ISKI: SULTANGAZI'DEKI TIKALI KANAL IÇERISINDEKI MAVI SU VIDANJÖRLE ÇEKILDI

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) kurulusu Istanbul Su ve Kanalizasyon Idaresi (ISKI), Sultangazi ilçesinde tikanan bir atik su hattindan sokaga mavi renkli su aktigi yönündeki haberlere iliskin, "Olayin meydana gelmesinin ardindan ekiplerimiz problemi

Güncel 7.09.2022 20:11:02 0
ISKI: SULTANGAZI

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) kurulusu Istanbul Su ve Kanalizasyon Idaresi (ISKI), Sultangazi ilçesinde tikanan bir atik su hattindan sokaga mavi renkli su aktigi yönündeki haberlere iliskin, "Olayin meydana gelmesinin ardindan ekiplerimiz problemin yasandigi yere intikal etmistir. Bölgedeki tikali kanal içerisindeki mavi su vidanjörle çekilmis, ardindan kanal idaremizce açilarak sorun giderilmistir. Kanaldan, kot yikamada kullanilan çok miktarda ponza tasi çikartilmistir" açiklamasini yapti. 

ISKI, bazi basin yayin organlari ve sosyal medya hesaplarinda yer alan, Sultangazi ilçesinde tikanan bir atik su hattindan sokaga mavi renkli su aktigi yönündeki haberlerle ilgili açiklama yapti. Açiklamada söyle denildi:

"Bugün bazi basin yayin organlari ve sosyal medya hesaplarinda, Sultangazi ilçesinde tikanan bir atik su hattindan sokaga mavi renkli su aktigi haberleri yer almistir. Olayin meydana gelmesinin ardindan ekiplerimiz problemin yasandigi yere intikal etmistir. Bölgedeki tikali kanal içerisindeki mavi su vidanjörle çekilmis, ardindan kanal idaremizce açilarak sorun giderilmistir. Kanaldan, kot yikamada kullanilan çok miktarda ponza tasi çikartilmistir.

"ATIK SU TESIS BULUNMAYAN ISLETME ILE ILGILI ISLEM YÜRÜTÜLMEKTEDIR"

Öte yandan, 22 Mart 2022’de bölgede yapilan periyodik denetimlerde bir isletmenin atik su aritma tesisinin olmadigi tespit edilmistir. Bahse konu isletme ile ilgili olarak 'ISKI Atiksularin Kanalizasyona Desarj Yönetmeligi' dogrultusunda islem yürütülmektedir. Ayrica yatirim programimizda bölge altyapisini iyilestirecek çalismalar da yer almaktadir."


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °