TURGUTLU'DA GELENEKSEL RAHVAN AT YARISLARI’NA BÜYÜK ILGI

Turgutlu Belediyesi ve Turgutlu Rahvan Atçilar Dernegi is birligiyle düzenlenen Geleneksel Rahvan At Yarislari kiyasiya mücadeleye sahne oldu. Yarisa katilan 127 rahvan ati birincilik için yaristi.

Güncel 5.09.2022 16:37:08 0
TURGUTLU

Turgutlu Belediyesi ve Turgutlu Rahvan Atçilar Dernegi is birligiyle düzenlenen Geleneksel Rahvan At Yarislari kiyasiya mücadeleye sahne oldu. Yarisa katilan 127 rahvan ati birincilik için yaristi.

Turgutlu Belediyesi tarihi bir gelenek olan Rahvan At Yarislari’na ev sahipligi yapti. Turgutlu Rahvan Atçilar Dernegi is birligiyle yapilan yarislara 127 rahvan ati katildi. 

Kiyasiya mücadelenin yasandigi Rahvan At Yarislari’nin sonunda Bas, Basalti, Büyük Orta, Küçük Orta, Dörtlü Taylar, Üçlü Taylar, Ithal A, Ithal B, Ikili Taylar ve Taze Besli kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin, Manisa Valisi Yasar Karadeniz, CHP Turgutlu Ilçe Baskani Hüseyin Oguz, Turgutlu Belediye Baskan Yardimcisi Firat Honaz, Meclis Üyeleri Hasan Yaman, Hüseyin Maliz, Ibrahim Gökdere, Turgutlu Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ali Nasuhoglu tarafindan verildi.

TURGUTLU'DA GELENEKSEL RAHVAN AT YARISLARI’NA BÜYÜK ILGI

Geleneksel Rahvan At Yarislari’nda konusan Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin, “Turgutlu’da milli bayramlarimiz onlara yakisir sekilde kutlayacagimizin, ata sporlarimizin hepsini yasatacagimizin sözünü vermistik. ‘Turgutlu halkinin parasini hemsehrilerime harcayacagim’ sözünü yerine getirmenin hakli gururuyla karsinizdayim. Sizler destek verdiginiz sürece bizler bu organizasyonlari yapacagiz. Sizlerin destegi olmazsa bu organizasyonlari yapmamizin bir anlami yok. Bizler, sizler için variz; sizler için görev yapiyoruz. Buradan bir müjde daha vermek istiyorum. Geleneksel hale getirdigimiz yagli pehlivan güresleri 8 Ekim, deve güresleri 12 Mart tarihinde yapilacak. Ikincisini yapacak oldugumuz Cirit Senlikleri de nisan ayi içerisinde yapilacak. Iyi ki varsiniz, iyi ki destek oluyorsunuz” dedi.

“TURGUTLU, GELENEKSEL SPORLARI GELENEKSEL BIR SEKILDE DEVAM ETTIRMEKTE ISRARLI”

Manisa Valisi Yasar Karadeniz, “Geleneksel sporlarimiz basarili bir sekilde sürdürülüyor. Turgutlu da buna öncülük eden ilçelerimizden bir tanesi. Turgutlu, geleneksel sporlari geleneksel bir sekilde devam ettirmekte israrli. Bundan dolayi Belediye Baskanimiz Çetin Akin ve çalisma arkadaslari basta olmak üzere emegi geçen herkese sükranlarimi sunuyorum” diye konustu.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °