ULUSLARARASI CITTASLOW BIRLIGI HEYETI IZMIR'DE

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Uluslararasi Cittaslow Birligi heyetine Konak Pazaryeri Mahallesi'nde yürüttükleri “Sakin Mahalle” çalismalarini yerinde anlatti. Izmir'in Cittaslow Metropol olmak isteyen kentlere önderlik edecek olmasinin ço

Güncel 4.09.2022 09:52:26 0
ULUSLARARASI CITTASLOW BIRLIGI HEYETI IZMIR

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Uluslararasi Cittaslow Birligi heyetine Konak Pazaryeri Mahallesi'nde yürüttükleri “Sakin Mahalle” çalismalarini yerinde anlatti. Izmir'in Cittaslow Metropol olmak isteyen kentlere önderlik edecek olmasinin çok heyecan verici oldugunu söyleyen Baskan Soyer, “Izmir bu büyük projenin önümüzdeki yillarda çok faydasini görecek. Kentin ticaret, kültür, sanat ve pek çok alanda uluslararasi bilinirligi artacak” dedi.

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer'in girisimiyle dünyanin ilk Cittaslow Metropol pilot kenti ilan edilen Izmir'de çalismalar “Sakin Mahalle” projesi ile devam ediyor. Baskan Tunç Soyer, hem Terra Madre Anadolu Fuari hem de Cittaslow Baskanlik Konseyi toplantisi için Izmir’de bulunan Uluslararasi Cittaslow Birligi Baskani Mauro Migliorini, Genel Sekreteri Pier Giorgio Oliveti ve komite üyeleriyle bugün pilot bölge seçilen Konak'taki Pazar Yeri Mahallesi'ndeki çalismalari yerinde anlatti. Konak Belediye Baskani Abdül Batur'un da katildigi teknik gezide Agora Parki, Namazgah Hamami, Açik Hava Sinemasi, Patlican Yokusu, Pazaryeri Meydani, Altinordu Havuzu, Carfi Konagi gibi alanlar incelendi.  

“DÜNYA KENTLERI NEZDINDE ÇOK ÖNEMLI"

Izmir'de yürüttükleri çalismalar hakkinda heyete bilgi veren Baskan Soyer sunlari söyledi:

“Güney Kore'nin ikinci büyük kenti Busan, Paris, Brüksel gibi bir çok sehir Cittaslow Metropol olmak istiyor. Bizim kent içinde olusturdugumuz pilot uygulama alanlari uluslarararasi birligin de zihninde istedigimiz yere oturursa çalismalarimiz bu kentlere örnek gösterilecek. Bizim ekibimiz onlarin çalismalarini yerinde görmek için bu kentlere gidecek. Uygunluguna karar verecek olan makam bizler olacagiz. Izmir'in Cittaslow olmak isteyen dünya kentleri nezdinde çok önemli bir yeri olacak. Izmir'in böyle bir liderlik üstlenmesi önemli ve heyecan verici. Izmir'in dünyada bu kadar saglam karsiligi olan yavas sehir hareketinde referans haline gelmesi hem uluslararasi bilinilirligini artiracak hem ticaret, kültür, sosyal iliskiler, sanat gibi pek çok alanda etkisini gösterecek. Izmir bu büyük projenin önümüzdeki yillarda çok faydasini görecek.” 


Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °