CUMHURBASKANI ERDOGAN, PUTIN ILE TELEFONDA GÖRÜSTÜ

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ile telefonda görüstü. Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi’ndan yapilan açiklamada, “Eski Sovyetler Birligi'nin son devlet baskani Mihail Gorbaçov'un vefati dolayisiyla taziyelerini

Güncel 3.09.2022 17:28:21 0
CUMHURBASKANI ERDOGAN, PUTIN ILE TELEFONDA GÖRÜSTÜ

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ile telefonda görüstü. Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi’ndan yapilan açiklamada, “Eski Sovyetler Birligi'nin son devlet baskani Mihail Gorbaçov'un vefati dolayisiyla taziyelerini ileten Cumhurbaskani Erdogan, tahil anlasmasinda oldugu gibi Zaporijya Nükleer Santrali konusunda da Türkiye olarak kolaylastirici rol oynayabileceklerini ifade etti” denildi.

Cumhurbaskani Erdogan, Rusya Devlet Baskani Putin ile telefon görüsmesi yapti. Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi’ndan görüsmeye iliskin yapilan yazili açiklama söyle:

“Türkiye-Rusya iliskilerinin yani sira tahil ihraci ve Zaporijya Nükleer Santrali'ne dair gelismeler basta olmak üzere bölgesel konular ele alindi.

Eski Sovyetler Birligi'nin son devlet baskani Mihail Gorbaçov'un vefati dolayisiyla taziyelerini ileten Cumhurbaskani Erdogan, tahil anlasmasinda oldugu gibi Zaporijya Nükleer Santrali konusunda da Türkiye olarak kolaylastirici rol oynayabileceklerini ifade etti.

Cumhurbaskani Erdogan ve Rusya Devlet Baskani Putin, Akkuyu Nükleer Santrali'nin planlandigi sekilde ilerlemesi noktasinda kararliliklarini yineledi.

Iki lider, tüm bu konulari, gündemlerindeki diger hususlarla birlikte, 15 ve 16 Eylül'de Sanhay Isbirligi Teskilati Zirvesi vesilesiyle bir araya gelecekleri Semerkant'taki görüsmede ayrintilariyla ele alma konusunda mutabik kaldi.”


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °