. Hacettepe ve Ankara Üniversitesi’ne ait çesitli fakültelerin yaklasik 500 metre mesafede ve Kurtulus Parki’nin bitisiginde yer aliyor. 4 katli bina bir zamanlar Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bagli yurt olarak kullanildi. 510 metrekarelik 7001 ada 9 parselin imar durumu da “ticarethane/konut” olarak gösterildi. Ilanda bos oldugu belirtilen yurt binasi için Vilayetler Birligi 10 milyon TL muhammen bedel belirledi.


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °