TUNÇ SOYER: "IZMIR UMUDUN YÜZÜDÜR"

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, kentin kurtulusunun 100. yili töreninde "9 Eylül sadece bir sehrin kurtulusu degil, isgal edilmis bir ülkenin hürriyetine ve bagimsizligina kavustugu günün tarihidir. Bir milletin ayaga kalkisi ve Cumhuriyeti’

Güncel 9.09.2022 18:55:41 0
TUNÇ SOYER:

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, kentin kurtulusunun 100. yili töreninde "9 Eylül sadece bir sehrin kurtulusu degil, isgal edilmis bir ülkenin hürriyetine ve bagimsizligina kavustugu günün tarihidir. Bir milletin ayaga kalkisi ve Cumhuriyeti’mizin dogusu, 100 yil önce bugün gerçeklesti. Bu nedenle hep diyorum. Izmir, umudun yüzüdür" diye konustu.

Izmir'in düsman isgalinden kurtulusunun 100. yili kutlamalari kapsaminda Cumhuriyet Meydani'nda tören düzenlendi. Törene, Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutani Korgenenal Kemal Yeni, siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri, ilçe belediye baskanlari ve yurttaslar katildi.

"BIR MILLETIN AYAGA KALKISI"

Halk oyunlari gösterileri ile dans sovlarinin yapildigi törende konusan Tunç Soyer sunlari kaydetti:

"Her bir hücremize kadar Izmirli olmanin onurunu yasadigimiz 9 Eylül tarihi sadece bir sehrin kurtulusu degil. Ayni zamanda isgal edilmis, kusatilmis bir ülkenin hürriyetine ve bagimsizligina kavustugu günün tarihidir. Bir milletin ayaga kalkisi ve Cumhuriyeti’mizin dogusu, 100 yil önce bugün gerçeklesti. Bu nedenle hep diyorum. Izmir, umudun yüzüdür… Kurtulusun 100. yilinda milli mücadelemizin degerini hafizalarimizda tazelemek bizim asli görevimiz. Bugünü basta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazi ve sehitlerimize minnetimizin bir ifadesi olarak kutluyoruz. Bu yil gerçeklestirdigimiz etkinliklerimizin en önemlilerinden biri Kocatepe’den Izmir’e uzanan dört yüz kilometrelik “Zafer ve Anma Yürüyüsü”müzdü. Genel Baskanimiz Sayin Kemal Kiliçdaroglu’nun da katilarak bizi onurlandirdigi Zafer Yürüyüsü, 14 günün ardindan bu sabah düzenledigimiz törenle son buldu.

"ÇOK DAHA GÜZEL BIR MEMLEKETI BERABER INSA EDECEGIZ"

100. Yil etkinliklerimiz arasinda Izmir Türküleri Albüm Projesi, 100. Yil Kütüphanesi, 100. Yil Ani Evi, 100. Yil Belgeseli, 100. Yil Izmir Yari Maratonu gibi birçok kilometretasi yer aliyor. Asil büyük coskumuzu ise bu aksam Gündogdu Meydani’nda yasayacagiz. Türkiye’nin gördügü en büyük sahne gösterisinin ardindan, Izmir unutulmaz bir Tarkan konserine sahitlik edecek. 9 Eylül ile bizlere bagimsizligi, özgür ve onurlu bir yasami miras birakan basta Büyük Önderimiz Atatürk ve tüm kahramanlarimizin yolunda yürümek, bizim en önemli vazifemiz. Onlarin biraktigi miras, bizim en büyük hazinemiz. Bu mirasa sahip çikmak ve bizden sonraki kusaklara emanet etmek, boynumuzun borcu. Tam da bu süreçte 100 yil önce Atalarimizin caniyla, kaniyla ödedigi bedelleri; kadini, genci, yaslisi demeden topyekûn yapilan mücadeleyi yeniden hatirlamamiz gerekiyor. Bu meydandaki bulusmamiz, bu müthis cosku, iste bunun kaniti. Bizlere bu güzel vatani miras birakan basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere tüm kahramanlarimizi, büyük bir minnet ve rahmetle aniyorum. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyilinda hep beraber çok daha güzel bir memleketi; el ele, kol kola, güle oynaya insa edecegimize tüm kalbimle inaniyorum."

Törenin ardindan Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer ile esi Köy Koop Birlik Baskani Neptün Soyer, Afyon Kocatepe Sehitligi'nden getirilen toprakla Cumhuriyet Meydani'ndaki Atatürk Aniti'nin yanina fidan dikti. Türk Hava Kurumu'na ait paramotorlar da gökyüzünde Türk Bayragi ve Atatürk posterleri açti.


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °